Η πραγματική επιτυχία του Σαββίδη είναι ο φόβος τους

Από sdna.gr:Όσα έχει κάνει για τον ΠΑΟΚ εδώ και δέκα χρόνια, δεν αμφισβητούνται. Η «λύσσα» με την οποία τον πολεμούν ξεπερνώντας τα όρια της ανθρώπινης χυδαιότητας, δείχνει πόσο τον υπολογίζουν.
Πηγή: sdna.gr
Η πραγματική επιτυχία του Σαββίδη είναι ο φόβος τους

Οι σοφοί λένε πως δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απ' το να περνάς απαρατήρητος. Ή απ' το να έχεις μόνο φίλους και να σε θεωρούν οι πάντες... καλούτσικο. Σημαίνει αυτόματα πως έχεις υπογράψει το χαρτί της προσωπικής σου αποτυχίας. Ένα χαρτί που ποτέ δεν πέρασε απ' το γραφείο του Ιβάν Σαββίδη.

Διαβάσατε τι συνέβη αυτά τα 10 χρόνια στον ΠΑΟΚ, εξ αιτίας του ισχυρού επιχειρηματία που πήρε στα χέρια του την ΠΑΕ και αγκάλιασε το σύνολο του συλλόγου. Θυμηθήκατε για να το θέσουμε καλύτερα, επειδή δε γίνεται να μην τα γνωρίζετε. Είτε υποστηρίζει κάποιος τον ΠΑΟΚ είτε όχι.

Οι τίτλοι, το στάτους ενός κλαμπ που εκτοξεύτηκε, όλα μαζί συνθέτουν ένα πακέτο που διαφοροποίησε την ίδια την ιστορία του Δικέφαλου. Η πραγματική επιτυχία του Ιβάν Σαββίδη, όμως, δεν είναι αυτή. Η πραγματική του επιτυχία είναι ο φόβος που προκάλεσε, προκαλεί και θα προκαλεί. Κυρίως αυτούς που ετσιθελικά ήθελαν τον ΠΑΟΚ μικρό, αυτούς που ήθελαν να τον... χαϊδεύουν με καλά λόγια, ενώ θα βολόδερνε κάπου μεταξύ 4ης και 8ης θέσης.

Ο Σαββίδης είναι αυτός που τους ανάγκασε να χρησιμοποιούν τη λέξη «εξυγίανση» ως κάτι αρνητικό.

Ο Σαββίδης είναι αυτός που τους έκανε να χτυπιούνται επειδή... πλήρωσε μετρητά τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

Ο Σαββίδης είναι αυτός που ενώ έσωσε επιχειρήσεις κι έδωσε ψωμί σε τόσες οικογένειες στη βόρεια Ελλάδα κυρίως, δε δίστασαν με χυδαιότητα να πολεμούν αυτό το ψωμί που τρώει ο κόσμος. Απαιτώντας να φορτωθεί πρόστιμα του παρελθόντος.

Ο Σαββίδης είναι αυτός που τους έκανε να γελοιοποιούνται με σκετσάκια βγαλμένα απ' το καρναβάλι του Ρέντη, φορώντας μάσκες με το πρόσωπό του και να πετούν ρούβλια στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Σαββίδης είναι αυτός που είχε το σθένος να κοιτάξει στα μάτια τη σαπίλα, μην κατεβάζοντας την ομάδα του σε εκείνη τη ρεβάνς κυπέλλου-παρωδία. Αρχίζοντας να ξετυλίγει ένα κουβάρι τόσο μπλεγμένο και τόσο βρώμικο.

Ο Σαββίδης ήταν αυτός για τον οποίο η προπαγάνδα τους έφτασε στα ύψιστα σημεία της ανηθικότητας, «ανακαλύπτοντας» προβλήματα υγείας.

Ο Σαββίδης ήταν αυτός που τους έκανε ευθέως ρατσιστές, χρησιμοποιώντας μειωτικά το «Ρώσος» για ποδοσφαιρικούς μικροπολιτικούς λόγους.

Ο Σαββίδης ήταν αυτός που τους έκανε να προσεύχονται να φύγουν απ' το γήπεδο. Κι έφυγαν με... καμάρι.

Ο Σαββίδης ήταν αυτός που προσπάθησαν να «στιγματίσουν» με την ιστορία της αστείας ΕΕΑ του Αυγενάκη. Ο ίδιος βέβαια, μέσω της απόφασης του CAS, ήταν αυτός που τους ρεζίλεψε και πλέον η επιτροπή αυτή αναφέρεται στην καλύτερη περίπτωση ως ανέκδοτο και ως το μεγαλύτερο στήσιμο από επιτροπή της Πολιτείας τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο Σαββίδης ήταν αυτός για τους οποίους οι συσκέψεις της προπαγανδιστικής μηχανής τους, έγιναν πιο έντονες, πιο συχνές και οι ψεύτικες αναφορές καθημερινές πλέον. Για έναν άνθρωπο και μια ομάδα που υποτίθεται... δεν υπολογίζουν, αλλά τα ονόματα τα βλέπουν μέχρι και στον ύπνο τους.

Ο Σαββίδης ήταν αυτός που τους έκανε να δημοσιεύουν ανοιχτά επιθυμίες τους. Με μεγαλύτερη όλων το «φεύγει απ' την Ελλάδα».

Δεν τα λες και άσχημα επιτεύγματα για 10 χρόνια. Φανταστείτε πως αναφέραμε μόνο τις επικεφαλίδες, έτσι για την ανάγνωση. Δέκα χρόνια επιτυχιών και απόλυτου... ξεμπροστιάσματος ενός συστήματος με τόσα πολλά πιόνια. Αλλά ταυτόχρονα και τόσο φοβισμένα. Είτε πρόκειται για απλούς στρατιώτες, είτε για τον «βασιλιά».

Διαβάστε ακόμη...