Τα οικονομικά δεδομένα ενός καλοκαιριού ανανέωσης

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε εξέλιξη μιας μεγάλης ανανέωσης του ρόστερ, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει 10 μεταγραφές στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και με παραπάνω από έναν μήνα να απομένει για την καρό σημαία του καλοκαιρινού παζαριού.
Πηγή: paok24.com
Τα οικονομικά δεδομένα ενός καλοκαιριού ανανέωσης

Μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δουλεύει με τους παίκτες του ώστε να είναι έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα. Ταυτόχρονα, ο Δικέφαλος έχει «παγώσει» κάπως τις μεταγραφές του, καθώς πρέπει πλέον πρώτα να παραχωρηθούν ποδοσφαιριστές, για να κινηθεί να αποκτήσει καινούργιους.

Στην παρούσα φάση, ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει έλλειμμα 3.880.000 ευρώ, καθώς έχουν δαπανηθεί σχεδόν 6 εκατομμύρια για του ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν, ενώ ταυτόχρονα στα ταμεία της ομάδα μπήκαν μόλις 2,1 εκατομμύρια, από την μόνη, έως τώρα, πώληση του Αντόνιο Τσόλακ.

Όλα αυτά, μόνο για την μεταγραφική περίοδο την οποία διανύουμε. Οι ασπρόμαυροι δαπάνησαν από περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ για τους Κουαλιάτα και Κοτάρσκι, 1,5 για τον Κάλεντ Νάρεϊ, 400 χιλιάδες για τον Σάστρε και 300 χιλιάδες για τον Γιάννη Κάργα.

Οι Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Μπράντον και Αντρέ Ρικάρντο αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι ενώ ο Τιάγκο Ντάντας αγωνίζεται ως δανεικός από την Μπενφίκα με οψιόν αγοράς.

Όλα αυτά και με δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει έσοδα από την Ευρώπη, μετά τον πρόωρο αποκλεισμό από την Λέφσκι στα προκριματικά του Conference League, δυσχεραίνουν αρκετά το έργο του Ζοσέ Μπότο στις μεταγραφές, καθώς ο Δικέφαλος πρέπει να αποδεσμευτεί από παίκτες που δεν υπολογίζονται και που, φυσικά, πλην των συμβολαίων του, πιάνουν χώρο στο ρόστερ.

Διαβάστε ακόμη...