Ο Ρωμαίος, που επιμένει

Απο forzaonline.gr: Ποιος είναι ο 20χρονος Ιταλός στόπερ Ραούλ Μορικέλι, που θα παίζει τη νέα σεζόν στη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ;
Πηγή: forzaonline.gr
Ο Ρωμαίος, που επιμένει

O Μορικέλι εντάχθηκε στην ακαδημία της Ρόμα σε ηλικία 14 ετών. Τον διέκρινε από την αρχή η καλή τεχνική κατάρτιση, αλλά έπρεπε να δουλέψει πολύ για να δυναμώσει το κορμί του, έχοντας, παράλληλα, ν' αντιμετωπίσει και τη νόσο Osgood-Schlatter (αποτελεί την πιο συχνή φλεγμονή στο σημείο που καταλήγει ο τένοντας στο οστό και συναντάται συχνά σε παιδιά από 10-14 ετών, ειδικότερα σε όσα ασχολούνται με τον αθλητισμό και καταπονούν το σώμα τους).

Σε ηλικία 15 ετών πήρε απότομα ύψος (πλέον είναι ύψους 1,90 μ.) και στα 17 του χρόνια ήταν πλέον βασικός στόπερ στην Κ-18 της Ρόμα. Ωστόσο ήταν η περίοδος 2019-20, που διακόπηκε σχεδόν στα μισά της εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με συνέπεια να μπει στοπ στην ανοδική πορεία του.

Tην επόμενη σεζόν ο Μορικέλι βρήκε μπροστά του δύο νεοαποκτηθέντες, τον Σλοβένο Φεράτοβιτς (πλέον ανήκει στην Εστρέλα Πορτογαλίας) και τον Ισπανό Βικάριο, οι οποίοι μαζί με τον Σενεγαλέζο Ντιαγέ (πλέον συνεχίζει στην Κρεμονέζε) ήταν οι βασικοί στόπερ. Δεν το έβαλε, όμως, κάτω. Αντίθετα, δούλεψε με υπομονή και από το Φεβρουάριο του 2021 και μετά κέρδισε και πάλι μια θέση στην αρχική ενδεκάδα.

Το Μάιο του 2021 υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με τη Ρόμα, παρά το γεγονός ότι είχε χάσει το τελευταίο ένα τρίτο του πρωταθλήματος εξαιτίας ενός τραυματισμού σε παιχνίδι κόντρα στην ομάδα νέων της Γιουβέντους.

Την περασμένη σεζόν μέτρησε 26 συμμετοχές με την ομάδα νέων της Ρόμα, αλλά και τρεις αποβολές, που συνολικά του στοίχισαν την απουσία από οχτώ παιχνίδια! Τον περασμένο Απρίλιο, σε εντός έδρας παιχνίδι με τους νέους της Νάπολι, αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις (χτύπησε με το κεφάλι του αντίπαλο ποδοσφαιριστή), με αποτέλεσμα να χάσει τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της σεζόν. Τον περασμένο Νοέμβριο, σε εκτός έδρας αγώνα με την Ιντερ (0-1), και πάλι στις καθυστερήσεις, συνεπλάκη με τον Ουρουγουανό επιθετικό της Ιντερ, Μαρτίν Σατριάνο (την επόμενη σεζόν θ' αγωνίζεται δανεικός στην Εμπολι). Και οι δύο παίκτες αποβλήθηκαν, χάνοντας τους τρεις επόμενους αγώνες. «Ζητώ συγνώμη. Εκανα λάθος στη συμπεριφορά μου, δεν ήμουν το σωστό παράδειγμα, παρασύρθηκα από τα νεύρα μου» είχε δηλώσει εκείνες τις ημέρες, προσθέτοντας: «Λυπάμαι για την ομάδα και τους ανθρώπους της, που περιμένουν διαφορετικές συμπεριφορές. Είμαι κυρίως απογοητευμένος από τον εαυτό μου και ξέρω ότι έχω απογοητεύσει και τους ανθρώπους γύρω μου. Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα αποτελέσει μάθημα για μένα. Εχω ατελείωτο πάθος για ποδόσφαιρο και για την ομάδα μου. Ξέρω ότι σε κάθε αγώνα εκπροσωπώ μια μεγάλη ομάδα και είμαι υποχρεωμένος να την τιμώ σ' όλα. Θέλω να με συγχωρέσετε. Ξέρω ότι δεν θα συμβεί ξανά».

Ο Μορικέλι αγωνίστηκε πέρσι (κι όχι μόνο) υπό τις οδηγίες του Αλμπέρτο Ντε Ρόσι, ο οποίος μετά από δεκαεννέα χρόνια (!) αφήνει τον πάγκο της ομάδας νέων της Ρόμα. «Για μένα ήταν σαν ένας πατέρας, ένας δάσκαλος, όχι μόνο του ποδοσφαίρου, αλλά της ζωής» δήλωσε για τον 64χρονο προπονητή, συμπληρώνοντας: «Ηταν τιμή για εμένα να τον έχω προπονητή, ειδικά στην τελευταία του σεζόν στον πάγκο της Ρόμα».

Δεν ήταν λίγες οι φορές την περασμένη σεζόν, που ο Μορικέλι συμμετείχε σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας της Ρόμα, ακολουθώντας τις οδηγίες του Ζοζέ Μουρίνιο. Βέρος Ρωμαίος, ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για την ομάδα της «αιώνιας πόλης». Και στις τελευταίες δηλώσεις του πριν αναχωρήσει από την ιδιαίτερη πατρίδα του, εξέφρασε την προσδοκία του να επιστρέψει κάποια στιγμή στη Ρόμα.

Διαβάστε ακόμη...