Χωρίς χρήματα από το στοίχημα οι ομάδες το 2022 - Κίνδυνος για «κανόνι» σε ΚΑΕ!

Από sdna.gr: Στο χείλος του γκρεμού συνεχίζει να «ακροβατεί» το ελληνικό πρωτάθλημα, με τις ομάδες να μην βλέπουν το χρώμα του χρήματος μέσα στο 2022, να απειλούνται με χρεοκοπία όσες είχαν βασιστεί σε αυτό και πλέον η Stoiximan Basket League να είναι πραγματικά στον «αέρα»!
Πηγή: sdna.gr
Χωρίς χρήματα από το στοίχημα οι ομάδες το 2022 - Κίνδυνος για «κανόνι» σε ΚΑΕ!

Οι ομάδες περιμένουν την οικονομική βοήθεια από το υπουργείο, όμως όπως όλα δείχνουν αυτή δεν πρόκειται να έρθει. Σίγουρα όχι μέσα στο 2022 κι αν έρθει τον Γενάρη του 2023 θα είναι μειωμένη μέχρι και 30%.

Το πρώτο έτος της νέας φορολόγησης των στοιχηματικών εταιρειών δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, μάλιστα οι εισροές στα ταμεία ήταν πενιχρές, κάτι που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις ομάδες, που μπορεί την περσινή σεζόν να είδαν να το υπουργείο Οικονομικών να τους δίνει βοήθημα 3.000.000 ευρώ λόγω -περίπου 250.000 ευρώ σε κάθε σύλλογο- αλλά μέσα στο 2022 δεν θα δουν το χρώμα του χρήματος.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ακόμα και όταν δοθεί η βοήθεια στις ομάδες -κάτι που αναμένεται πιθανότατα τον Γενάρη του 2023- αυτή θα είναι εμφανώς «πετσοκομμένη», αφού θα υπάρξει μείωση που θα αγγίξει το 30%.

Επιπλέον, ακόμα κι οι ΚΑΕ διεκδικήσουν τα ίδια ή περισσότερα χρήματα από τον Λευτέρη Αυγενάκη, θεωρείται δύσκολο να υπάρχει αποτέλεσμα, αφού το ποδόσφαιρο δικαιούται περισσότερα χρήματα από το μπάσκετ στην «πίτα» των εσόδων από το στοίχημα.
Προβεβλημένοι σύνδεσμοι
Φέτος το καλοκαίρι φεύγουμε για το Novi-Island! 21+ | Παίξε Υπεύθυνα

Πλέον όλα είναι στον «αέρα», αφού αρκετές ομάδες είχαν βασιστεί στα συγκεκριμένα χρήματα που θα έμπαιναν στα ταμεία τους, με την έναρξη της Stoiximan Basket League να είναι εξαιρετικά αμφίβολη και όλα να δείχνουν πιθανή αναβολή.

Διαβάστε ακόμη...