Οι αντιδράσεις για το “no money” και ο ρούκι του Σίρακιους

Απο basketplus.gr: Ο Θανάσης Χατζόπουλος επιστρέφει την Τετάρτη από το εξωτερικό και θα αναγKαστεί να αντιμετωπίσει μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη. Μέχρι το τέλος του 2022 η φορολογία του στοιχήματος δεν προβλέπει-ελέω Αυγενάκη-έσοδα για την Λίγκα (και ακόμα για βόλει και Σούπερ Λιγκ 2), ο ΠΑΟΚ δεν θα λάβει το... μάννα που περίμενε για να κλείσει ταμειακά την περίοδο 2021-22 (και να τακτοποιήσει άλλα ζητήματα) και τα προβλήματα μεγιστοποιούνται.
Πηγή: basketplus.gr
Οι αντιδράσεις για το “no money” και ο ρούκι του Σίρακιους

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εμφανίζεται κάθετη στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, θα συμμετάσχει και μάλιστα με αρχηγικό ρόλο στις αντιδράσεις (αρχή από ΔΣ του ΕΣΑΚΕ αύριο) για αυτή την αρνητική εξέλιξη, που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αναβολή έναρξης του πρωταθλήματος. Πάντως το θετικό είναι οτι οι επαφές που είχε με όλες τις ομάδες της Μπάσκετ Λιγκ ο Βασίλης Τριλυράκης, αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, δείχνουν πορεία σε κοινή συνισταμένη, με φερόμενη εξαίρεση (τι περίεργο...) τον Ολυμπιακό που κρατά ουδέτερη στάση.

Έτσι κάθε προσπάθεια να κλείσει το ρόστερ περνά για την ώρα σε δεύτερη μοίρα, ωστόσο δεν σταματά, ο Λυκογιάννης θέλει να τελειώσει άμεσα για να έχει στις 22/8 το μέγιστο δυνατό αριθμό παικτών (πλην Φράνκε). Ως γνωστόν η ομάδα αναζητά δύο παίκτες (Έλληνα-ξένο) σε θέσεις "4" (ή έστω "4" και "4-5") με το μπάτζετ να είναι μικρό και τις απαντήσεις να μην έρχονται. Ειδικά από τους Ελληνικούς στόχους... Πολύ μακριά ο Χρυσικόπουλος, λίγο πιο βατός ο Τσαλμπούρης που δεν προσβλέπει πλέον σε Ολυμπιακό, δεν προχώρησαν Τσαϊρέλης, Ζίριους Ουίλιαμς, το Λαύριο θέλει περισσότερο τον Σλαφτσάκη, ο Κουζέλογλου για την ώρα δεν είναι στις εναλλακτικές του κόουτς του ΠΑΟΚ.

Όσο για την ξένη αγορά...; Αναζητείται 4άρι με σουτ, αν και το πλάνο πήγε δύο τρεις φορές να αλλάξει με Αμερικανό να ακουμπά περισσότερο στο "5". Προτείνονται συνεχώς παίκτες και μεταξύ αυτών στο "Παλατάκι" τσέκαραν με ενδιαφέρον τον 24χρονο Jimmy Boeheim (Μπεχάιμ ή Μπουχάιμ ή Μπειχάιμ). Ο ύψους 2.03 απόφοιτος του Σίρακιους (έκανε τρεις σεζόν στο Κορνέλ), γιός του διάσημου Τζιμ Μπεχάιμ, θρύλου των "πορτοκαλί" τελείωσε την σεζόν με 13.7 πόντους, 38% τρίποντο, 6.2 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 1.3 λάθη σε 34.7 λεπτά. Είχε φέτος ρεκόρ τους 28 πόντους, τα 12 ριμπάουντ και τα 6 (στα 9) τρίποντα, παρουσιάζοντας 5 νταμπλ φίγκιουρς σε 33 ματς. Ο νεαρός έπαιξε και στο φετινό σάμερ λιγκ με τους Πίστονς, χωρίς να έχει ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτη παρουσία (3.7π, 45%σ, 1.3ρ, 1ασ, 12.5΄).

Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος συνεχίζεται, από το μικροσκόπιο των ανθρώπων του ΠΑΟΚ περνούν αρκετοί παίκτες διαφόρων επιπέδων, ωστόσο ο συνδυασμός με την δύσκολη Ελληνική επιλογή, καθυστερεί τις αποφάσεις.

Διαβάστε ακόμη...