Στις ΠΑΕ της Super League 1 τα χρήματα από τις τηλεοπτικές συμβάσεις που εισέπραττε η ΕΠΟ

Aπό paok24.com:Στις ΠΑΕ κατ' αναλογία θα πηγαίνει το ποσοστό 4% από τις τηλεοπτικές συμβάσεις τους, που με την τροποποίηση του νόμου που έκανε ο Λευτέρης. Αυγενάκης, αφαιρείται από την ΕΠΟ.
Πηγή: sdna.gr
Στις ΠΑΕ της Super League 1 τα χρήματα από τις τηλεοπτικές συμβάσεις που εισέπραττε η ΕΠΟ

Ο νόμος πήρε ΦΕΚ και προβλέπει ότι εντός δέκα ημερών από τη δημοσίευσή του το 5% που εισέπραττε η ΕΠΟ από τις τηλεοπτικές συμβάσεις των 16 ΠΑΕ της Super League 1 και την κεντρική σύμβαση της Super League 2 γίνεται 1%.

Μεταξύ άλλων στο νόμο αναφέρεται το εξής:

"Τα ποσοστά των παρ. 1 και 2 κατισχύουν κάθε αντίθετης ρύθμισης σε συμβάσεις ή κανονισμούς ή στα καταστατικά της Ε.Π.Ο. ή επαγγελματικών συνδέσμων ή Π.Α.Ε. ή σωματείων. Η τροποποίηση των ποσοστιαίων δικαιωμάτων της Ε.Π.Ο. καταλαμβάνει και τις συμβάσεις που βρίσκονται σε ισχύ κατά τη δημοσίευση του παρόντος και εφαρμόζεται και αναφορικά με τις μελλοντικές τμηματικές καταβολές των οικείων αμοιβών, που είναι καταβλητέες μετά από δέκα (10) ημέρες από τη δημοσίευση του παρόντος. Το ποσό που προκύπτει από τη μείωση του ποσοστού υπέρ της Ε.Π.Ο. από πέντε τοις εκατό (5%) σε ένα τοις εκατό (1%), ήτοι ποσοστό τέσσερα τοις εκατό (4%) αποδίδεται, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετου συμβατικού όρου, από τους τηλεοπτικούς ή ραδιοφωνικούς σταθμούς της παρ. 2 του άρθρου 84 του ν. 2725/1999 υπέρ των αντισυμβαλλομένων αθλητικών σωματείων και Α.Α.Ε., προσαυξάνοντας αντίστοιχα την καθαρή αμοιβή των τελευταίων."

Πάντως στην τροπολογία Αυγενάκη δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη που να αφορά την επαγγελματική διαιτησία και την υποχρέωση των ΠΑΕ να καταβάλλουν για τη λειτουργία της τα χρήματα που κερδίζουν.

Διαβάστε ακόμη...