«Ο Στοΐλοφ άλλαξε πλάνο 30 λεπτά πριν αρχίσει το ματς με τον ΠΑΟΚ»

Από sdna.gr:Αποκάλυψη από τους Βούλγαρους για το πλάνο τακτικής της Λέφσκι απέναντι στον ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας πως άλλαξε σχηματισμό 30 λεπτά πριν την σέντρα στο «Γκιόργκι Ασπαρούχοφ»!
Πηγή: sdna.gr
«Ο Στοΐλοφ άλλαξε πλάνο 30 λεπτά πριν αρχίσει το ματς με τον ΠΑΟΚ»

Ο έμπειρος τεχνικός, κατά την διάρκεια της τελευταίας προπόνησης ενόψει του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ, δοκίμασε το 4-2-3-1 καθώς δεν είχε στην διάθεσή του τον Φαν ντερ Κάαπ. Ωστόσο, μετά από γιατροσόφια από Βούλγαρο χειροπρακτικό (!), ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε και ο Στοΐλοφ πήγε σε αλλαγή σχηματισμού, δίνοντας οδηγίες ακόμα και στην φυσούνα πριν βγουν οι δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο!

Δημοσίευμα βουλγαρικής ιστοσελίδας αναφέρει χαρακτηριστικά πως: «Η αρχική ιδέα του έμπειρου κόουτς ήταν να ποντάρει στο δοκιμασμένο 3-5-2 για μεγάλα ματς (σ.σ. σχηματισμό που έδωσε και η UEFA). Με αυτό, η Λέφσκι απέκλεισε με εμφατικό τρόπο τη Λουντογκόρετς στα ημιτελικά για το Κύπελλο Βουλγαρίας μετά από δύο νίκες και στη συνέχεια με το ίδιο σχέδιο κέρδισε τον τελικό εναντίον της ΤΣΣΚΑ με 1-0 για το πρώτο τρόπαιο του συλλόγου μετά από 13 χρόνια.

Σε αυτό το σχήμα δόθηκε η έμφαση στην προπονητική διαδικασία τις μέρες πριν από τον αγώνα στο γήπεδο «Γκεόργκι Ασπαρούχοφ». Η ιδέα του Στοΐλοφ ήταν να παίξει ο Τζέρεμι Πετρίς ως αριστερός μπακ χαφ ενώ ο Ρονάλντο δοκιμαζόταν ως δεξί μπακ χαφ.

Ένας τραυματισμός του Κελιάν Φαν ντερ Κάαπ την Τρίτη άλλαξε τα πλάνα του Στοΐλοφ και την Τετάρτη δοκίμασε το 4-2-3-1. Λόγω της απουσίας του Τσουνάμι, οι Πάτρικ-Γκαμπριέλ Γκάλτσεφ και Πετρίς μπήκαν σε ρόλο φουλ μπακ. Τελικά, λίγο πριν την σέντρα και κατά την διάρκεια της προθέρμανσης δοκίμασε το 3-4-3, το οποίο τελικά επέλεξε αφού έγινε σαφές ότι ο Ολλανδός ήταν ο μόνος από τους πέντε τραυματίες που μπόρεσε να παίξει».

Διαβάστε ακόμη...