«Μοναδική μου σκέψη η πρόκριση στην Τούμπα»

Από paok24.com: Ο Ίνγκι Ίνγκασον ήτας ένας από τους πιο έμπειρους του χθεσινού ΠΑΟΚ στο «Georgi Asparuhov» και σε δηλώσεις του, προσπαθεί να ανασυντάξει τους πάντες, ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας, την προσεχή Πέμπτη. Ο Ισλανδός, τονίζει ότι πιστεύει στην ανατροπή, αρκεί η ομάδα, να βγάλει ένα σαφώς πιο μαχητικό πνεύμα, από αυτό που έδειξε χθες στη Σόφια.
Πηγή: paok24.com
«Μοναδική μου σκέψη η πρόκριση στην Τούμπα»

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στο PAOK24

 

Για το τι πήγε τόσο άσχημα κόντρα στη Λέφσκι: «Ήταν ένα μεγάλο σοκ για εμάς, το γκολ που δεχτήκαμε μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα. Μετά το πρώτο γκολ, νομίζω ότι βρήκαμε λίγο τον εαυτό μας, δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες. Η Λέφσκι σκόραρε δεύτερη φορά, από αντεπίθεση και το έκανε πολύ δύσκολο για εμάς. Στο δεύτερο ημίχρονο, πιστεύω ότι ελέγξαμε το παιχνίδι, δείξαμε λίγο καλύτερα τι μπορούμε να κάνουμε.

Χάσαμε με 2-0, αλλά έχουμε έναν ακόμα αγώνα στην Τούμπα και όπως είπα στα παιδιά στα αποδυτήρια, είναι δύο παιχνίδια, τίποτα δεν έχει χαθεί, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Θα πάμε στην Τούμπα για να προκριθούμε! Αυτή είναι η μοναδική μου σκέψη και την ίδια έχουν όλοι στην ομάδα.

Δεν έχουμε καμία δικαιολογία για την εμφάνιση. Πρέπει να πάμε στην Τούμπα και να βγάλουμε προσωπικότητα, την κατάλληλη συμπεριφορά και αυτό που πρέπει να κάνουμε, πρώτα από όλα, είναι να βγάλουμε μαχητικό πνεύμα».

Για το αν είδε θέμα προσωπικότητας στην ομάδα χθες: «Είναι δύσκολο να πω κάτι, μετά από τα πρώτα 90 λεπτά της σεζόν. Είχαμε πολλούς ποδοσφαιριστές, που έπαιξαν το πρώτο τους παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και το πρώτο τους παιχνίδι στην Ευρώπη. Αυτού του είδους οι αγώνες, είναι λίγο διαφορετικοί. Για παράδειγμα, όταν παίζεις εκτός έδρας, έχεις να αντιμετωπίσεις ένα εχθρικό περιβάλλον.

Οι νέοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν ξαναζήσει μια τέτοια εμπειρία. Είναι κάτι από το οποίο πρέπει να μάθουμε άμεσα. Δε μπορούμε να συνεχίσουμε κάνοντας τα ίδια λάθη. Ξέρουμε ότι έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα, αλλά σε τέτοια παιχνίδια, πρέπει να βρίσκεις το πνεύμα, τη θέληση, τη θυσία για να πάρεις το αποτέλεσμα. Τα πήγαμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, δεν πετύχαμε το γκολ που θέλαμε, αλλά θα πάμε στην Τούμπα για την πρόκριση».

Για το κομμάτι του παιχνιδιού που πήγε πιο άσχημα χθες: «Το πρώτο γκολ που δεχτήκαμε, μας ταρακούνησε και χρειαστήκαμε λίγο χρόνο, για να ξαναβρούμε την ισορροπία μας. Όταν το κάναμε, δεχτήκαμε κι άλλο γκολ, σε μία αντεπίθεση. Ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε πιο ισορροπημένοι ως ομάδα. Δε μπορούμε να πηγαίνουμε στην επίθεση με 9-10 παίκτες, ενώ ο αντίπαλος έχει τρεις γρήγορους επιθετικούς, που τους ξέραμε και τους είχαμε αναλύσει πριν το παιχνίδι. Πρέπει να μάθουμε από αυτό άμεσα γιατί έχουμε το επόμενο παιχνίδι την προσεχή Πέμπτη».

Για την ατάκα του πριν το παιχνίδι ότι η ομάδα δε θα πάει στη Σόφια για να παίξει φανταστικό ποδόσφαιρο και το αποτέλεσμα: «Είπα ότι δε μπορούμε να περιμένουμε ότι θα πάμε εκεί και θα παίξουμε φανταστικά. Είμαστε ένα καινούργιο γκρουπ και για να κερδίσεις τέτοια παιχνίδια, χρειάζεται να παίξουμε με τον τρόπο που έπαιξε ο αντίπαλος μας. Έβγαλαν ενέργεια, πίεσαν ψηλά, πετούσαν μπαλιές μπροστά και πίεζαν και υπό αυτές τις συνθήκες, πρέπει να αντιδράσεις. Πρέπει να κερδίσουμε δεύτερες μπάλες, να βρούμε κι εμείς αυτή τη… «βρωμιά» μέσα μας, για να ελέγξουμε στη συνέχεια το παιχνίδι, όπως κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο, για να είμαστε καλύτεροι στη δημιουργία».

Για τη δουλειά των πιο έμπειρων για να σηκώσει κεφάλι η ομάδα και οι νέοι παίκτες μετά από αυτό το αποτέλεσμα: «Αυτό είπα στα αποδυτήρια, ότι τίποτα δεν τελείωσε! Έχω ξαναβρεθεί σε τέτοιες καταστάσεις και ένιωσα ότι ο αντίπαλος, πανηγύρισε χθες, σα να έχει ήδη προκριθεί. Πιστεύω στην ομάδα που έχουμε και ότι μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή στην Τούμπα. Αυτό θα πιστεύω μέχρι το τελευταίο σφύριγμα στην Τούμπα, γιατί για μένα, αυτή η ευρωπαϊκή διοργάνωση, είναι σημαντική για τον ΠΑΟΚ, για τον κόσμο, για όλους, επειδή πέρσι ζήσαμε κάτι υπέροχο. Ίσως να μην περιμένουμε άμεσα κάτι ανάλογο, αλλά μπορούμε να προσδοκούμε, ότι θα πάμε στη ρεβάνς και θα τα δώσουμε όλα».

Διαβάστε ακόμη...