Ψηλοί, κοντοί, το ματ Χατζόπουλου και τα οικονομικά ζόρια

Απο basketplus.gr: Eίναι δεδομένο οτι ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα πάντα στο δικό του οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο, αν αλλάξει ρότα και να ακολουθήσει τις επιταγές του σύγχρονου μπάσκετ.
Πηγή: basketplus.gr
Ψηλοί, κοντοί, το ματ Χατζόπουλου και τα οικονομικά ζόρια

Ταχύτητες, εντάσεις, αθλητικότητα... Βέβαια και η μπάλα να περνά το δυκτάκι, στο πιο δύσκολο στόχο, που μάλλον αρχικά, θεωρητικά, επιδερμικά ακόμα και πρόωρα (ως σκέψη) δεν μπορεί να βασίζεται στο μπασκετικό μπακ γκράουντ των Χεντς και Κέλι. Όπως και ο Ρένφρο, χρειάζονται και αυτοί βοήθειες για να στηρίξουν το φετινό πρότζεκτ.

Η βοήθεια στην ρακέτα

Το ρικρούιτινγκ όμως συνεχίζεται. Η ομάδα προσπαθεί να κλείσει ένα 4-5άρι που να ταιριάζει με τον Ρένφρο και να κάνει δουλειά όταν ο τελευταίος δεν θα είναι στο παρκέ. Οι συζητήσεις-μεταξύ άλλων-αφορούν και έναν 24χρονο Αμερικανό (2.04-2.05) που το καλοκαίρι πέρασε τον Ατλαντικό και έπαιξε με την ομάδα του 39 ματς σε τρεις διοργανώσεις. Σε μέσο όρο 17.9 λεπτά είχε 10.5 πόντους, 6.4 ριμπάουντ, 66.5% δίποντα, 71% βολές και μικρή παρουσία στο τρίποντο. Υπάρχει μια μικρή διαφορά στο οικονομικό και το επόμενο 48ωρο θα δείξει αν θα υπάρξει προσέγγιση.
Για μπακ απ στο "4" Χρυσικόπουλος, Τσαλμπούρης (έχουν γίνει προτάσεις) και μετά το χάος. Αναγκαστικά ο Λυκογιάννης θα περιμένει και για να πέσουν τα κασέ αλλά και για να μην βρουν οι δυό τους τη στέγη που θα ήθελαν.

Άσος καλού επιπέδου

Με βάση το ρόστερ που κτίζεται η ομάδα είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει ποιοτικό και ολίγον πιο ακριβό άσο. Και σκορ και καθοδήγηση... Έχει εντοπίσει δύο καλές περιπτώσεις, έκανε προτάσεις και περιμένει. Σε μια λίστα πάντως φέρεται να βρέθηκαν και δύο Αμερικανοί-μεταξύ αρεκετών άλλων-που έπαιξαν πέρσι στην Γερμανία, ο Κάμερον Χαντ (25, 1.91, Βούρτζμπουργκ) και ο Τζερεμάια Μάρτιν (26, 1.90 Γκέτιγκεν), χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει κάτι με κάποιον από τους δύο.
Και στο μπακ απ; "Αν δεν βρούμε στα χρήματα που θέλουμε, θα ρίξουμε τον Κωσνταντινίδη στα βαθιά. Ας κολυμπήσει" έλεγαν στην ομάδα, ωστόσο υπάρχουν ακόμα τρεις επιλογές. Ηη ακριβή του Κατσίβελη και οι πιο φθηνές των Κολοβέρου, Φίλιου που μάλιστα παίζουν αυτές τις ημέρες στην Εθνική under 20. Πληροφορίες αναφέρουν οτι στο οικονομικό υπάρχει προσέγγιση με τον πρώτο...
*O Tζαμέλ Μόρις, σούτινγκ γκαρντ, που απασχόλησε τον ΠΑΟΚ, βρήκε νέα στέγη στην Λιθουανία και στην Λιετκαμπέλις.

Οικονομικά... ζόρια

Όλα βέβαια τα παραπάνω δεν είναι απλά πράγματα στην ατζέντα κυρίως της διοίκησης. Το μπάτζετ πλέον υπολογίζεται οτι δεν θα ξεπεράσει τα 450 χιλ. ευρώ, η αλλαγή στην ισοτιμία δολαρίου-ευρώ πληγώνει αφάνταστα και τον από χρόνια πληγωμένο ΠΑΟΚ που και βασικό χορηγό φανέλας δεν μπορεί να βρει και από το στοίχημα... ούτε φωνή ούτε ακρόαση και η ΑΜΚ δεν προχωρά όσο θα ήθελαν στο Παλατάκι. Στα 50 χιλ. ευρώ αυτές τις ημέρες... Πάντως στην ομάδα θεωρούν οτι αυτή την εποχή μόνο οι φίλαθλοι με την συμμετοχή τους στην ΑΜΚ μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια.
Οπότε από ροή τα νέα είναι άσχημα, με την ΚΑΕ να τέλη του μήνα να πρέπει να πληρώσει και δόσεις των ρυθμίσεων για τους παίκτες του φετινού ρόστερ και για το δημόσιο (10 συνολικά...) σε ένα συνολικό ποσό που ξεπερνά τα 100 χιλ. ευρώ. Λίγο μετά την συμπλήρωση του φακέλου για την ΕΕΑ... Πάντως ένας "γερός" χορηγός ανανέωσε (Κraft) και στην ομάδα υπολογίζουν οτι όλοι οι περσινοί περιφερειακοί θα κάνουν το ίδιο.

Το ματ... Χατζόπουλου

Όσο για την υπόθεση Ρένφρο...; Ήταν ο δεύτερος παίκτης από την περσινή σεζόν που απασχόλησε τον ΠΑΟΚ για ανανέωση. Την πέτυχε, ωστόσο για να γίνει αυτό χρειάστηκε η δραστική παρέμβαση Χατζόπουλου. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ θέλοντας να πιέσει τον παίκτη, που είχε από καιρό πρόταση της ομάδας, έκανε σημαντική ρελάνς η οποία έβγαλε... λαγό. Έστειλέ dead line απάντησης στον Αμερικανό που ουσιαστικά είχε μια καθαρή πρόταση από μια Γερμανική ομάδα η οποία δεν έπαιζε Ευρώπη. Η πρόταση από Ρετζιάνα δεν ερχόταν, αυτή από Αυστραλία (σχεδόν 20 χιλ. δολάρια) δεν εξελίχθηκε επίσημα και έτσι ο παίκτης βλέποντας οτι θα έχανε και αυτή του ΠΑΟΚ (ήθελε να μείνει και να παίξει στο ΒCL) είπε το "ναι". Μια μέρα μετά την υπογραφή έφτασε και μια εξαψήφια (για ένα χρόνο) από μια πολύ καλή και άνετη οικονομικά ομάδα εδώ στη γειτονιά μας, αλλά... ήταν πλέον αργά.

Και στο BCL...

Στο μεταξύ η Ντιζόν είναι μια από τις πρώτες ομάδες του ΒCL που κλείνει τόσο νωρίς το ρόστερ της. Διαθέτει μια καλή 10άδα όπως οι περισσότερες Γαλλικές ομάδες αυτού του επιπέδου. Άσοι οι Χόλστον (36, 1.70), Ρουσέλ (32, 1.91), σούτινγκ γκαρντ οι Ντικότ (21, 1.93) Χρόβατ (27, 1.96), στο "3" οι Μπρέμπλι (29, 1.97), Σιμόν (33, 2.00) και η 4άδα των ψηλών με Λουμ (31, 2.08), Μακ Ντάφι (25, 2.03), Αλίνγκ (34, 2.02) και Γουέιρ (28, 2.06).

Kι όσοι αγωνιούν για την επερχόμενη Μάλαγα (θα είναι σούπερ έκπληξη αν δεν περάσει από τα προκριματικά)... Καλινόσκι (1.93), Γουίμπους (2.01), Τόμας (2.03)-στα 36-Τζέντοβιτς (1.97), Οσετκόφσκι (2.06), Κράβις (2.07), Πέρι (1.83) και προσπαθούν να κρατήσουν Μπαρέιρο, Μπριζουέλα, Ντίαζ.

Διαβάστε ακόμη...