«Πάντα θαύμαζα τον Λουτσέσκου - Έχει αλλάξει επίπεδο στη Θεσσαλονίκη ο Σαββίδης»

Από sdna.gr : «Τα καλύτερα γίνονται στα ξαφνικά», είναι η ατάκα που επέλεξε να δώσει ο Γιάννης Κάργας, μιλώντας για τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, χαρακτηρίζοντας την ως τη μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του. Ο παθιασμένος Ραζβάν Λουτσέσκου, ο Ιβάν Σαββίδης και «να το κάνουμε εύκολο» με φόντο την ευρωπαϊκή πορεία...
Πηγή: sdna.gr
«Πάντα θαύμαζα τον Λουτσέσκου - Έχει αλλάξει επίπεδο στη Θεσσαλονίκη ο Σαββίδης»

«Στόπερ χθες» και έλευση Γιάννη Κάργα στον ΠΑΟΚ, με τον Έλληνα αμυντικό να ντύνεται στα «ασπρόμαυρα», έχοντας προϊδεάσει πως επρόκειτο να δώσει ό,τι έχει για τους Θεσσαλονικείς.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της μεταγραφής του, αλλά και κάνοντας τον απολογισμό της πρώτης του προετοιμασίας στο Άπελντοορν με το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο 27χρονος άσος παραχώρησε συνέντευξη στην Live Sport, δίνοντας το κλίμα από την ομάδα και αποκαλύπτοντας τον θαυμασμό του προς το πρόσωπο του Ρουμάνου τεχνικού.

Μιλώντας αρχικά για την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ σημείωσε: «Έγιναν όλα πάρα πολύ γρήγορα και χαίρομαι που μέσα σε μια εβδομάδα έγιναν δυο πολύ σημαντικά γεγονότα για την ζωή μου. Έγινε πολύ απότομα και πιστεύω στην ζωή ότι πάντα τα καλύτερα είναι αυτά που έρχονται ξαφνικά και από εκεί που δεν τα περιμένεις».

Για το πως ξεκίνησε το φλερτ με τον ΠΑΟΚ και αν υπήρχε κάποια διάθεση ή κάποιες επαφές από πριν:

«Δεν μπορώ να γνωρίζω στο 100% το πότε άρχισαν οι συζητήσεις ή το πότε άρχισε ο ΠΑΟΚ να ενδιαφέρεται για μένα. Είχαμε μιλήσει με κάποιους συμπαίκτες τωρινούς που τότε ήμασταν αντίπαλοι, όταν έπαιζα στον ΠΑΣ Γιάννενα. Νομίζω ότι και αυτό έπαιξε τον ρόλο του στο να γίνει η μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ».

Νιώθω οικεία στον ΠΑΟΚ, μπορώ να βγάλω τον εαυτό μου

Αναφορικά με το πως βιώνει αυτό το πρώτο διάστημα στην ομάδα και το γεγονός πως φαίνεται σαν να είσαι σε ένα οικείο περιβάλλον...

«Αυτό ακριβώς! Αισθάνομαι ότι είμαι στην ομάδα χρόνια και για αυτό... ευθύνονται τα παιδιά με τον τρόπο που με υποδέχτηκαν. Δεν το λέω μόνο για τους παίκτες αλλά και για όλο επιτελείο. Είναι πάρα πολύ θερμοί μαζί μου και έτσι εγώ μπορώ να βγάλω τον εαυτό μου και έχω αναπτύξει ήδη εξαιρετικές σχέσεις με όλους. Είμαστε ακόμα στην αρχή, θέλω λίγο χρόνο ακόμα να λυθώ περισσότερο και... θα περάσουμε καλά».

Για το πως αισθάνεται που έχει αντιμετωπίσει πολλούς από τους νέους του συμπαίκτες ως αντίπαλος:

«Όταν τους παίζεις αντιπάλους, έχεις την βοήθεια από τους προπονητές για να τους μάθεις καλύτερα και να τους αντιμετωπίσεις. Όταν όμως ζεις και παίζεις μαζί τους σε καθημερινή βάση, βλέπεις πολλά πράγματα παραπάνω και σε επίπεδο ποδοσφαιριστή και σε επίπεδο ανθρώπου. Όταν είσαι αντίπαλος με κάποιον, έχεις 90 λεπτά για να τον περιορίσεις και δεν έχεις χρόνο να προσέξεις λεπτομέρειες. Μέσα από την καθημερινότητα όμως, μαθαίνεις και βλέπεις τον άλλον καλύτερα».

Σχετικά με το τι πιστεύει πως μπορεί να προσφέρει ο Γιάννης Κάργας στον ΠΑΟΚ και αν είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του:

«Για να με πήραν αυτοί που με επέλεξαν, σημαίνει ότι περιμένουν από εμένα να δώσω... κάτι! Εγώ αυτό που μπορώ να πω και που πιστεύω ότι θα κάνω, είναι ότι οπότε παίζω θα δίνω πάντα το 100% των δυνατοτήτων μου, είτε μιλάμε για προπόνηση, είτε για αγώνα όπου κρίνει ο προπονητής θα δώσω ότι περισσότερο μπορώ για τον ΠΑΟΚ. Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα στην καριέρα μου αυτή η μεταγραφή στον ΠΑΟΚ. Αλλά είναι η μεγαλύτερη, μέχρι τώρα. Ελπίζω να έχω και άλλες προκλήσεις μπροστά μου, είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ».

Για τους στόχους της ομάδα σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις:

«Από πάντα στην ζωή μου δεν βάζω μακροπρόθεσμους στόχους. Κοιτάω πάντα το τώρα, κοιτάω πάντα την νίκη στο επόμενο παιχνίδι. Δεν μου αρέσει να βλέπω πολύ μπροστά στο μέλλον, προτιμώ το παρόν.

Αυτή την στιγμή υπάρχει ένας στόχος και αυτός είναι να περάσουμε την πρώτη φάση των προκριματικών στο Conference League. Μετά θα έρθει η δεύτερη, μετά η τρίτη και μετά οι όμιλοι, αν όλα πάνε καλά. Δεν βάζω κάποιο στόχο που βλέπει τον Μάη, θέλω να πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Νομίζω ότι πέρσι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κάνει περισσότερα ματς, ακόμα λίγα ειδικά σε ότι αφορά την Ευρώπη. Ελπίζω φέτος να κάνουμε παραπάνω παιχνίδια από ότι πέρσι και να περάσουμε τα 56».

Θέλει να κερδίζει και στην προπόνηση ο Λουτσέσκου, τον θαύμαζα ως αντίπαλος

Για το πως αισθάνεται που στα 27 του είναι από τους μεγαλύτερους στην ομάδα και για τη σχέση του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου:

«Είμαι λίγο χρόνο στον ΠΑΟΚ και η ομάδα βρίσκεται σε μια περίοδο ανανέωσης. Παραξενεύτηκα είναι η αλήθεια όταν είδα ότι η ομάδα έκανε 8 μεταγραφές και ήμουν ο πιο μεγάλος σε ηλικία. Νομίζω όμως ότι η πτώση του μέσου όρου ηλικίας θα φέρει περισσότερη όρεξη για ποδόσφαιρο, περισσότερα τρεξίματα. Με αυτόν τον προπονητή ο ΠΑΟΚ έχει το συστατικό για να ενώσει την εμπειρία κάποιων παικτών, με τους νεαρούς παίκτες του ρόστερ.

Είναι ένας προπονητής πολύ σοβαρός στην δουλειά του και μου αρέσει πάρα πολύ ότι θέλει να κερδίζει ακόμα και στην προπόνηση. Μου αρέσει αυτό το πάθος που βγάζει κάθε μέρα, είτε πρόκειται για φιλικό, είτε ακόμα και για προπόνηση. Τον θαύμαζα όσες φορές τον έχω αντιμετωπίσει ως αντίπαλο και τώρα που τον έχω προπονητή είμαι πολύ χαρούμενος».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους αγώνες με τη Λέφσκι Σοφίας, που είχε αγωνιστεί στο παρελθόν:

«Στο ποδόσφαιρο πλέον δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Τα εύκολα ή και τα δύσκολα ματς, εμείς με την εικόνα μας μπορούμε να τα κάνουμε. Νομίζω ότι αν είμαστε σοβαροί στο γήπεδο, το ματς θα το κάνουμε εύκολο, αλλά μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής όλα τα παιχνίδια για μένα είναι πάντα στο 50-50. Ελπίζω με την δουλειά μας κάθε μέρα, όταν φτάσει αυτή η ώρα να το κάνουμε πολύ εύκολο», τόνισε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Κάργας».

Τέλος, μπορεί να μην έχει γνωρίσει ακόμα από κοντά τον Ιβάν Σαββίδη, μιλάει όμως με τα καλύτερα λόγια τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Δεν τον έχω γνωρίσει από κοντά προσωπικά. Είναι σίγουρος ότι χάρη στον πρόεδρο έχει αλλάξει επίπεδο ο ΠΑΟΚ, έχει αλλάξει επίπεδο την Θεσσαλονίκη και τον ευχαριστούμε που είναι εδώ και κάνει ότι περισσότερο μπορεί για να μεγαλώσει την ομάδα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είμαι πάντα παθιασμένος, είτε παίζουμε εντός, είτε εκτός έδρας. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, να μας βοηθήσει, να πάρουμε όσα περισσότερα θετικά αποτελέσματα γίνεται. Εμείς θέλουμε πάντα να φεύγει ο κόσμος με το κεφάλι ψηλά από το γήπεδο».

Διαβάστε ακόμη...