ΠΑΟΚ: Το σκεπτικό για Κοτάρσκι και η αναγνώριση Λουτσέσκου σε Πασχαλάκη

Από sdna.gr: Με την απόκτηση του Ντόμινικ Κοτάρκι ο ΠΑΟΚ κινήθηκε σε ένα διαφορετικού τύπου τερματοφύλακα, κάτι που εξήγησε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου δημοσίως, ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον προκάτοχό του, Αλέξανδρο Πασχαλάκη.
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ: Το σκεπτικό για Κοτάρσκι και η αναγνώριση Λουτσέσκου σε Πασχαλάκη


Με δεδομένο πως ο Ντόμινικ Κοτάρσκι, από τα πρώτα δείγματα γραφής τουλάχιστον, δείχνει πως είναι ένας πορτιέρε που αρέσκεται στο να παίζει με τα πόδια, με τους μεσοαμυντικούς, ο Ραζβάν Λουτσέσκου εξήγησε το σκεπτικό απόκτησής του για τη νέα φιλοσοφία που χαρακτηρίζει την ομάδα του στο «χτίσιμο» από πίσω και στο πρέσινγκ που ασκεί η ομάδα του, ξεκινώντας από την πρώτη πάσα του Κοτάρσκι, ανεβάζοντας τις γραμμές του αντιπάλου:

«Είμαστε μια ομάδα που προκαλεί το... πρέσινγκ του αντιπάλου, ειδικά κόντρα σε ομάδες που έχουν βλέψεις και θέλουν να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να τους βγάλουμε μπροστά και ένας τέτοιος τερματοφύλακας (σ.σ. Κοτάρσκι) μας δίνει υπεραριθμία, έχουμε έναν έξτρα παίκτη για να σπάσουμε αυτή τη ζώνη του αντιπάλου, είναι κάτι που ούτως ή άλλως το κάναμε αλλά τώρα θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη δυνατότητα να κυκλοφορήσουμε σωστά τη μπάλα και να βγούμε στην επίθεση...», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ ποντάρει πολλά στον Ντόμινκ Κοτάρσκι. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως «δούλεψε» την υπόθεσή του από τον Μάρτιο, έχοντας αποφασίσει πως ο κύκλος του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στην ομάδα έχει κλείσει. Και η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές, αν όχι η πιο σημαντική, μεταγραφή της φετινής σεζόν...

Βέβαια στην τοποθέτησή του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν παρέλειψε να κάνει και ειδική μνεία στον προκάτοχο του Κοτάρσκι, Αλέξανδρο Πασχαλάκη, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην ομάδα: «Και ο Πασχαλάκης ήταν ένας σημαντικός τερματοφύλακας για εμάς, ο Ντόμινικ είναι ένας διαφορετικού τύπου....».

Διαβάστε ακόμη...