ΠΑΟΚ: Η προϊστορία στα παιχνίδια με την Άλκμααρ

Από paok24.com: Πέντε φορές έχουν βρεθεί οι δύο ομάδες κατά το παρελθόν
Πηγή: paok24.com
ΠΑΟΚ: Η προϊστορία στα παιχνίδια με την Άλκμααρ

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες δύο φορές κατά το παρελθόν, με τον ΠΑΟΚ να μην έχει γευτεί σε καμία περίπτωση την νίκη απέναντι στου Ολλανδούς.

ΠΑΟΚ – Άλκμααρ 2-3 και Άλκμααρ – ΠΑΟΚ 2-1 (2004)

Συναντήθηκαν στα προκριματικά του UEFA Cup τον Σεπτέμβριο του 2004 με την Άλκμααρ να παίρνει την πρόκριση με δύο νίκες επί του ΠΑΟΚ. Αρχικά στο παιχνίδι της Τούμπας, οι Ολλανδοί προηγήθηκαν στο 18′. Ο Δικέφαλος ανέτρεψε πριν το ημίχρονο το εις βάρος του σκορ με δύο γκολ των Σαλπιγγίδη(25′) και Βόκολου(31′), με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν άμεσα(στο 35′) και τελικά να παίρνουν την νίκη με γκολ στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στην Ολλανδία ο ΠΑΟΚ το πάλεψε, προηγήθηκε με τον Σαλπιγγίδη στο 8′, ωστόσο η Άλκμααρ έκανε νέα ανατροπή και πήρε την πρόκριση με δύο νίκες.

Άλκμααρ – ΠΑΟΚ 1-1 και ΠΑΟΚ – Άλκμααρ 2-2 (2013)

Εννέα χρόνια αργότερα, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πάλι, αυτήν την φορά στους ομίλους του Europa League. Καμία δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της άλλης, καθώς και τα δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Το παιχνίδι της Τούμπας μάλιστα, ήταν το τελευταίο στον όμιλο, με τον ΠΑΟΚ να θέλει νίκη ή λευκή ισοπαλία για να τερματίσει πρώτος. Το τελικό 2-2, με το γκολ του Πόζογλου στο 90+4′, βρήκε τις δύο ομάδες ισόβαθμες με 12 βαθμούς, με την Άλκμααρ να τερματίζει πρώτη λόγω των εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Άλκμααρ – ΠΑΟΚ 1-0 φιλικό (2019)

Μετά την χρονιά του νταμπλ, και του αήττητου πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε αλλαγή προπονητή. Ο Αμπέλ Φερέιρα διαδέχθηκε τον Ράζβαν Λουτσέσκου στον πάγκο της ομάδας και το παιχνίδι με την Άλκμααρ ήταν για τον Πορτογάλο το ανεπίσημο ντεμπούτο του. Το τελικό 1-0 δεν είχε και μεγάλη σημασία, καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν στο ξεκίνημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του.

Διαβάστε ακόμη...