Τα highlights και το προφίλ του Χαντς: «Χτύπησε» την πόρτα του ΝΒΑ, στόχος του να μπει στη λίγκα μέσω του ΠΑΟΚ (vid)

Από sdna.gr:Έναν παίκτη με σπουδαία προοπτική, ειδικότερα όταν ήταν στο κολέγιο, απέκτησε ο ΠΑΟΚ. Ο Τζέιλεν Χαντς, περί ου ο λόγος, «χτύπησε» δυο φορές την πόρτα του ΝΒΑ, στράφηκε στην Ευρώπη αλλά δεν έχει πάψει να έχει στο μυαλό του το... μεγάλο όνειρο κάθε Αμερικανού παίκτη.
Πηγή: sdna.gr
Τα highlights και το προφίλ του Χαντς: «Χτύπησε» την πόρτα του ΝΒΑ, στόχος του να μπει στη λίγκα μέσω του ΠΑΟΚ (vid)

Οι συστάσεις του, οι αριθμοί του και οι διακρίσεις του, όπως ανέφερε και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ στην ανακοίνωση της μεταγραφής, τον έφεραν στο κατώφλι του ΝΒΑ. Τα εντυπωσιακά αλτικά του προσόντα και η... σύνδεση με το καλάθι τον έστειλαν τελικά στο Νο56 του ντραφτ (2019), παρά τις προβλέψεις που είχε νωρίτερα για να μπει στον πρώτο γύρο. Κατέληξε τελικώς στους Νετς και από εκεί στη θυγατρική τους ομάδα στην G-League.

Συμμετείχε εκ νέου στο summer league του 2021 με τους Καβαλίερς, έχοντας καλύτερα νούμερα με 8,6 πόντους, 3,2 ασίστ και 3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε πέντε παιχνίδια, που όμως δεν ήταν αριθμοί ικανοί για να τον οδηγήσουν στο ΝΒΑ. Ακολούθησε η Ευρώπη, FMP στη Σερβία, Λούντβιγκσμπουργκ για μόλις δύο ματς στη Γερμανία και Αντβέρπ στο Βέλγιο.

Η πορεία του χαρακτηρίζεται κατιούσα μετά το UCLA, όμως ο ίδιος ελπίζει πως μπορεί να κάνει ένα δυναμικό comeback όντας μόλις 23 ετών μέσω του ΠΑΟΚ. «Στόχος μου είναι να παίξω στο ΝΒΑ» είχε αναφέρει στα κολεγιακά του χρόνια ο Χαντς, ο οποίος όμως γνωρίζει πως αυτό απαιτεί και σκληρή δουλειά. Γνωρίζει τα αδύναμα σημεία του και προσπαθεί να τα βελτιώσει. Ποια είναι αυτά; «Στις κρίσιμες αποφάσεις σε ένα παιχνίδι, στη δύναμη και στο σουτ» είχε πει σε άλλη δήλωσή του πριν δύο χρόνια, όταν δούλευε εν μέσω κορωνοϊού με τον πατέρα του.

«Προσπάθησα να βελτιώσω την αντιστοιχία ασίστ-λαθών. Έχω βελτιώσει το σουτ μου όμως θέλει κι άλλη δουλειά, όπως και στον χειρισμό της μπάλας. Και θέλω να βάλω κι άλλη δύναμη στα πόδια μου» πρόσθεσε σχετικά το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, που έχει αναφέρει ποια θεωρεί τα πλεονεκτήματά του. «Η ταχύτητα είναι το όπλο μου και το παιχνίδι στο transition. Μου αρέσει να βοηθάω τους συμπαίκτες μου, να δημιουργώ φάσεις, να σουτάρω εκτός ισορροπίας» έχει πει μεταξύ άλλων.

Εν κατακλείδι η μεταγραφή του Χαντς αποτελεί μια κίνηση ρίσκου για τον ΠΑΟΚ, με τον παίκτη να έχει αξιοσημείωτα αθλητικά προσόντα, όπως φαίνεται και από τα παρακάτω βίντεο καθώς και μπόλικο μπασκετικό ταλέντο, το οποίο οφείλει να συνδυάσει με την εμπειρία και την σταθερότητα.

Δείτε μερικές από τις στιγμές του σε Ευρώπη και ΗΠΑ:

Διαβάστε ακόμη...