ΠΑΟΚ – Άλκμααρ: Φιλικό που «ξυπνάει» μνήμες

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ θα αναμετρηθεί σήμερα με την Άλκμααρ επί Ολλανδικού εδάφους, σ' ένα φιλικό παιχνίδι το οποίο όπως έχετε ήδη ενημερωθεί θα διεξαχθεί δίχως την παρουσία κόσμου με εντολή των τοπικών αρχών.
Πηγή: paok24.com
ΠΑΟΚ – Άλκμααρ: Φιλικό που «ξυπνάει» μνήμες

Μάλιστα το συγκεκριμένο παιχνίδι «ξυπνάει» μνήμες από Ευρωπαϊκές συναντήσεις μεταξύ των δύο ομάδων, οι οποίες έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν.

Το πρόσημο, αρνητικό. Ο Δικέφαλος δεν έχει καταφέρει ποτέ του να «χαμογελάσει» κόντρα στην Άλκμααρ, αφού ο απολογισμός του είναι δύο ήττες και δύο ισοπαλίες.

Πρώτη συνάντηση ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν το 2004 λίγο μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τα προκριματικά του Champions League λόγω της αντικανονικής συμμετοχής του Λιάσου Λουκά στο ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Μετά από αυτό το λάθος που στιγμάτισε την ιστορία του ΠΑΟΚ, η ομάδα αγωνίστηκε στο Κύπελλο UEFA, εκεί όπου στο δρόμο των "ασπρόμαυρων" βρέθηκε η Άλκμααρ. Το πρώτο παιχνίδι διεξήχθη στην Τούμπα με τους «ασπρόμαυρους» να γνωρίζουν οδυνηρή ήττα με 2-3, σκορ που δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για τον επαναληπτικό στην Ολλανδία.

Ο Σαλπιγγίδης, ωστόσο, στο ένατο λεπτό του αγώνα έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ και έστω για λίγο οι παίκτες του Δικεφάλου πίστεψαν ότι μπορεί να κάνουν την επική ανατροπή. Το αυτογκόλ του Βόκολου έσβησε τα όνειρα για πρόκριση, με την Άλκμααρ να πετυχαίναι και δεύτερο γκολ παίρνοντας μία ακόμη νίκη.

Επόμενη συνάντηση για τις δύο ομάδες ήταν εννέα χρόνια μετά, την σεζόν 2013-14. Τότε για την φάση των ομίλων του Europa League, ο ΠΑΟΚ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στην Ολλανδία χάρη σε τέρμα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Στην αναμέτρηση του δεύτερου γύρου, η οποία ήταν ένας άτυπος τελικός για την πρωτιά του ομίλου, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός, όμως με γκολ του νεαρού τότε Πόζογλου κατάφερε να μην χάσει (2-2) με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι στην επόμενη φάση του θεσμού.

Τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν σε φιλικό το καλοκαίρι του 2019. Εκείνο ήταν μάλιστα το πρώτο παιχνίδι του Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο του ΠΑΟΚ, με τον Δικέφαλο να γνωρίζει την ήττα με 1-0 από τους Ολλανδούς.

Διαβάστε ακόμη...