Επιστολή της Superleague σε FIFA-UEFA για επαγγελματική διαιτησία και Κλάτενμπεργκ

Για την ομόφωνη απόφαση της Superleague να προχωρήσει το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας, αλλά και το "ναι" της συντριπτικής πλειοψηφίας στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ενημέρωσε τις διεθνείς συνομοσπονδίες η διοργανώτρια αρχή.
Πηγή: sdna.gr
Επιστολή της Superleague σε FIFA-UEFA για επαγγελματική διαιτησία και Κλάτενμπεργκ

Το SDNA σας ενημέρωσε από χθες (4/7) πως η συντριπτική πλειοψηφία στο Δ.Σ. της Superleague τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην ΚΕΔ, χωρίς βέβαια να υπάρξει επίσημη ψηφοφορία από τη στιγμή που το θέμα ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης. Επίσης υπήρξε ομόφωνη απόφαση για να προχωρήσει το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας και με επιστολή της η διοργανώτρια αρχή προς τους προέδρους της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, το Γενικό Γραμματέα της UEFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη, την ΕΠΟ, καθώς και προς άλλους αρμόδιους φορείς, ενημέρωσε "για τη βούλησή της, σχετικά με θέματα Διαιτησίας"

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή αναφέρεται «η ομόφωνη βούληση της Διοργανώτριας (13 ΠΑΕ υπέρ, μια ΠΑΕ (σ.σ. ο Βόλος) ήταν απούσα από τη συνεδρίαση) για την υλοποίηση, το συντομότερο δυνατόν, του θεσμού της επαγγελματικής διαιτησίας, θέση την οποία στηρίζει και η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία (Super League 2)».

Παράλληλα, η επιστολή αναφέρει ότι «οι 11 από τις 13 ΠΑΕ-Μέλη της Super League, οι οποίες ήταν παρούσες στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, τέθηκαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας του κ. Mark Clattenburg, ως επικεφαλής της Διαιτησίας, για τα επόμενα δύο έτη (μια ΠΑΕ ήταν εναντίον και μια ΠΑΕ επιφυλάχθηκε)».

Όπως έχουμε αναφέρει, η ΑΕΚ είναι εκείνη που εμφανίστηκε κάθετα αρνητική στην παραμονή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν τάχθηκε υπέρ ή κατά απλά επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Διαβάστε ακόμη...