Οι ατάκες του Λουτσέσκου για Κοτάρσκι-Κουλιεράκη

Από skgsports.gr: Μετά το φιλικό του ΠΑΟΚ με την Χρόνινχεν, ο Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε για την παρουσία των Κοτάρσκι-Κουλιεράκη.
Πηγή: skgsports.gr
Οι ατάκες του Λουτσέσκου για Κοτάρσκι-Κουλιεράκη

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Δε θεωρώ ότι υπήρχε διαφορά στην απόδοση της ομάδας. Έγιναν ατομικά λάθη, που είναι λογικό να γίνουν. Εμείς, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και στα δύο ημίχρονα. Μέσα από αυτά τα ματς, πρέπει να μιλήσουμε με τους παίκτες για να καταλάβουν πότε χρειάζεται και πότε όχι να πάρουν ρίσκα, για να μειώσουμε αυτά τα λάθη.
Είναι πολύ νωρίς. Τώρα, μπερδεύουμε τις ενδεκάδες. Οι παίκτες πρέπει να μάθουν το τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο. Στη διάρκεια της σεζόν θα τους χρειαστούμε όλους. Θα πρέπει να ξέρουν ποιους παίκτες έχουν γύρω τους. Δε μας ενδιαφέρει να σχηματίσουμε μία ενδεκάδα τώρα, θέλουμε να τους χρησιμοποιήσουμε όλους.

Όταν κλέβουμε την μπάλα, πάντα προσπαθούμε να επιτεθούμε στο χώρο και να είμαστε γρήγοροι. Και πέρυσι σημειώσαμε αρκετά τέτοια γκολ. Τώρα παίζουν ρόλο πολλά. Η καταπόνηση, η πίεση, η κούραση... Μερικοί παίκτες μπορεί να μην είναι φρέσκοι, αλλά πήραν ρίσκα και πίεσαν ψηλά. Τα λάθη που κάναμε στο δεύτερο μέρος συμβαίνουν, αλλά είναι στοιχεία που θέλουμε να τα δούμε, για να μη μας στοιχίσουν στα επίσημα παιχνίδια».

Για τον Κοτάρσκι: «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε ατομικά. Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ καλός και με το να παίζει με τα πόδια, μπορεί να αλλάξει πλευρά και να δώσει υπεραρρυθμία. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο απαιτεί τέτοιου είδους χαρακτηριστικά, για να βγεις από το πρέσινγκ. Είναι νωρίς να πούμε κάτι άλλο... Θα δούμε πώς θα λειτουργήσει υπό πίεση η ομάδα, πώς θα είναι μετά από μία νίκη ή ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για ατομικά χαρακτηριστικά κι αποδόσεις. Μιλώντας για τα λάθη, δεν έχει να κάνει με ατομικά λάθη, αλλά σε αυτό σημείο μπορεί να μην έχεις καθαρό μυαλό και να έχεις κούραση. Θέλουμε απλά να τα διορθώσουμε αυτά τα λάθη».

Για τον Κουλιεράκη: «Τον είδα ότι ήταν σε καλή κατάσταση, είχε καλη εμφάνιση, ένιωθε καλά κι ήθελα να του δώσω ένα 90λεπτο, για να καταλάβει ότι είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς κι ότι δεν ήρθε εδώ απλά για να συμπληρωθεί η προετοιμασία και να πάει στον ΠΑΟΚ Β'. Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται, η συγκέντρωσή του, η αυτοπεποίθησή του, ότι δε φοβάται κι ότι ζητάει την ευθύνη και να παίξει ποδόσφαιρο».

Για τη νοοτροπία της ομάδας: «Η νοοτροπία είναι καλή, η χημεία δεν είναι κάτι που έρχεται σε δέκα μέρες, χρειάζεται χρόνος και παιχνίδια».

Διαβάστε ακόμη...