Ο Λυκογιάννης “τσεκάρει” Τζαμέλ Μόρις, τα δεδομένα για Σίμονς

Απο basketplus.gr: Η προσπάθεια για βασικό χορηγό φανέλας δεν έχει ακόμα αποτέλεσμα και έτσι ο Θανάσης Χατζόπουλος δεν είναι ακόμα σε θέση να ενημερώσει τον Άρη Λυκογιάννη για το μπάτζετ στο οποίο θα μπορεί φέτος να υπολογίζει. Λογικά αυτό θα κλείσει μέχρι τις 10 Ιουλίου...
Πηγή: basketplus.gr
Ο Λυκογιάννης “τσεκάρει” Τζαμέλ Μόρις, τα δεδομένα για Σίμονς

Μέχρι τότε ο κόουτς του ΠΑΟΚ συνεχίζει την έρευνα αγοράς, μιλά με ατζέντηδες και συνεχίζει να εμπλουτίζει τις λίστες του. Για κάθε οικονομική δυνατότητα... Όπως είχε αποκαλύψει το Bbasketplus ο Λυκογιάννης ενδιαφέρθηκε έντονα για τον Σίμονς που έπαιξε στον Αpόλλωνα Πάτρας, ωστόσο η αδυναμία να κάνει οικονομική πρόταση στις συζητήσεις με τον εκπρόσωπο του Αμερικανού, κάνει την περίπτωση αρκετά δύσκολη, αφού ο Σίμονς έχει προτάσεις από Ιταλία, από την Ιγκόκεα και ήδη έχει απορρίψει "καλά" δολάρια από Αραβικές χώρες. Για τον Σίμονς φέρεται να ενδιαφέρεται τόσο ο Προμηθέας, όσο και ο Άρης, χωρίς όμως και αυτές οι ομάδες να έχουν προχωρήσει σε προτάσεις.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες ο Λυκογιάννης εξετάζει λεπτομερειακά άλλον έναν Αμερικανό γκαρντ. Πρόκειται για τον 30χρονο αριστερόχειρα Τζαμέλ Μόρις (1.92) που φέτος είχε καλή σεζόν στην Γερμανική MBC (έδρα στην πόλη Βάισενφελς). Ο σούτινγκ γκαρντ της ομάδας είχε 16.6 πόντους (42.5%τρ), 2 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ και 3 λάθη σε 31.7 λεπτά, ενώ ρεκόρ έκανε κόντρα στην Λούντβιγκσμπουργκ στις 30/10/21 με 33 πόντους και 7/7 τρίποντα. Παρουσίασε ακόμα καλές επιδόσεις έξω από τα 6.75 με Μπον (7/10τρ) και Μπάγερν (6/8τρ), αλλά είχε και τις αποτυχίες του με... 1/7 τρίποντα σε δύο ματς. Οι σουτέρ όμως έτσι είναι. Πάντως ο Μόρις έχει προκαλέσει ενδιαφέρον όπως ακούγεται από Γερμανικές ομάδες... υψηλότερων θέσεων από αυτή της MBC. Και όχι μόνο...

Ο Μόρις έβγαλε το Φέρμοντ το 2016, η πρώτη επαγγελματική δουλειά του ήταν στην Serie C στην Ιταλία, συνέχισε στην G League (ρεκόρ καριέρας με 37 πόντους τον Δεκέμβριο του 2017), επέστρεψε Ευρώπη για την Σπλίτ (δύο χρόνια), συνέχισε στην Λέγκια, στην Γαλλική Ορλεάν και φέτος στην MBC.

Βέβαια υπάρχουν και αρκετοί ακόμα παίκτες από το Εξωτερικό που έχουν κάνει κλικ στον κόουτς του ΠΑΟΚ, είτε ξόδεψαν την περσινή χρονιά στα Ελληνικά παρκέ (ενδιαφέρον επιστροφής Μήτρου Λονγκ εφόσον πάρει Ελλληνιό διαβατήριο) είτε εκτός συνόρων. Όπως ο Τόμσον (2.08) που άρχισε την χρονιά στην Πολωνία και συνέχισε στην Κροατία με την Ζαντάρ και μάλιστα συζητούσε και με τον Ηρακλή πριν προσγειωθεί στην Αδριατική.

Τέλος αναφορικά με το διοικητικό κομμάτι ο Χατζόπουλος βγήκε ικανοποιημένος από μια πρόσφατη κουβέντα με Κατσαρή, Αμοιρίδη για την συνεργασία συντήρησης του PAOK SPORTS ARENA. Ειδικά για την επόμενη σεζόν στην οποία το κλειστό θα χρησιμοποιεί και η γυναικεία ομάδα βόλει του ΠΑΟΚ, κάτι που αυξάνει τον συνωστισμό και δυσκολεύει αρχικά το μοίρασμα ωρών αγώνων και προπόνησης. Συμφωνήθηκε και να ενταθεί η συνεργασία για να αποφευχθούν προβλήματα προγραμματισμού, αλλά να γίνει συνολική προσπάθεια εξεύρεσης εσόδων και μάλιστα από τον πρόεδρο του ΑΣ δόθηκε το πράσινο φως στον ομόλογο του της ΚΑΕ να τρέξει τις διαδικασίες εκμετάλλευσης του κλειστού, μια και η παρουσία του εκεί είναι καθημερινή.

Τέλος στην ΚΑΕ έχουν πληροφορηθεί οτι μπορεί να έρθουν θετικές ειδήσεις από το θέμα εσόδων μέσω του στοιχήματος και ότι καθυστέρησε να μπει στα ταμεία των ΚΑΕ, θα γίνει λίγο αργότερα. Θεωρείται οτι έτσι-μαζί με την διαδικασία της ΑΜΚ-θα μπορέσει η ΚΑΕ και τις σημαντικό μέρος των ρυθμίσων στο δημόσιο να μειώσει (για να γίνει πιο βατή η μηνιαία ζωή της εταιρίας) αλλά και συνεπής να είναι στους διακανονισμούς με τους παίκτες της φετινής ομάδας. Μάλιστα για έναν εξ αυτών (Μάντζαρης) η δυσαρέσκεια είναι μεγάλη, καθώς μόλις 1-2 μέρες μετά τη λήξη προθεσμίας καταβολής δόσης διακανονισμού έστειλε έγγραφο στον ΕΣΑΚΕ για να μπλοκάρει την αδειοδότηση του ΠΑΟΚ. Είναι βέβαια φανερό το γιατί λειτούργησε έτσι ο Μάντζαρης (σαφώς και είχε κάθε δικαίωμα να ζητά εγκαίρως τα χρήματα του), καθώς η ΚΑΕ είχε πάρει ανοικτά θέση εναντίον του στην επίθεση του παίκτη κατά του Λυκογιάννη.

Διαβάστε ακόμη...