Μπαλτάκος στο SDNA: «Μην βιάζεστε. Στις 15 Ιουλίου θα ανακοινωθεί ο αρχιδιαιτητής της επόμενης σεζόν!»

Από sdna.gr:Είναι προφανές ότι μόνο γέλια μπορούν να προκαλέσουν αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ.
Πηγή: sdna.gr
Μπαλτάκος στο SDNA: «Μην βιάζεστε. Στις 15 Ιουλίου θα ανακοινωθεί ο αρχιδιαιτητής της επόμενης σεζόν!»

Τη μία στιγμή... ανακοινώνεται από την ΠΟ Αιγύπτου λέγοντας δημόσια ότι «στόχος του είναι να πάει ένας Αιγύπτιος ρέφερι στο Παγκόσμιο κύπελλο» και από την άλλη δηλώνει σε ελληνικό site (Sportday.gr) ««Οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας της Αιγύπτου μου έχουν καταθέσει συγκεκριμένη προσφορά και οι συζητήσεις ανάμεσά μας βρίσκονται σε εξέλιξη. Μέσα στις επόμενες μέρες σκοπεύω να συζητήσω το ρόλο μου στην Ελλάδα τόσο με τους υπευθύνους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όσο και με τη ΟΥΕΦΑ»!

Ο... απίθανος μίστερ Μαρκ θεωρεί ότι μπορεί άνετα να έχει ρόλο διπλοθεσίτη. Και τα 500 χιλιάρικα το χρόνο από την ΕΠΟ και ποιος ξέρει πόσες χιλιάδες ευρώ ακόμη από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αιγύπτου!

Εμείς κάναμε κάτι πολύ απλό. Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον κ. Τάκη Μπαλτάκο και του ζητήσαμε την επίσημη θέση του για όλα αυτά. Ο ίδιος δεν έδειξε... καμία ανησυχία ούτε κάποιο άγχος για όσα συμβαίνουν.

«Μην βιάζεστε. Στις 15 Ιουλίου θα ανακοινωθεί ο αρχιδιαιτητής της επόμενης σεζόν»

Σε αυτή τη λακωνική δήλωση αρκέστηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Δεν θέλησε να σχολιάσει τίποτα άλλο για τα... καμώματα ενός προσώπου το οποίο έχει σύμβαση με την Ελληνική Ομοσπονδία έως τις 31 Ιουλίου αλλά ταυτόχρονα ετοιμάζει την επόμενη μέρα του δίχως να παραιτείται από την προηγούμενη!

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μπαλτάκος είχε πει δημόσια προ ημερών ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα έχει τελειώσει το θέμα με τον πρόεδρο της ΚΕΔ. Τότε δεν είχε αποκλείσει τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ όμως άπαντες γνωρίζουν από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή του με την παραμονή του Αγγλου στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν έκρυψε επίσης ποτέ ότι θεωρεί «τρελά» τα χρήματα (500.000 ευρώ) με τα οποία αμείβεται ετησίως ο σημερινός αρχιδιαιτητής.

Η ΕΠΟ είναι σε επικοινωνία με τις ΟΥΕΦΑ/ΦΙΦΑ -άλλωστε βρίσκεται ακόμη σε Επιτροπεία- ώστε να καταρτιστεί λίστα υποψηφίων αρχιδιαιτητών και να επιλεγεί ο επόμενος πρόεδρος της ΚΕΔ σε λίγες ημέρες. Ο οποίος θα είναι φυσικά ξένος και αυτό ουδέποτε τέθηκε σε αμφιβολία από κανένα.

Η υπόθεση Κλάτενμπεργκ ήταν από τα πρώτα θέματα στην ατζέντα του Μπαλτάκου όταν έγινε πρόεδρος στην ΕΠΟ. Ο Αγγλος είναι «γάτος», δεν είναι τυχαία περίπτωση. Θα σας θυμίσω στη συνέχεια πως χειρίστηκε τα ζητήματα εδώ στο Ελλαδιστάν, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε. Πήρε γρήγορα χαμπάρι ότι η ΕΠΟ ήθελε να κόψει το παντεσπάνι και άρχισε να ψάχνει για τα επόμενα (με κάθε σεβασμό) «κορόιδα». Άλλωστε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μόνο οι Ελληνες.

Προσελήφθη –«σε συζητήσεις» ισχυρίζεται ο ίδιος ότι είναι- ο άνθρωπος από την ΠΟ Αιγύπτου και τους είπε πόσο... υπέροχη έκανε την ελληνική διαιτησία! Το γεγονός ότι άφησε πίσω του καμένη γη και ουσιαστικά δεν εξέλιξε κανένα Έλληνα διαιτητή είναι μια μικρή λεπτομέρεια που δεν θα αφήσει να του χαλάσει την ωραία ιστορία. Υποσχέθηκε στους ανθρώπους ότι θα πάει Αιγύπτιο ρέφερι στο Μουντιάλ και τους έπεισε! Καλό κουράγιο θα τους ευχηθούμε εμείς.

Ο Άγγλος είναι αιλουροειδές στην ευελιξία. Θυμάστε όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα πόσο... σκληρός το έπαιζε; Ειδικά σε εκείνη την «άρση εμπιστοσύνης» του Ολυμπιακού προτού καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα! Τελικά στην πορεία του χρόνου όχι μόνο άλλαξαν οι σχέσεις τους αλλά οι άνθρωποι των πρωταθλητών έλεγαν «Κλάτενμπεργκ» και έσταζε μέλι το στόμα τους! Α, και οι οπαδοί της Νότιγχαμ Φόρεστ επίσης...

Θυμάστε πως μας τα έλεγε ωραία στις αναλύσεις του για τις επίμαχες φάσεις της αγωνιστικής; Μέχρι που έσφιξαν τα γάλατα και ένα πρωινό (η Παναγιά μας) σταμάτησε αίφνης η κριτική του. Μπαμ και κάτω. Χωρίς εξηγήσεις έκοψε την δημόσια κριτική. Τα 500 όμως ουδέποτε σταμάτησαν να μπαίνουν στον λογαριασμό του...

Θυμάστε πόσες... διαφορετικές εξηγήσεις έδωσε, όσο έκανε κριτική, ο αγαπητός Μαρκ για τα περιβόητα «χέρια»; Χάσαμε το μπούσουλα με το τι είναι και τι δεν είναι πέναλτι σύμφωνα με τον αρχιδιαιτητή. Τα ξένα χέρια, τελικά, ήταν... μαχαίρια!

Ήρθε πλέον το πλήρωμα του χρόνου. Και σήμερα μπορούμε να του πούμε «Καλό μήνα». Να του ευχηθούμε υγεία, ευημερία και να τον ξεπροβοδίσουμε με ένα διαχρονικό σύνθημα που ακούγεται στα ελληνικά γήπεδα: «Μαρκ, γερά, πάρ' τους (και σε αυτούς) τα λεφτά»!

Στις 15 Ιουλίου τα νεότερα. Τότε θα διαπιστώσουμε πόσες... δουλειές θα έχει ο γίγας Άγγλος! Μπορεί να είναι ταυτόχρονα στην Ελλάδα, στην Αίγυπτο γιατί όχι και στο διαπλανητικό πρωτάθλημα!

Διαβάστε ακόμη...