Εδώ Ολλανδία: Μία γεμάτη ΠΑΟΚ ημέρα

Από sdna.gr:Η πρώτη «γεμάτη» ημέρα επί ολλανδικού εδάφους ολοκληρώθηκε με απογευματινή προπόνηση με τη συζήτηση Λουτσέσκου - Μπότο να ρίχνει αυλαία! Οι πρώτοι «εκτελεστές», η παρέα των Πορτογάλων και τα γκάζια του Ρουμάνου! 
Πηγή: sdna.gr
Εδώ Ολλανδία: Μία γεμάτη ΠΑΟΚ ημέρα

Γνώριμο και πάλι το σκηνικό στο φινάλε της προπόνησης, με τη διαφορά πως αυτή την φορά στην παρέα των Ραζβάν Λουτσέσκου και Ζοσέ Μπότο που τα είπαν για αρκετή ώρα, προστέθηκε και ο Κριστιάνο Μπάτσι. Όπως είναι λογικό, τα μεταγραφικά βρίσκονται σε πρώτο πλάνο για τους ασπρόμαυρους και δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να σημειωθούν και σημαντικές εξελίξεις.

Η υπόθεση του Κάλεντ Νάρεϊ αναμένεται να οριστικοποιηθεί προσεχώς, με τους επιτελείς του Δικεφάλου να γνωρίζουν καλά πως ο 27χρονος εξτρέμ αποτελεί σύμμαχο της προσπάθειάς τους, ωστόσο, στην εξίσωση της κουβέντας υπάρχει και η Φορτούνα. Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζει άμεσα δεδομένου πως έχει... τραβήξει αρκετές ημέρες.

Από εκεί και πέρα, απ΄τα ψηλά παρακολούθησε το οικογενειακό διπλό του ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, έχοντας προηγουμένως δουλέψει ξεχωριστά με τις δύο βασικές ενδεκάδες που δοκίμασε ενόψει του πρώτου φιλικού παιχνιδιού με την Γκόου Αχέντ Ιγκλς. Πρόκειται για ένα πρώτο... τεστ στο οποίο θα συστηθούν και οι έξι νέοι ποδοσφαιριστές, οι αντιδράσεις των οποίων μέσα στις προπονήσεις και στο παιχνίδι έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Σαφώς, μιλώντας για τον Κάργα ή τον Ράφα Σοάρες είναι κατανοητό ότι «κουμπώνουν» βάσει εμπειρίας και παραστάσεων πιο εύκολα στα «θέλω» του Λουτσέσκου, ο οποίος επιμένει ιδιαιτέρως στην... εκμάθηση των νεαρών, αντιλαμβανόμενος πως θέλουν περισσότερο χρόνο προσαρμογής. Αρκεί να αντιληφθεί κανείς πως ο Λουτσέσκου μίλησε ακόμη και ισπανικά για να δώσει στον Κουαλιάτα να καταλάβει τι ακριβώς ήθελε σε μία άσκηση ενώ υπάρχουν φορές που επιστρατεύονται οι Ολιβέιρα, Σάστρε, κοκ...

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης δεν έλειψαν τα «μπράβο» από τον Λουτσέσκου αλλά και τα γκάζια, ο οποίος φρόντισε να κάνει παρατηρήσεις σε έντονο ύφος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «χαλαρώνετε πριν καν σκοράρετε, δεν είμαστε εδώ για show...» ενώ από την πλευρά του ο Κριστιάνο Μπάτσι ανέλαβε εξ ολοκλήρου να δουλέψει στις στατικές φάσεις και στο πως θα πρέπει να αντιδρούν κάτω από κάθε είδους συνθήκες.

Εκτός φιλικού θα είναι αναμενόμενα οι Βιεϊρίνια - Αντρίγια, με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να κατεβαίνει σήμρα από νωρίς στο γήπεδο και να ολοκληρώνει το πρόγραμμά του, την ώρα που ο Σέρβος έκανε ένα... χαλάρωμα καθώς μετρά μόλις μερικές ώρες επί ολλανδικού εδάφους ενώ ταλαιπωρήθηκε και από ίωση. Αξίζει δε να σημειωθεί πως το χαμόγελο του Ραζβάν Λουτσέσκου μόλις είδε στο γήπεδο τον Σέρβο, ήταν από τα highlights της προπόνησης δεδομένου πως ο τεχνικός του ΠΑΟΚ καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια καθώς ταλαιπωρείται από μία ίωση τις τελευταίες ημέρες...

Οι δύο άνδρες τα είπαν για αρκετή ώρα ενώ τις συστάσεις με τους νεοφερμένους ανέλαβε ο Ζοσέ Μπότο.

Πριν την έναρξη της προπόνησης, ο Μπότο είχε και το δικό του πηγαδάκι με τους Πορτογάλους, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, έχοντας έντονη παρουσία σε όλη την προετοιμασία του ΠΑΟΚ.

Μιλώντας για το οικογενειακό διπλό του ΠΑΟΚ, αξίζει να σημειώσουμε δύο πράγματα: Πώς η περίπτωση του Φιλίπε Σοάρες μοιάζει να είναι ένα στοίχημα για τον Λουτσέσκου, το... ψάχνει με τον Πορτογάλο μέσα στο γήπεδο και στην ιδανική για εκείνον θέση ενώ τις στατικές φάσεις ανέλαβαν Ράφα Σοάρες και Κουαλιάτα.

Μετά το τέλος του προγράμματος, στο γήπεδο έμειναν -αρχικά για τελειώματα και ο Καντουρί, δίνοντας το παράδειγμα και ακολούθησαν και οι νεαροί Τζίμας, Κουαλιάτα και Αντρέ Ρικάρντο υπό την επίβλεψη και τη βοήθεια των Παντελή Κωνσταντινίδη και Γιώργου Τσονάκα.

Διαβάστε ακόμη...