Ξένα εγκώμια για τον «πορτογαλικό» ΠΑΟΚ του Ζοσέ Μπότο!

Από sdna.gr : Με αφορμή την μετακόμιση του Τιάγκο Ντάντας στον ΠΑΟΚ, ιστοσελίδα του εξωτερικού κάνει αναφορά για την στενή σχέση του Δικεφαλου με την πορτογαλική αγορά.
Πηγή: sdna.gr
Ξένα εγκώμια για τον «πορτογαλικό» ΠΑΟΚ του Ζοσέ Μπότο!

Εγκωμιαστικές αναφορές από την γαλλόφωνη ιστοσελίδα trivela.fr που ασχολείται κυρίως με το πορτογαλικό και το λάτιν ποδόσφαιρο για τον ΠΑΟΚ της επόμενης ημέρας.

Με αφορμή την μετακίνηση του Τιάγκο Ντάντας στην Τούμπα με την μορφή δανεισμού, το συγκεκριμένο Μέσο κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα, υπενθυμίζοντας όλους τους Πορτογάλους που πέρασαν από την Τούμπα και επηρέασαν την εξέλιξη του συλλόγου.

Από τον Ντάνι Φερνάντες και τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο στις αρχές του αιώνα μας, μέχρι τον Βιεϊρίνια, τον Ρικάρντο Κόστα, τον Εντίνιο, τον Σέρτζιο Ολιβέιρα, αλλά και τους Αμπέλ Φερέιρα, Φερνάντο Σάντος, τονίζεται το έντονο πορτογαλικό παρελθόν του συλλόγου, που έχει γίνει ακόμα πιο έντονο μετά την πρόσληψη του Ζοσέ Μπότο: «Στο ξεκίνημα της χρονιάς, η διοίκηση του ΠΑΟΚ έκανε μία πραγματική ανανέωση με την πρόσληψη του έμπειρου Ζοσέ Μπότο στο πόστο του αθλητικού διευθυντή. Ο παλιός υπεύθυνος μεταγραφικού σχεδιασμού της Μπενφίκα, ο οποίος είχε ανάλογο ρόλο επί σειρά ετών και στην Σαχτάρ Ντόνετσκ, βρήκε εκεί τον παλιό επιθετικό της Μπενφίκα, Νέλσον Ολιβέιρα, η πρώτη σεζόν του οποίου στην Θεσσαλονίκη στιγματίστηκε από έναν σοβαρό τραυματισμό.

Δεν του πήρε πολύ καιρό για να εφαρμόσει την συνταγή του και να προσελκύσει αρκετούς συμπατριώτες του, στην Ελλάδα. Λίγο μετά την άφιξή του στην Ελλάδα, απέσπασε την υπογραφή του πολύ ελπιδοφόρου Φιλίπε Σοάρες από την Μορεϊρένσε.

Έξι μήνες αργότερα ακολούθησαν Αντρέ Ρικάρντο και Ράφα Σοάρες, αμφότεροι ελεύθεροι από Φαμαλικάο και Γκιμαρές, οι οποίοι ακολούθησαν στην Ελλάδα, αυτόν τον εξπέρ των μεταγραφών».

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Βραζιλία, ο Ζοσέ Μπότο βρίσκεται στο στόχαστρο της Μπενφίκα, που θέλει να του αναθέσει τον ρόλο του δεξιού χεριού του προέδρου της ομάδας, ενώ τονίζεται η συνεισφορά του στην απόκτηση του Τιάγκο Ντάντας από τον ΠΑΟΚ: «όλες οι πηγές συνηγορούν πως ο 56χρονος Πορτογάλος ήταν ο άνθρωπος - κλειδί στην πρωτοβουλία που έφερε τον νεαρό Τιάγκο Ντάντας στον ΠΑΟΚ, αυτός που έκαμψε τις όποιες αμφιβολίες του για το πρότζεκτ».

Το επιμύθιο του άρθρου είναι άκρως κολακευτικό για τον νέο Δικέφαλο του Βορρά: «ένα είναι σίγουρο. Η ελληνική ομάδα θα είναι φέτος μία από αυτές που θα παρακολουθούν πάρα πολύ στενά, όλοι αυτοί που ασχολούνται με την αγορά του πορτογαλικού ποδοσφαίρου».

Διαβάστε ακόμη...