Χάνσι Φλικ για Ντάντας: «Θα είμαι χαρούμενος αν κάνει μία υπέροχη σεζόν στον ΠΑΟΚ»

Αποτέλεσε την προσωπική επιλογή του Χάνσι Φλικ στην Μπάγερν Μονάχου (!) και ο άνθρωπος που άλλαξε τον ποδοσφαρικό κόσμο του Τιάγκο Ντάντας μιλά αποκλειστικά στο SDNA για το νέο μεταγραφικό «χτύπημα» του ΠΑΟΚ!
Πηγή: sdna.gr
Χάνσι Φλικ για Ντάντας: «Θα είμαι χαρούμενος αν κάνει μία υπέροχη σεζόν στον ΠΑΟΚ»


Οι συστάσεις και οι τίτλοι που τον συνοδεύουν είναι πομπώδεις. Το βιογραφικό του Τιάγκο Ντάντας δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά, ακόμη και στην ηλικία των 21! Δεν είναι δα και λίγο να σε επιλέγει ο Χάνσι Φλικ στα 20 σου για ολόκληρη Μπάγερν των έξι τροπαίων παγκοσμίως, αποτελώντας προσωπική εισήγηση του -τότε- προπονητή των Βαυαρών και νυν της Εθνικής Γερμανίας, Χάνσι Φλικ!

Φλικ στο SDNA: «Ο Ντάντας δουλεύει πολύ σκληρά, άψογος επαγγελματίας»


Το SDNA απευθύνθηκε στον άνθρωπο που άλλαξε το status του Τιάγκο Ντάντας και έβαλε την σφραγίδα του στο ξεκίνημα της καριέρας του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του ΠΑΟΚ. Ο λόγος στον πολύπειρο τεχνικό, Χάνσι Φλικ!

«Είναι άψογος επαγγελματίας στη δουλειά του, είναι ένας ποδοσφαιριστής που δουλεύει σκληρά για τον εαυτό του για να γίνει ολοένα και καλύτερος» ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ενώ μιλώντας για τα χαρακτηριστικά του, αρκέστηκε να δηλώσει πως: «Είναι ένας εξαιρετικά τεχνίτης παίκτης με πολύ καλή εικόνα στο γήπεδο».

 


Ανοίγουμε παρένθεση...


Η Μπάγερν τον παρουσίασε ως μεταγραφή της τελευταίας στιγμής. Για την ακρίβεια, αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την Μπενφίκα. Και εγένετο: Das ist Tiago Dantas!

Μια μεταγραφή που πραγματοποιήθηκε κυρίως μετά από «ρητή απαίτηση» του Φλικ, όπως σημείωναν οι Γερμανοί, καθώς ο Ντάντας υπήρξε στο στόχαστρό του για πολλά χρόνια! Η πρώτη επαφή έγινε μέσω του γνώριμου σε εμάς, Ζοσέ Μπότο, που υπήρξε αρχισκάουτερ στην Μπενφίκα επί μία 8ετία! Οι δύο άνδρες είχαν και διατηρούν ακόμη και σήμερα μία εξαιρετική σχέση!

 


Όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ο Ζοσέ Μπότο: «Γνωρίζω τον προπονητή της Μπάγερν (σ.σ. νυν Εθνικής Γερμανίας) εδώ και πολλά χρόνια. Κάποτε τον καλέσαμε για μία συνέντευξη, εκείνη την περίοδο ήταν σε εξέλιξη ένα τουρνουά και εκεί είδε τον Τιάγκο Ντάντας να παίζει. Έκτοτε έγινε... θαυμαστής του και πάντα με ρωτούσε για εκείνον».


Τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

Κατέφθασε την επομένη της συμφωνίας με τη Μπενφίκα στη Γερμανία, μήνα Οκτώβριο, με δικαίωμα συμμετοχής απλά για τη β’ ομάδα (3η κατηγορία Γερμανίας) ενώ τον Ιανουάριο απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής για την Bundesliga. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, χρειάστηκε o Φλικ να στείλει πολλά μηνύματα στον τότε πρόεδρο της Μπενφίκα, Λουίς Φελίπε Βιεΐρα, προκειμένου να τον πείσει για να ανοίξει το δρόμο της παραχώρησης του Ντάντας!


Και με το... καλημέρα, ο 21χρονος ένιωσε την απόλυτη εμπιστοσύνη του Χάνσι Φλικ στο πρόσωπό του, εντυπωσιάζοντας τον Γερμανό τεχνικό από το επίπεδο της προπόνησης, τον επαγγελματισμό και την έμφαση στην λεπτομέρεια. Και γι' αυτό φρόντισε ο μικρός να προπονείται πιο συχνά με την ανδρική ομάδα: «Ως προπονητής μου αρέσει πολύ να δουλεύω μαζί του. Ο Τιάγκο είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, είναι ανοιχτόμυαλος. Είναι μικρός αλλά έχει ισχυρή διάθεση... »

Με τις ευχές του Χάνσι Φλικ στον ΠΑΟΚ!


Αν το μέλλον του Χάνσι Φλικ ήταν συνυφασμένο με την Μπάγερν, αναμφίβολα η πορεία του Τιάγκο Ντάντας θα ήταν διαφορετικά προδιαγεγραμμένη. Ο έμπειρος τεχνικός όμως ανέλαβε τα ηνία της Εθνικής Γερμανίας και ο Ντάντας επέστρεψε στην Μπενφίκα και το... πήρε αλλιώς. Μετά από μία γεμάτη σεζόν στην Τοντέλα, φωνάζει πως είναι έτοιμος για τον ΠΑΟΚ. Και πάντα με τις ευλογίες του μέντορά του, Χάνσι Φλικ.

Μιλώντας στο SDNA, o Φλικ δεν παρέλειψε να στείλει τις «θερμότερες» ευχές του σε ένα παιδί που από πάντα τον εντυπωσίαζε και για πάντα θα τον παρακολουθεί, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως: «Θα είμαι χαρούμενος αν κάνει μια υπέροχη σεζόν στον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...