Τιάγκο Ντάντας: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις (vid)

Από paok24.com : O Τιάγκο Φιλίπε Ολιβέιρα Ντάντας, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στη Λισαβόνα στις 24 Δεκεμβρίου του 2000. Βρέθηκε στις ακαδημίες της Μπενφίκα στις οποίες κατάφερε να τραβήξει το βλέμμα των ανθρώπων της ομάδας.
Πηγή: paok24.com
Τιάγκο Ντάντας: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις (vid)

Το γκολ απέναντι στην ΑΕΚ

Η σεζόν 2018-19 είναι η πρώτη στην οποία αρχίζει και φλερτάρει με την ανδρική ομάδα, καθώς αρχίζει και δίνει το παρών σε κάποιες από τις προπονήσεις, ενώ είναι μέλος της Μπενφίκα Β αλλά και της ομάδας κάτω των 19 ετών. Μέτρησε 21 συμμετοχές με τη Μπενφίκα Β (2 γκολ και 3 ασίστ) και 7 με την ομάδα κάτω των 19 που αγωνίστηκε στο Champions League νέων. Πέτυχε δυο γκολ, ένα εκ των οποίων απέναντι στην ΑΕΚ, στη φάση των ομίλων.


Το μοναδικό παιχνίδι στην ανδρική ομάδα

Τη σεζόν 2019-20 παρέμεινε σε Μπενφίκα και στην Κ-19 μετρώντας συνολικά 32 αγώνες με 7 γκολ και 2 ασίστ. Υπό τις οδηγίες του Μπρούνο Λάγκε, ο Τιάγκο Ντάντας έκανε την πρώτη του, και μοναδική συμμετοχή με την ανδρική ομάδα της Μπενφίκα. Αγωνίστηκε για τέσσερα λεπτά στο φινάλε της αναμέτρησης του Λιγκ Καπ απέναντι στη Βιτόρια Σετούμπαλ.


Η μετακίνηση στη Μπάγερν

Τον Οκτώβριο του 2020 ο Ντάντας κάνει βαλίτσες και πετάει για Μόναχο, εκεί που υπέγραψε στη Μπάγερν Μονάχου,με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο. Στους Βαυαρούς βρέθηκε μετά από εισήγηση του προπονητή της ομάδας, Χάνσι Φλικ: «Ως προπονητής μου αρέσει πολύ να δουλεύω μαζί του. Ο Τιάγκο είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής, είναι έξυπνος και απρόβλεπτος. Ήδη δείχνει την ποιότητά του στις προπονήσεις μαζί μας» ανέφερε ο Γερμανός. Ο Ντάντας βρέθηκε σε μια Μπάγερν που ήταν γεμάτη και αποχώρησε το επόμενο καλοκαίρι, έχοντας μετρήσει δυο συμμετοχές στην ανδρική ομάδα και 7 στη Μπάγερν Β, που αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία. Στην αρχή της σεζόν, είχε προλάβει να κάνει και πέντε αγώνες με τη Μπενφίκα Β.

Η γεμάτη σεζόν στην Πορτογαλία

Η σεζόν 2021-22 ήταν η πρώτη γεμάτη του σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας. Αγωνίστηκε ως δανεικός με τη φανέλα της Τοντέλα και μέτρησε 34 αγώνες με 4 γκολ και 2 ασίστ. Η Τοντέλα δεν κατάφερε να κρατηθεί στη μεγάλη κατηγορία, καταγράφοντας μόλις δυο νίκες στον δεύτερο γύρο, ενώ στο κύπελλο έφτασε μέχρι το τέλος της διαδρομής και ηττήθηκε στον τελικό από την Πόρτο με 3-1.


Τι έχει, τι του λείπει, τι ψάχνει

Το σίγουρο είναι ότι ο Τιάγκο Ντάντας είναι ένας ποιοτικός εσωτερικός μέσος. Το επίσης σίγουρο είναι πως μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει το ταλέντο του και να δώσει όλα αυτά που πολλοί πιστεύουν πως μπορεί να κάνει. Από τη μια, δεν είναι τυχαίο που ο Χάνσι Φλικ ζήτησε την απόκτησή με τη μορφή δανεισμού στη Μπάγερν. Από την άλλη δεν είναι τυχαίο πως η Μπενφίκα τον δίνει για τρίτη φορά δανεικό, θεωρώντας πως δε χωράει σε αυτή. Βέβαια, για μια ομάδα του (οικονομικού και αγωνιστικού) επιπέδου της Μπενφίκα, δεν είναι εύκολο να πάρεις τις ευκαιρίες σου. Ο Ντάντας έχει ταλέντο, του λείπει η αποφασιστικότητα να «πατήσει πόδι» και να βγει μπροστά, την οποία θα κληθεί να βρει στο Ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...