Κρέσπο: «Ιστορικό το αήττητο πρωτάθλημα»

Από thessports.gr: Συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του παραχώρησε ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, όπου και έκανε μια μίνι ανασκόπηση της καριέρας του, με τον ΠΑΟΚ να καταλαμβάνει φυσικά μεγάλο κομμάτι αυτής.
Πηγή: thessports.gr
Κρέσπο: «Ιστορικό το αήττητο πρωτάθλημα»

Ο Ισπανός στόπερ , που συνεχίζει την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ, θυμήθηκε τα πρώτα του χρόνια στον Δικέφαλο, τους πέντε τίτλους που κατέκτησε, ξεχωρίζοντας φυσικά την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος.

Μεταξύ άλλων είπε:

Για την αποχώρηση του από τον ΠΑΟΚ:

«Ήταν μία περίπλοκη απόφαση, γιατί από έξι χρόνια είχα δημιουργήσει μια «ζώνη άνεσης». Ωστόσο θέλω να συνεχίσω με νέου στόχους, και την ίδια επιθυμία».

Για την εμπειρία το στην Ελλάδα:

«Όταν έφτασα στον ΠΑΟΚ η φιλοδοξίες της ομάδας ήταν να βγαίνει Ευρώπη. Ήδη από την πρώτη μου χρονιά κάναμε κάτι καλό, βγήκαμε δεύτεροι και κατακτήσαμε το Κύπελλο. Είχαμε ένα καλό γκρουπ και αυτό με βοήθησε να είμαι μέλος μιας ομάδας που κατέκτησε τίτλους και να γίνω τελικά ο πλέον επιτυχημένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου. Έχοντας κατακτήσει τέσσερα Κύπελλα και ένα πρωτάθλημα, είμαι πολύ χαρούμενος για την καριέρα μου στον σύλλογο».

Για την προσαρμογή του στην Ελλάδα:

«Με βοήθησε πολύ το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά είχε κάνει μια μεγάλη επένδυση στις μεταγραφές, περίπου 10-11 ποδοσφαιριστές αποκτήθηκαν. Ήρθαν αρκετοί Πορτογάλοι, Νοτιοαμερικάνοι, Ισπανοί. Αυτό ήταν μεγάλη βοήθεια για την προσαρμογή μου. Στα αποδυτήρια μιλούσαμε αγγλικά, οπότε ήταν πιο εύκολο. Όταν έφτασα στη Θεσσαλονίκη, μου θύμισε σε πολλά τη Σεβίλλη. Ο καιρός, ο κόσμος στους δρόμους».

Για τους οπαδούς:

«Οι οπαδοί ζουν με αρκετό πάθος, γεμίζουν τα γήπεδα. Είναι κάτι ωραίο, αλλά ταυτόχρονα σε πιέζει για να πετύχεις πράγματα».

Για το ποιο τρόπαιο ξεχωρίζει:

«Νομίζω το πρωτάθλημα. Ήταν κάτι ιστορικό. Κερδίσαμε αήττητοι τον τίτλο, κάτι πραγματικά πολύ δύσκολο και προσωπικά έπαιξα σε όλα τα ματς. Οπότε λόγω δυσκολίας, θα διάλεγα αυτόν τον τίτλο».

Για τη χώρα που επιλέγει σε σχέση με αυτές που έπαιξε ποδόσφαιρο:

«Θα διάλεγα τη Θεσσαλονίκη εξ αιτίας αυτών που αντιπροσώπευσε στη ζωή μου και αυτόν που έζησα εκεί. Γράψαμε ιστορία με τον ΠΑΟΚ και είναι κάτι που δύσκολα θα επαναληφθεί».

Διαβάστε ακόμη...