«Ποιοτικός μπακ ο Σοάρες, θα προσφέρει στον ΠΑΟΚ»

Ο Φρανσίσκο Ζουέλα, για τους Ράφα Σοάρες και Αντρέ Ρικάρντο...
Πηγή: forza
«Ποιοτικός μπακ ο Σοάρες, θα προσφέρει στον ΠΑΟΚ»

Ο Πορτογάλος άλλοτε ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου του Βορρά», σκιαγραφεί στην FORZA το αγωνιστικό προφίλ των μεταγραφικών αποκτημάτων του ΠΑΟΚ απ΄τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου

O Ράφα Σοάρες άνοιξε τον πορτογαλικό... χορό των μεταγραφών στον ΠΑΟΚ κι έπεται συνέχεια. Εκτός από τον 27χρονο αριστερό μπακ που ήρθε στην Θεσσαλονίκη και υπέγραψε συμβόλαιο με τον «Δικέφαλο του Βορρά», ένας ακόμα παίκτης... by Portugal ετοιμάζει βαλίτσες για την Τούμπα.

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός, Αντρέ Ρικάρντο, ετοιμάζεται να βαδίσει στα χνάρια του Ζουέλα και να αυξήσει τα μέλη της πορτογαλικής... παροικίας στον οργανισμό του ΠΑΟΚ.

Η FORZA έστριψε τις κεραίες της προς τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου και επικοινώνησε με έναν...δικό μας Πορτογάλο, ο οποίος πέρα από την άριστη γνώση της ποδοσφαιρικής αγοράς της χώρας του, διαθέτει σημαντική προϋπηρεσία στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας μάλιστα φορέσει μεταξύ άλλων και για ένα εξάμηνο (την σεζόν 2010-11) τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο Φρανσίσκο Ζουέλα άφησε τα...αποτυπώματά του στα ελληνικά γήπεδα, αγωνιζόμενος εκτός από τον ΠΑΟΚ και με αρκετές άλλες ελληνικές ομάδες (Ακράτητος, Ξάνθης, Ατρόμητος, Απόλλων Σμύρνης) ενώ διατηρεί πάντα επαφές με την Ελλάδα και φροντίζει να ανανεώνει την ενημέρωσή του για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο «Ζου» όπως είναι το προσωνύμιο που τον συνοδεύει από τα χρόνια της ποδοσφαιρικής καριέρας του, βάζει θετικό πρόσημο και στους δύο Πορτογάλους παίκτες.

Ξεκινώντας από την σκιαγράφηση του αγωνιστικού προφίλ του Ράφα Σοάρες, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον μέχρι πρότινος αριστερό μπακ της Γκιμαράες.

«ΜΕΘΟΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ»

«Πρόκειται για έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή. Μεθοδικός και σταθερός στις εμφανίσεις του ξεχώρισε στην Πορτογαλία. Νομίζω πως θα προσαρμοστεί εύκολα στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει άλλωστε και με τους περισσότερους Πορτογάλους παίκτες που έρχονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στον ΠΑΟΚ θα συναντήσει τον Μπότο και τον Βιεϊρίνια, ενώ υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που μιλούν την ίδια γλώσσα και θα τον βοηθήσουν στην γρήγορη προσαρμογή του» τόνισε αρχικά ο Ζουέλα και πρόσθεσε:

«ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ»

«Είναι ένας παίκτης που έχει το...πακέτο να παίζει ολόκληρη την αριστερή πλευρά. Το στυλ παιχνιδιού του θυμίζει πολύ αυτό του Λίνο. Ανεβαίνει- κατεβαίνει κι είναι εξίσου αποτελεσματικός τόσο στο δημιουργικό, όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι. Η ταχύτητά του είναι καλή, συμμετέχει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και γενικότερα θα έλεγα πως πρόκειται για έναν επιθετικογενές μπακ. Την φετινή σεζόν έβγαλε 8 ασίστ αγωνιζόμενος με την Γκιμαράες κι αυτό λέει πολλά για τις επιθετικές του αρετές. Ο Μπότο τον γνωρίζει καλά, ξέρει τι μπορεί να προσφέρει κι έτσι κίνησε τις διαδικασίες για την μεταγραφή στον ΠΑΟΚ. Έχει όλα τα φόντα να προσφέρει και να καθιερωθεί στον ΠΑΟΚ».

ΑΝΤΡΕ ΡΙΚΑΡΝΤΟ

«Τεχνίτης και δημιουργικός»

«Ο Αντρέ Ρικάρντο είναι τεχνίτης μεσοεπιθετικός. Διαθέτει υψηλή τεχνική κατάρτιση κι έχει έφεση στην κατοχή της μπάλας. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στις πάσες και πολύ δημιουργικός παίκτης. Η ταχύτητα δεν αποτελεί το κύριο προσόν του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υστερεί στο συγκεκριμένο τομέα. Εχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί τόσο στον άξονα, όσο και στα πλάγια. Εχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του και σίγουρα πρόκειται για έναν παίκτη που έχει όλο το μέλλον μπροστά του....» τόνισε ο Ζουέλα για τον 21χρονο Πορτογάλο μεσοεπιθετικό που έμεινε ελεύθερος από την Φαμαλικάο και στρίβει το τιμόνι προς Ελλάδα μεριά για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

«Πέρασε απ΄τα... σχολεία των Μπενφίκα – Μπράγκα»

«Ο Αντρέ Ρικάρντο δεν αποδέχτηκε την πρόταση της Φαμαλικάο για την επέκταση του συμβολαίου του κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο εξάμηνο της σεζόν. Στις ευκαιρίες που πήρε στην πρώτη ομάδα τα πήγε πολύ καλά. Σίγουρα πρόκειται για έναν παίκτη που έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Ο Μπότο διέκρινε το ταλέντο του και αποφάσισε να επενδύσει στον Ρικάρντο. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν παίκτη που έχει περάσει από τις ακαδημίες της Μπενφίκα και της Μπράγκα, στις οποίες γίνεται πολύ καλή δουλειά κι αυτό σημαίνει πως διαθέτει ποδοσφαιρική παιδεία».

Πηγή : FORZA

Διαβάστε ακόμη...