Το ρόστερ της σεζόν 2022-23 και οι εκκρεμότητες

Από skgsports.gr: Τα λόγια του Ζοσέ Μπότο είναι πολύ πρόσφατα και δείχνουν την κατεύθυνση πάνω στην οποία κινείται ο ΠΑΟΚ για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού ρόστερ ενόψει της επόμενης σεζόν.
Πηγή: skgsports.gr
Το ρόστερ της σεζόν 2022-23 και οι εκκρεμότητες

«Νέσμπεργκ, Κουαλιάτα και Σοάρες τους έχουμε ήδη υπογράψει. Θέλουμε επιπλέον 7-8 παίκτες στις θέσεις του αριστερού μπακ, του κεντρικού αμυντικού, ακραίους επιθετικούς, ένα δεκάρι, τερματοφύλακα, ξέχασα να τον αναφέρω κι είναι πολύ σημαντικός. Στη συνέχεια αν δούμε ότι χρειαζόμαστε έναν επιθετικό, ακόμα ένα δεκάρι ή έναν μέσο, θα κινηθούμε για την απόκτησή τους. O βασικός μας στόχος είναι να έχουμε τουλάχιστον το 90-95% του ρόστερ μας έτοιμο πριν την 21η Ιουνίου, όταν θα ξεκινήσουμε προετοιμασία», είπε ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής του «Δικεφάλου» το περασμένο Σάββατο στο OPEN.

Τo SKGsports σας δίνει στο... πιάτο όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν ανά θέση στο υπό διαμόρφωση «ασπρόμαυρο» ρόστερ. Έχουμε και λέμε:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: O Αλέξανδρος Πασχαλάκης αποτελεί παρελθόν κι αυτή την στιγμή στο ρόστερ για την κομβική θέση του τερματοφύλακα υπάρχουν μόνο οι δύο νεαροί Ταλιχμανίδης και Μπαλωμένος. Βασικός στόχος είναι ο 23χρονος Ντομινίκ Κοτάρσκι (με τον Μπότο να έχει προχωρήσει την υπόθεση για την απόκτηση του Κροάτη γκολκίπερ), από την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης θα εξαρτηθεί κατά ένα μεγάλο βαθμό και το τι θα συμβεί τελικά με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς, το συμβόλαιο του οποίου λήγει σε λίγες ημέρες.

ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ: Ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην απόκτηση των δικαιωμάτων του Ζόαν Σάστρε από τη Μαγιόρκα, ο Ισπανός υπέγραψε μέχρι το 2025 και μαζί με τον Λευτέρη Λύρατζη είναι οι δύο βασικές επιλογές για το δεξιό άκρο της άμυνας. Κατά συνθήκη εκεί μπορεί να παίξει και ο Λούκας Τέιλορ, αν τελικά παραμείνει και δεν αποχωρήσει μέσα στη μεταγραφική περίοδο του φετινού καλοκαιριού.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ: Ο «Δικέφαλος» ανακοίνωσε την Τρίτη την υπογραφή συμφωνίας με τον Ράφα Σοάρες και την ίδια ημέρα την ανανέωση του συμβολαίου με τον εμβληματικό αρχηγό της ομάδας, Αντρέ Βιεϊρίνια. Οι δυό τους θα καλύψουν το αριστερό άκρο, τρίτη επιλογή φαίνεται να είναι ο νεαρός Μάριος Τσαούσης.

ΣΤΟΠΕΡ: Τα πάντα κινούνται γύρω από τον Ίνγκι Ίνγκασον, που υπέγραψε μέσα στην περσινή σεζόν την επέκταση του συμβολαίου του για άλλα τρία χρόνια. Ο Ιβάν Νέσμπεργκ είναι μια προσθήκη από το νορβηγικό πρωτάθλημα, όχι βασική επιλογή, παίκτης περισσότερο για το ροτέισον του Λουτσέσκου, υπάρχει ο Ενέα Μιχάι (γίνονται συζητήσεις για να πωληθεί ο Αλβανός στόπερ), ο νεαρός Κώστας Κουλιεράκης, ενώ αρνητική εξέλιξη παίρνει το θέμα της ανανέωσης του Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, ο οποίος συζητάει με δύο κυπριακές (ΑΠΟΕΛ, Απόλλων Λεμεσού) ομάδες. Ο Μπότο μιλά με τη Χέρακλες για την απόκτηση του 25χρονου Γερμανού Μάρκο Ρέντε, τον οποίο θέλει και η Φέγενορντ.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΧΑΦ: Ο Ντάγκλας Αουγκούστο αν δεν φέρει πρόταση και φύγει θα είναι η μια επιλογή, με δεύτερη αυτή του Χάρη Τσιγγάρα, δε φαίνεται να υπάρχει κάτι από τον ΠΑΟΚ Β' που να καλύπτει τις απαιτήσεις του ανασταλτικού μέσου. Στην ίδια κατηγορία μπαίνει και ο Γιάσμιν Κούρτιτς, που θα πρέπει να ξεκουραστεί από τα συνεχόμενα παιχνίδια στο ξεκίνημα της νέας σεζόν.

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΙ ΧΑΦ: Ο Νίκο Κουαλιάτα έρχεται από την Ουρουγουάη κουβαλώντας την ταμπέλα του «δεκαριού», ο Φιλίπε Σοάρες είναι ένας «box to box» μέσος που έχει παίξει πίσω από τον επιθετικό, ενώ υπάρχει και ο υγιείς (αυτό το διάστημα...) Ομάρ Ελ Καντουρί. Προσθέστε και τον 22χρονο Πορτογάλο Αντρέ Ρικάρντο που έρχεται από τη Φαμαλικάο. Ο ΠΑΟΚ συζητάει και είναι κοντά σε συμφωνία με τον Στέφαν Σβαμπ, έχει καταθέσει πρόταση ανανέωσης και στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ με τον οποίο υπάρχει μια απόσταση στο οικονομικό. Σύμφωνα με τον Μπότο θα γίνει κίνηση για την απόκτηση ενός χαφ ή επιτελικού μέσου ανάλογα με την εξέλιξη στα ανοικτά θέματα των Σβαμπ και Μπίσεσβαρ.

ΑΚΡΑΙΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Εδώ υπάρχουν οι περισσότερες εκκρεμότητες. Αποχώρησε ο Αλεκσάντρου Μιτρίτσα, ο ΠΑΟΚ δεν υπολογίζει, αλλά πρέπει να διατηρήσει, τους Τόμας Μουργκ και Λέο Ζαμπά, απομένει ο... σκασμένος (παίζει αύριο το 56ο ματς μέσα στη χρονιά) Άντρια Ζίβκοβιτς και θεωρείται δεδομένη η ενίσχυση της ομάδας, όπως έχει πει ο Μπότο. Έχει προταθεί ο Πορτογάλος με βραζιλιάνικες ρίζες Φάμπιο Μαρτίνς, αλλά όπως έχει γράψει το SKGsports μοιάζει απίθανο να γίνει κίνηση για την απόκτηση του ακόμα και ως δανεικού.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ο Νέλσον Ολιβέιρα και ο Αντόνιο Τσόλακ είναι δύο επιθετικοί με τα ίδια πάνω-κάτω χαρακτηριστικά, ο Λουτσέσκου ψάχνει έναν φορ διαφορετικού στυλ, στο τραπέζι είναι και η περίπτωση του Κεϊτά Μπαλντέ, που επίσης είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει από τους «ασπρόμαυρους». Κανείς δεν γνωρίζει το πως σκοπεύει ο Λουτσέσκου να πράξει αναφορικά με την ιδιαίτερη περίπτωση του Γιώργου Κούτσια, που λογίζεται στους επιθετικούς, χωρίς πολλές ευκαιρίες μέχρι τώρα. Κι εδώ θα υπάρξουν προσθαφαιρέσεις και αλλαγές μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Υπάρχουν επίσης, οι δανεικοί Λάμπρου, Κωνσταντέλιας, Βρακάς, Νινούα, που τυπικά πρέπει να επιστρέψουν, αλλά πολύ δύσκολα θα βρουν και οι τέσσερις χώρο στο ρόστερ της επόμενης χρονιάς.

Διαβάστε ακόμη...