Κοτάρσκι: «Είναι πολύ καλός με τα πόδια, αλλά όχι μόνο…»

Ο Κροάτης δημοσιογράφος της «24sata», Μάτο Γκάλιτς, φιλοξενήθηκε στον City Of Primo 106,1 και μίλησε για τον 22χρονο τερματοφύλακα, Ντομινίκ Κοτάρσκι, ο οποίος αποτελεί μεταγραφικό στόχο του ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
Κοτάρσκι: «Είναι πολύ καλός με τα πόδια, αλλά όχι μόνο…»

Ο Γκάλιτς γνωρίζεται προσωπικά με τον Κοτάρσκι, έχουν επαφές και παρακολουθεί την εξέλιξη του ενώ θεωρεί πως έχει τις δυνατότητες να παίξει ποδόσφαιρο σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Τι γνωρίζετε για την πιθανή μεταγραφή του Κοτάρσκι στον ΠΑΟΚ;

Υπάρχουν έντονες φήμες και στην Κροατία ότι ο Κοτάρσκι θα καταλήξει στον ΠΑΟΚ. Αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην Γκόριτσα ως δανεικός από τον Άγιαξ, με την κροατική ομάδα να μπορεί να τον αποκτήσει πληρώνοντας οψιόν αγοράς. Ένα ποσό ωστόσο που αποτελεί επιχειρηματικό μυστικό και δεν γνωρίζω ακριβώς ποιο είναι. Η Γκόριτσα μπορεί να τον αγοράσει και να τον μεταπουλήσει ύστερα σε κάποια άλλη ομάδα, ίσως τον ΠΑΟΚ.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του και ο Άγιαξ τον αγόρασε τόσο νέο από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ;

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ έχει πολύ ανεπτυγμένες ακαδημίες, αυτό είναι γνωστό. Ο Άγιαξ τον απέκτησε κυρίως επειδή είναι πολύ καλός με την μπάλα. Ο Κοτάρσκι χειρίζεται πολύ καλά την μπάλα με τα πόδια, κάτι που θέλει η ολλανδική ομάδα. Σε μια συζήτηση που είχα στο παρελθόν με τον Ντομινίκ, μου είχε πει ότι ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την θέση του επιθετικού, γεγονός που τον βοήθησε να γίνει καλός με τα πόδια και γι αυτό το χαρακτηριστικό του ξεχωρίζει.

Έχει κάποια χαρακτηριστικά, ωστόσο που χρειάζεται βελτίωση;

Θα μπορούσα να τον συγκρίνω με τον Έντερσον της Μάντσεστερ Σίτι. Έναν τερματοφύλακα που επίσης του αρέσει να παίζει πολύ με τα πόδια, αλλά πολλές φορές το παρακάνει και οδηγείται σε λάθη. Εφόσον ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, οι άνθρωποι της ομάδας θα πρέπει να δουλέψουν σε αυτό το κομμάτι ώστε να γίνει πιο προσεκτικός. Κατά τ άλλα είναι πολύ καλός στα τετ α τετ, στα σουτ από μακρινή ή μέση απόσταση, γενικότερα είναι ένας τερματοφύλακας με πολύ μεγάλη ποιότητα και πολύ μεγάλες προοπτικές για το μέλλον. Είναι ήδη διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της Κροατίας και πιστεύω πως εφόσον ολοκληρωθεί η μετακίνηση του στον ΠΑΟΚ και παίξει βασικός, ο Ντάλιτς (προπονητής Εθνικής Κροατίας), θα τον καλέσει και στην εθνική ανδρών.

Θα μπορέσει να αντέξει την πίεση που θα του ασκηθεί στον ΠΑΟΚ;

Πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει. Τον συνάντησα και μιλήσαμε μερικές φορές, είναι ένας χαρακτήρας φλεγματικός, κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στην πίεση.

Στον Άγιαξ γιατί δεν έπαιξε;

Δεν γνωρίζω. Από όσα μου είπε, δεν ήταν ικανοποιημένος με την ποιότητα ζωής στην Ολλανδία. ΤΟ Άμστερνταμ είναι καλό για μερικές μέρες τουρισμού, ωστόσο είναι σκοτεινό, βρέχει συχνά ενώ ο ίδιος θέλει να βρίσκεται σε περιβάλλον με ήλιο και καλό καιρό για να μπορεί να αποδώσει.

Διαβάστε ακόμη...