Κούρτιτς: Η άνοδος και η… καθίζηση!

Απο paok24.com: Τα επιτεύγματα του Σλοβένου και το "βαρύ" πρόγραμμά του τον Ιούνιο!
Πηγή: paok24.com
Κούρτιτς: Η άνοδος και η… καθίζηση!

Με τα 18 γκολ που πέτυχε τη φετινή σεζόν, ο Γιάσμιν Κούρτιτς αναδείχθηκε – με διαφορά από τον δεύτερο – πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ για τη σεζόν 2021-22!

Ο Σλοβένος χαφ, άνοιξε... λογαριασμό στις 26 Σεπτεμβρίου 2021 "υπογράφοντας" με εύστοχο πέναλτι στο 79΄ τη νίκη εις βάρος της ΑΕΚ στην Τούμπα με σκορ 2-0 και αφού πρώτα έδωσε την ασίστ στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο 42ο λεπτό, ενώ ήταν καθοριστικός από τις 12 Δεκεμβρίου όποτε και ο Δικέφαλος επέστρεψε στις νίκες στην Σούπερ Λίγκα κερδίζοντας τη Λαμία στην Τούμπα με 2-1 μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου, διάστημα στο οποίο σκόραρε σε έξι διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος και συνολικά βρήκε 10 φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα σε οχτώ ματς!

Φυσικά, ο Κούρτιτς ήταν κάτι περισσότερο από πολύτιμος και στο Κύπελλο Ελλάδας, από τη στιγμή που από τα δικά του πόδια ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Λάρισα στο Αλκαζάρ και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά με το γκολ που πέτυχε στο ΟΑΚΑ εις βάρος της ΑΕΚ στο αξέχαστο βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου, ενώ κάθε άλλο παρά... απαρατήρητος πέρασε στο ξεκίνημα της σεζόν σε Γεντί Κουλέ και Λεωφόρο, στις νίκες των "ασπρόμαυρων" επί ΟΦΗ και Παναθηναϊκό αντίστοιχα, με το ίδιο μάλιστα σκορ (1-3).

Ωστόσο, η απόδοση του 33χρονου χαφ έπεσε κατακόρυφα στα πλέι οφ ειδικότερα (κανένα γκολ, μία ασίστ στην ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο με 2-1) και στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν γενικότερα, γεγονός που ενδεχομένως και να οφείλεται στην μεγάλη επιβάρυνσή του, με τον ίδιο να "βγάζει" έναν υπερβολικό εκνευρισμό με αποκορύφωμα τις αντιδράσεις του προς την κερκίδα μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα στις 14 Μαΐου!

Τη φετινή σεζόν, ο Σλοβένος αγωνίστηκε σε 50 παιχνίδια του ΠΑΟΚ, καταγράφοντας 3.831 λεπτά συμμετοχής, 18 γκολ και 3 ασίστ, με τον ίδιο να μην έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί μέχρι τις 12 Ιουνίου, από τη στιγμή που κλήθηκε στην Εθνική της πατρίδας του για τα τέσσερα παιχνίδια του Nations League τον επόμενο μήνα!

Συγκεκριμένα, το... πρόγραμμα του Κούρτιτς περιλαμβάνει παιχνίδι με τη Σουηδία στη Λιουμπλιάνα στις 2 Ιουνίου, εκτός έδρας ματς με Σερβία και Νορβηγία στις 5 και 9 του ίδιου μήνα καθώς και ματς με τη Σερβία στη Λιουμπλιάνα στις 12 Ιουνίου, με τις ημέρες ξεκούρασης του να είναι εκ των πραγμάτων... περιορισμένες!

Διαβάστε ακόμη...