Αυτοί ξέρουν καλά από μεγάλες βραδιές…

Υπάρχουν ουκ ολίγοι πρωταγωνιστές απ' τους 22 τελικούς στους οποίους έχει φτάσει με τον φετινό ο ΠΑΟΚ στα 91 χρόνια ζωής του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας.
Πηγή: forza
Αυτοί ξέρουν καλά από μεγάλες βραδιές…

Τον Ιούλιο του 1972 ο Γιώργος Κούδας συμμετείχε στον τρίτο τελικό Κυπέλλου Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ. Στον παρθενικό του, το 1970 είχε σταθεί μοιραίος, αφού στην ήττα από τον Άρη με 1-0 είχε εκτελέσει άστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Δικέφαλος.

Όμως, τον Ιούλιο του '72 ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου υπέγραψε φαρδιά-πλατιά με δύο προσωπικά γκολ τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία του Συλλόγου. Από το 1970 μέχρι και το 1983 ο Κούδας αγωνίστηκε σε εννιά τελικούς, όμως κατέκτησε μόλις δύο φορές το Κύπελλο Ελλάδος.

Ο ήρωας και MVP του τελικού για τον «Δικέφαλο» στον τελικό του 2001, όπου έφτασε με άνεση στο άκρως εντυπωσιακό 4-2 επί του Ολυμπιακού, είχε ονοματεπώνυμο, λεγόταν Γιώτης Εγκωμίτης. Ήταν η βραδιά του. Ενα γκολ και μια ασίστ όταν πέρασε όλη την «ερυθρόλευκη» άμυνα και «σέρβιρε» στον Ναλιτζή.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης, που επίσης, είχε σκοράρει στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας, έχει τη δική του ιστορία στους τελικούς του κυπέλλου, το έχει κατακτήσει με τρεις διαφορετικές ομάδες (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός) ωστόσο η δική του βραδιά ήρθε δύο χρόνια αργότερα μέσα στην Τούμπα. Χάρη στο δικό του γκολ ο «Δικέφαλος» πήρε εκδίκηση για την απώλεια του τροπαίου στον τελικό του 1970 και δεν επέτρεψε στον συμπολίτη Άρη να πανηγυρίσει μέσα στο σπίτι του.

Στο πρώτο από τα τρία σερί ραντεβού ΠΑΟΚ και ΑΕΚ σε τελικούς, το Μάιο του 2017, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια με τη φανέλα του «Δικεφάλου», ενώ στον τελικό της... εκδίκησης, το Μάιο του 2018, έλαμψε το αστέρι του Αντρέ Βιεϊρίνια. Οι Δημήτρης Πέλκας και Τσούμπα Άκπομ ήταν πρωταγωνιστές στον τρίτο σερί κερδισμένο τελικό επί της ΑΕΚ.
Στείλατε
Όλοι θα θυμόμαστε το γκολ του Κρμέντσικ...

Ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει 23 γκολ σε τελικούς κυπέλλου, όμως αυτό που πέτυχε ο Μάικλ Κρμέντσικ στον περσινό τελικό του ΟΑΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό θα το συζητάμε -σαν το γκολ του Γεωργιάδη στον τελικό του 2003- για τα επόμενα είκοσι και τριάντα χρόνια. Ίσως και λίγα λέμε... Άλλωστε πως μπορείς να το ξεχάσεις; Πώς να το βγάλεις από τον «σκληρό δίσκο» του μυαλού σου; Ένα γκολ -μία «κούπα». Στο 90ο λεπτό. Στις καθυστερήσεις. Εκεί, όπου δεν υπάρχει επιστροφή. Μπαμ και κάτω!

Πηγή : FORZA

Διαβάστε ακόμη...