H ΩΡΑ του Γιάσμιν!

Από forza.gr: Ο Σλοβένος στα 34 του ετοιμάζεται να παίξει στον πρώτο τελικό της καριέρας του και η FORZA καταγράφει τις σημαντικότερες στιγμές του στο θεσμό του κυπέλλου.
Πηγή: forza
H ΩΡΑ του Γιάσμιν!

Σε 26 παιχνίδια κυπέλλου ο Σλοβένος έχει πετύχει δύο γκολ κι αυτά με τον ΠΑΟΚ!

Ο Γιάσμιν Κούρτιτς δεν είχε εύκολα παιδικά χρόνια, μεγάλωσε με αυστηρή ανατροφή στο χωριό Κανιζάρικα της Σλοβενίας, ένα μικρό προάστιο της πόλης Τσρνομέλ, κι όταν έγινε 18 ετών άκουσε από τον πατέρα του να του λέει ότι θα έπρεπε να πιάσει δουλειά για να βγάζει μόνος του το εισόδημά του.

Όμως, τα βράδια πριν πέσει για ύπνο ο νεαρός έριχνε ματιές στην αφίσα του Στίβεν Τζέραρντ που είχε στο δωμάτιο του. Έκανε σχέδια. Σχεδόν κάθε μέρα τακτοποιούσε τις δεκάδες ποδοσφαιρικές φανέλες στην ντουλάπα και ονειρευόταν, σκεφτόταν, φανταζόταν. Και μία από τις φαντασιώσεις του ήταν να σηκώνει μια «κούπα» σε κάποιο μεγάλο στάδιο μπροστά σε χιλιάδες θεατές. Τέτοιες εικόνες είναι βγαλμένες από τις ωραιότερες φαντασιώσεις κάθε ποδοσφαιριστή.

Όπως, ακριβώς, ήταν και το γκολ-ποίημα στο 95ο λεπτό (κρατήστε το λεπτό, γιατί έχει σημασία στην ιστορία μας) του δεύτερου προημιτελικού με την ΑΕΚ. Ένα γκολ αριστούργημα βγαλμένο από την ωραιότερη φαντασίωση κάθε φίλου του ΠΑΟΚ!
Στείλατε
ΝΟ PENALTY, NO PROBLEM!

Εκείνο το γκολ έμοιαζε να είναι η απάντησή του. Στα όσα άκουγε μέχρι τότε για τα πέναλτι (λες και είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο...) κι άλλες αηδίες. Για πολλούς, ίσως και για τον ίδιο, να ήταν η καλύτερη στιγμή της σύντομης καριέρας του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Βλέπετε, με το γκολ-ζωγραφιά ο «καλλιτέχνης» από το Τσρνόμελ της Σλοβενίας (απ) έδειξε πως δεν σκοράρει και δεν πανηγυρίζει μόνο από το σημείο του πέναλτι... Νο penalty, no problem!

Είχε και έχει κι άλλους τρόπους ο πρώτος σκόρερ του «Δικεφάλου του Βορρά» με 18 γκολ στο ενεργητικό του, εκ των οποίων τα δύο στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος. Γκολ σημαντικά, γκολ που κράτησαν τον ΠΑΟΚ μέσα στο «κόλπο» της κατάκτησης του τροπαίου στον τελικό της 21ης Μαΐου.

H ανατροπή-έπος και η πρόκριση στα ημιτελικά ήρθε με την υπογραφή του Σλοβένου χαφ. Το ημερολόγιο έδειχνε «9 Φεβρουαρίου 2022» όταν οι «ασπρόμαυροι» βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Με τον προημιτελικό της Τούμπας να έχει λήξει ισόπαλος (0-0) το γκολ της ΑΕΚ στο 83ο λεπτό έμοιαζε με μαχαιριά στην καρδιά. Όμως, ο φετινός ΠΑΟΚ είχε την ψυχραιμία, το σθένος και τα απαραίτητα ψυχικά αποθέματα για να ανατρέψει την κατάσταση και να φύγει πανηγυρίζοντας από το ΟΑΚΑ για μία ακόμα φορά. Κάποιοι το λένε και... κάρμα!

Το γκολ του Σιμόες λειτούργησε καταλυτικά για τους παίκτες του Λουτσέσκου . Το μυαλό δεν χάθηκε ακόμα κι όταν τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει επικίνδυνα.

Και τότε εμφανίστηκε ο Γιάσμιν Κούρτιτς. Ξανά στο 95ο λεπτό. Ο Σλοβένος από την αρχή της σεζόν είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ομάδα και για μία ακόμα φορά βγήκε μπροστά κι έδωσε τη λύση. Με ένα απίθανο τελείωμα μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Τσιντώτα και στη συνέχεια στα δίχτυα.
Στείλατε
Ο ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ '15 ΚΑΙ Η ΑΣΙΣΤ ΣΤΟΝ ΣΑΛΑΧ

Ο Γιάσμιν Κούρτιτς έχει αγωνιστεί σε 26 αγώνες κυπέλλου, ωστόσο υπάρχει ένας αγώνας που έχει μείνει χαραγμένος στο μυαλό του. Πριν από επτά χρόνια ο 27χρονος Σλοβένος βρέθηκε μια ανάσα από τον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας στον οποίο έχει αγωνιστεί με έξι διαφορετικές ομάδες.

Ξεκίνησε να παίζει στο κύπελλο Σλοβενίας με την Γκόριτσα (2 συμ.) για να ακολουθήσουν οι 18 συμμετοχές στο Coppa di Italia με Παλέρμο (2), Βαρέζε (1), Σασουόλο (2), Φιορεντίνα (2), Αταλάντα (

Διαβάστε ακόμη...