Αυτοί που ξέρουν από τρόπαια

Από paok24.com: Από το 2017 μέχρι σήμερα ο ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί σε τέσσερις τελικούς, κατακτώντας όλες τις φορές το τρόπαιο της διοργάνωσης.
Πηγή: paok24.com
Αυτοί που ξέρουν από τρόπαια

Το Σάββατο κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι ο πέμπτος τελικός και συνολικά ο 22ος της ιστορίας της ομάδας. Από ρόστερ που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν είναι λίγοι οι παίκτες που έχουν παίξει σε αυτά τα παιχνίδια, κατακτώντας φυσικά το κύπελλο.

Χοσέ Κρέσπο και Φερνάντο Βαρέλα ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι και στους τέσσερις προηγούμενους τελικούς.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης από τη στιγμή που ήρθε στον Δικέφαλο και καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα, έχει αγωνιστεί σε ολά τα μεγάλα παιχνίδια της ομάδας. Βασικός στους τελικούς του 2018, 2019 και 2021, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να είναι μάλιστα και αήττητος στο ΟΑΚΑ.

Ο αρχηγός της ομάδας, επέστρεψε για να κατακτήσει τίτλους. Φυσικά και αυτό που υποσχέθηκε ο Βιεϊρίνια, το τήρησε, προσφέροντας αξέχαστες στιγμές στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Το ξέσπασμα μετά το γκολ στον τελικό του 2018, έβγαλε όλο το συναίσθημα των ΠΑΟΚτζήδων για όσα είχαν προηγηθεί. Ο Αντρέ έχασε τον τελικό του 2019 λόγω τραυματισμού, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα βάζοντας και το δικό του λιθαράκι στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ο βιονικός φέτος Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, μετράει τρεις γεμάτες συμμετοχές σε τελικούς. Βασικός το 17, 18 και το 19, ενώ πέρυσι δεν άνηκε στο ρόστερ της ομάδας.

Ο Τσούμπα Άκπομ, ήταν ο «χρυσός» σκόρερ του 2019, περνώντας στην ιστορία, μιας και το γκολ του χάρισε στον ΠΑΟΚ το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του. Ο Άγγλος επιθετικός μέτρησε 90 λεπτά συμμετοχής σε εκείνον τον αγώνα.

Αντρίγια Ζίφκοβιτς, Στέφαν Σβαμπ, και Ντόουγκλας Αουγκούστο αγωνίστηκαν σε όλο τον αγώνα πέρυσι απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ συμμετοχή κατέγραψε και ο Χάρης Τσιγγάρας, αγωνιζόμενος στα 10 τελευταία και καθοριστικά λεπτά.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό πως ο ΠΑΟΚ και ο Ράζβαν Λουτσέσκου έχει στα χέρια του παίκτες που έχουν «τρέξει» πολλά χιλιόμετρα σε τελικούς και έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν οποιαδήποτε κατάσταση και συνθήκη προκύψει κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Διαβάστε ακόμη...