ΠΑΟΚ σε Super League: «Παρωδία τα play off με αυτό το σύστημα….»

Από sdna.gr: Θέμα αλλαγής του φορμάτ του πρωταθλήματος έθεσε ο ΠΑΟΚ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League. «Καμία ομάδα στην Ελλάδα δεν έχει το ρόστερ της Λίβερπουλ για να ανταπεξέλθει...».
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ σε Super League: «Παρωδία τα play off με αυτό το σύστημα….»

Την αλλαγή του φορμάτ του πρωταθλήματος έθεσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ στο διοικητικό συμβούλιο της Super League που έγινε την Πέμπτη 19/5, Μάκης Γκαγκάτσης, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί κάτι που θα προσελκύσει περισσότερο το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Φέτος ήταν η τρίτη χρονιά που έγιναν αγώνες κατάταξης αλλά είναι αμφίβολο αν θα διεξαχθούν και την επόμενη περίοδο. Στις τάξεις του Συνεταιρισμού υπάρχει μια τάση στην κατεύθυνση αλλαγής του σχεδίου καθώς δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι από τον τρόπο που διεξάγονται οι αγώνες με την κανονική περίοδο των 26 αγώνων και τους αγώνες κατάταξης με τα 10 έξτρα παιχνίδια για τις θέσεις 1-6 και τα επτά για τις θέσεις 7-14.

«Έχουν εξαντληθεί όλες οι ομάδες, παίξαμε έξι φορές με τον Ολυμπιακό, στα play off δεν πηγαίνει ο κόσμος στα γήπεδα γιατί έχει ατονήσει το ενδιαφέρον, τα play off με τον τρόπο που διεξάγονται είναι παρωδία» τόνισε ο Μάκης Γκαγκάτσης και συμπλήρωσε. «Έχουμε παίξει πάνω από 55 παιχνίδια. Καμία ομάδα δεν έχει στην Ελλάδα το ρόστερ της Λίβερπουλ για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Το ζήτημα δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ, να το δούμε συνολικά, να ανανεωθεί το φορμάτ αν είναι δυνατόν και από την επόμενη κιόλας σεζόν».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ έθεσε ακόμη και θέμα αναδιάρθρωσης με μείωση των ομάδων σε 12 ή αύξηση σε 16 όπου όλοι θα παίζουν με όλους σε δύο γύρους.

Να σημειωθεί ότι η αλλαγή του φορμάτ μπορεί να γίνει και άμεσα (να ισχύσει από την επόμενη περίοδο δηλαδή) γιατί αφορά την προκήρυξη του πρωταθλήματος αρκεί βέβαια, να υπάρχουν οι απαιτούμενοι ψήφοι.

Για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, για να έχει άμεση ισχύ απαιτείται κυβερνητική απόφαση αλλιώς η απόφαση θα έχει ισχύ από την μεθεπόμενη σεζόν εφόσον παρθεί μόνο από τη Λίγκα και συμφωνήσει η ΕΠΟ.

Διαβάστε ακόμη...