Νέος σχεδιασμός και νέο πλάνο για τον ΠΑΟΚ

Από sdna.gr: Μπορεί η σεζόν να μην τελείωσε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ στις γυναίκες ωστόσο ήταν διδακτική. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε με φιλοδοξίες και ενθουσιασμό αλλά τελικά ο δρόμος σταμάτησε στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος εμφανίζοντας τρανταχτές αδυναμίες.
Πηγή: sdna.gr
Νέος σχεδιασμός και νέο πλάνο για τον ΠΑΟΚ

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 2021 άνοιξε την όρεξη για τον ΠΑΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί πως το γυναικείο τμήμα του ΠΑΟΚ μετράει μόλις τρία χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και παρόλα αυτά έχει προλάβει ήδη να κατακτήσει τίτλο. Αυτό ανέβασε τις προσδοκίες και οδήγησε τη διοίκηση του δικεφάλου να θέσει υψηλούς στόχους, μέχρι και διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα ουτοπικό καθώς ένας αξιόλογος ελληνικός κορμός, η έλευση μιας εκ των κορυφαίων πασαδόρων του κόσμου αλλά και ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό αλλά με λεπτές ισορροπίες άφηναν την ελπίδα στον ΠΑΟΚ ώστε να κοιτάζει ψηλά. Και μέσα σε όλα αυτά υπήρξε και η πρόκληση της Ευρώπης όπου ο δικέφαλος του βορρά μόνο άσχημα δεν τα πήγε.

Η αλλαγή προπονητή και η έλευση του Μάρκο Φενόλιο περισσότερο έμπλεξε τα πράγματα παρά βοήθησε τον ΠΑΟΚ. Εφόσον ο Τάκης Φλώρος, όμως, αποχώρησε για δικούς του λόγους οι διοικούντες των Θεσσαλονικαίων έπρεπε να κοιτάξουν μπροστά και το βιογραφικό του Ιταλού κόουτς άφηνε κρυφή ελπίδα. Ο Φενόλιο αρκετές φορές αντιμετώπισε τα παιχνίδια της ομάδας του με ιδιαίτερο τρόπο, μέχρι και πειραματικό θα μπορούσαμε να τον πούμε, μη διστάζοντας να αφήσει εκτός αγώνα την Λι ακόμα και σε σημαντικά παιχνίδια όπως αυτό με την ΑΕΚ. Καμιά φορά, όμως, οι προπονητές έχουν εμπνεύσεις οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν καινοτόμες ή ικανές να αλλάξουν τη ροή μιας ολόκληρης σεζόν. Αυτό παρόλα αυτά δεν έγινε από τις επιλογές του Φενόλιο.

Επειδή ωστόσο δεν είναι λογικό να «εξαφανίζουμε» έναν προπονητή με αποδεδειγμένες ικανότητες ο Φενόλιο μπορεί να κριθεί πιο ορθά την επόμενη σεζόν και σε μια ομάδα την οποία θα έχει σχεδιάσει από την αρχή και θα έχει προετοιμάσει ο ίδιος. Οι αλλαγές θα είναι σχεδόν ριζικές αφού και οι τέσσερις ξένες (αδερφές ΛΙ, Κογιάρ και Φιντόν) αποτελούν παρελθόν ενώ αρκετές από τις Ελληνίδες θα αλλάξουν. Η Καλαντάτζε ήδη ψάχνει την επόμενη ομάδα της ενώ αναμένουμε για το αν η φετινή ηγέτης της ομάδας, η Μερτέκη, θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ.

Η επιστροφή της Βεργίδου αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή στη θέση της πασαδόρου ενώ και η προσθήκη της Κουβανής κεντρικού, της Λισέτ Μπλάνκο, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα μεταγραφή. Η Μπλάνκο, την οποία προπονούσε ο Φενόλιο στη Μπούστο Αρσίζο, είναι ένα μεγάλο ταλέντο με σπουδαία σωματικά προσόντα (ύψος 1.92) και ιδιαίτερα «ψημένη» παρά τα 24 μόλις χρόνια της. Επιπλέον, η Καταρζίνα Ζαρόσκλινσκα-Κρολ θα κληθεί να αντικαταστήσει την Κογιάρ στη θέση της διαγώνιας. Η Πολωνή στα 35 της θα αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός της χώρας της. Μπορεί να μη διαθέτει την φρεσκάδα και την ταχύτητα που είχε πριν κάποια χρόνια αλλά είναι μια ιδιαίτερα έμπειρη, ικανή και έξυπνη αθλήτρια και αυτό μπορεί να είναι το κλειδί για τον ΠΑΟΚ της επόμενης μέρας.

Ο Φενόλιο ξέρει καλά την ευρωπαϊκή αγορά και η αναζήτηση ακραίας από το εξωτερικό θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Ο σχεδιασμός έχει ακόμα δρόμο και αφού η διοίκηση του ΠΑΟΚ στήριξε και στηρίζει τον Ιταλό προπονητή θα μπορέσουμε να δούμε μια ομάδα δημιούργημά του. Χωρίς να μπορούμε να θεωρήσουμε την τρίτη θέση της Volley League ως αποτυχία ο ΠΑΟΚ θα στοχεύσει πιο ψηλά και με την πορεία του να είναι σταθερά ανοδική πιθανώς να δούμε κάτι ακόμα καλύτερο του χρόνου.

Διαβάστε ακόμη...