Το βράδυ που γεννήθηκε το «σήκωσέ το»

Από paok24.com: Στις 17 Μαΐου 2003, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Άρη με 1-0 στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος που έγινε στο στάδιο Τούμπας.
Πηγή: paok24.com
Το βράδυ που γεννήθηκε το «σήκωσέ το»

Θα γυρίσουμε το χρόνο πίσω, όχι στην ημέρα του τελικού, αλλά στην προηγούμενη. Στις 16 Μαΐου 2003. Σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια, όταν γράφτηκε ιστορία. Όταν γράφτηκε το ΠΑΟΚτσίδικο σύνθημα που γεννήθηκε από τη μεγάλη ανυπομονησία και ένα χρόνο μετά τραγουδήθηκε από όλους τους Έλληνες.

Ο Χρήστος Παπανικολάου, οπαδός του «Δικεφάλου του Βορρά», ήταν ο εμπνευστής του «σήκωσέ το το γ..., δεν μπορώ να περιμένω». Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, είχε μιλήσει για το πως γεννήθηκε αυτό το σύνθημα:

«Την προηγούμενη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας το 2003, που θα παίζαμε με τον Άρη, πίναμε όλο το βράδυ. Είχαμε ενθουσιασμό, περιμέναμε το παιχνίδι. Κάποια στιγμή, άρχισα να τραγουδώ αυτό ακριβώς που αισθανόμουν: "Σήκωσέ το, το..., δεν μπορώ να περιμένω". Την επόμενη μέρα τραγουδούσαμε αυτό το καινούργιο σύνθημα για πέντε συνεχόμενες ώρες».

Ένα χρόνο μετά, αυτό το σύνθημα έχει το σήμα κατατεθέν της εθνικής ομάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας, και στον τελικό...

Διαβάστε ακόμη...