Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (Β' τελικός Λιγκ Καπ)

Από volleyleague.gr: Με τον δεύτερο τελικό του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ που για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού θα γίνει στο ΟΑΚΑ θα πέσει η αυλαία της αγωνιστικής περιόδου στο βόλεϊ ανδρών. (Β τελικός Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς, O.A.K.A, 13/5, 19:15, Live Streaming sdna.gr, Διαιτητές: Μυλωνάκης, Νικάκης).
Πηγή: volleyleague.gr
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (Β' τελικός Λιγκ Καπ)

Μετά τον πρώτο τελικο που έγινε στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Δευτέρα και ήταν διαφήμιση για το ελληνικό βόλεϊ, οι πρωταθλητές και οι κυπελλούχοι της σεζόν 2021-22, θα αναμετρηθούν και πάλι για τον τέταρτο και τελευταίο τίτλο της σεζόν 2021-22.

Ο Παναθηναϊκός στην δεύτερη παρουσία τους σε τελικούς διεκδικεί τον δεύτερο τίτλο μετά το 2020. Για να το πετύχει θα πρέπει να νικήσει πάση θυσία τον αγώνα στην έδρα του. Εάν νικήσει με 3-0 ή 3-1 σετ τότε θα κατακτήσει το τρόπαιο. Εάν νικήσει 3-2 σετ και ισοφαρίσει έτσι τη νίκη του ΠΑΟΚ στον πρώτο τελικό, η κούπα θα κριθεί σε έκτο σετ, στο λεγόμενο "χρυσό σετ" των 15 πόντων.

Ο λίμπερο του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γκαράς ο οποίος μαζί με τον Θανάση Πρωτοψάλτη πανηγύρισαν και το 2021 το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς με τη φανέλα του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ δήλωσαν: «Αύριο είναι το τελευταίο ματς της σεζόν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα γίνει στο ΟΑΚΑ και μακάρι όλα τα γήπεδα να ήταν έτσι. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Αύριο διεκδικούμε ακόμη έναν τίτλο. Πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα στην Θεσσαλονίκη και οι πιθανότητες είναι υπέρ μας. Θα παλέψουμε για τον δεύτερο τίτλο της σεζόν».

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του έχει το πλεονέκτημα που του δίνει η νίκη με 3-2 σετ στον πρώτο αγώνα επομένως με νίκη με οποιοδήποτε σκορ θα κατακτήσει το πρώτο Λιγκ Καπ στην ιστορία του.

Οι κυπελλούχοι Ελλάδας επιστρέφουν στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά μετά τον Ιούλιο του 2020 οπότε έγινε η τελική φάση του πρωταθλήματος αλλά σε άδειες εξέδρες.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ ταξίδεψε το απόγευμα της Πέμπτης για την Αθήνα. Ο προπονητής του δικεφάλου Γιάννης Καλμαζίδης είπε:

"Eίμαστε όλοι καλά και έτοιμοι για ένα ακόμα μεγάλο ματς. Μακάρι το γήπεδο να έχει την ίδια καλή ατμόσφαιρα όπως και στον πρώτο τελικό. Να σας πω την αλήθεια τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Πηγαίνουμε για έναν τελικό που φυσικά και θέλουμε να κερδίσουμε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και το έχουμε δείξει. Από την άλλη είναι και ο τελευταίος αγώνας μετά από εννιά μήνες σκληρής δουλειάς και αυτό εμένα μου αφήνει μία μικρή μελαγχολία. Ελπίζω να γίνει ένα δυνατό ματς για να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και εύχομαι οι νικητές να είμαστε εμείς ώστε να κλείσουμε τη σεζόν με τον πλέον ιδανικό τρόπο".

ΤΕΛΙΚΟΙ

Β΄ΤΕΛΙΚΟΣ

Παρασκευή 13 Μαΐου

19:15 (sdna.gr): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Π.Α.Ο.Κ.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Νικάκης. Παρατηρητής: Γεωργόπουλος. Παρατηρητής Διαιτησίας: Ράπτης Διαιτητής Challenge Κουτσούλας. Επόπτες: Κατερλή, Γεωργιάδης, Σπίγγου, Βαρατάσης. Γραμματεία: Θεοδωρίδου

Α΄ΤΕΛΙΚΟΣ

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

20:00 (ΕΡΤ-3): Π.Α.Ο.Κ - Παναθηναϊκός Α.Ο. 3-2 (28-26, 25-20, 22-25, 22-25, 15-09)

Διαβάστε ακόμη...