ΠΑΟΚ: Στο πρώτο ματς του... έφτασε ο Ούντρις, αλλά στο ΟΑΚΑ ψάχνει συμπαραστάτη

Aπό sdna.gr:Κάνοντας μία εξωπραγματική εμφάνιση για την σημασία και την δυναμική του αντιπάλου, ο Αρτούρ Ούντρις ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό με 3-2 για τον πρώτο τελικό του League Cup, δίνοντας ένα ισχνό προβάδισμα στον Δικέφαλο ενόψει του επαναληπτικού στο ΟΑΚΑ.
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ: Στο πρώτο ματς του... έφτασε ο Ούντρις, αλλά στο ΟΑΚΑ ψάχνει συμπαραστάτη

Εκεί, όπου ο Λευκορώσος ψάχνει... συμπαραστάτη ώστε οι «ασπρόμαυροι» να κατακτήσουν την μοναδική κούπα που λείπει από την τροπαιοθήκη τους.
Είναι γεγονός ότι ο διαγώνιος του ΠΑΟΚ είναι ο καλύτερος του πρωταθλήματος, δείχνοντάς το σε κάθε ευκαιρία και μεγάλο παιχνίδι που αγωνίζεται, ειδικά όταν δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τον ώμο του. Κάτι τέτοιο συνέβη και εχτές, με τον Ούντρις να ολοκληρώνει το ματς με 33 πόντους (31/49 επιθέσεις, 1 άσος, 1 μπλοκ), με πολλά από τα χτυπήματά του να είναι σε δύσκολες κόντρα μπάλες ή χαλασμένες υποδοχές, κάτι που σαφώς δίνει μεγαλύτερη «αξία» στους πόντους που τελείωσε από επίθεση.

Κάπως έτσι λοιπόν γράφτηκε αυτό το 3-2 του Δικεφάλου, στο οποίο καλείται να... πατήσει στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ ώστε να κατακτήσει τον τίτλο του League Cup. Στην Αθήνα όμως, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα. Αφενός διότι ο Παναθηναϊκός αναμένεται στο γήπεδό του να εμφανιστεί καλύτερος και αφετέρου γιατί θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Αυτό, κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη του Γιάννη Καλμαζίδη να βρει κάποιον συμπαραστάτη του 31χρονου αθλητή, με σκοπό να δυσκολέψει περισσότερο τον αντίπαλό του, διευκολύνοντας παράλληλα την δική του ομάδα.

Όπως έχει σημειωθεί πολλές φορές φέτος και δεν είναι ψέματα, ένα από τα μεγαλύτερα βαρόμετρα του ΠΑΟΚ είναι ο Ραφαήλ Κουμεντάκης, ο οποίος στην πλειοψηφία των μεγάλων αγώνων που έπαιξε φέτος ήταν ο MVP του Δικεφάλου (με αποκορύφωμα την ανάδειξή του ως ο πολυτιμότερος παίκτης του final4 στο κύπελλο).

Κάτι τέτοιο καλείται να κάνει και μέσα στο ΟΑΚΑ, καθώς πρόκειται για έναν ακραίο που πολλές φορές λειτουργεί με τον άτυπο ρόλο του δεύτερου διαγώνιου, δηλαδή του παίκτη που θα τελειώσει μία -δύσκολη- ψηλή μπάλα με τριπλό μπλοκ ενίοτε απέναντί του ή θα αναλάβει τις περισσότερες κόντρα μπάλες, οι οποίες στα ντέρμπι όπως αναφέρουν πολλές φορές και οι προπονητές κάνουν την διαφορά (με αυτό τον τρόπο ο ΠΑΟΚ θα αποσυντονίσει και το μπλοκ του Παναθηναϊκού που σε τέτοιες περιπτώσεις κλείνει ως επί το πλείστον στον Ούντρις).

Παράλληλα, ο Γιάννης Καλμαζίδης δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση τον Ουόλς να υποπίπτει σε αβίαστα λάθη, όπως έκανε 2-3 φορές στην χτεσινή αναμέτρηση, απόρροια και της πνευματικής κόπωσης που φαίνεται πως υπάρχει, μιας και ο Καναδός είναι από τους πιο ποιοτικούς πασαδόρους της λίγκα. Επίσης, σημαντικό ρόλο θα παίξει και η σταθερή υποδοχή που έλειψε αρκετές στιγμές από τους «ασπρόμαυρους» στο Παλατάκι, κυρίως όταν ο Παναθηναϊκός σημάδευε τους ακραίους (Κουμεντάκη-Μπαρνς) και όχι τον εξαιρετικό σε αυτό το κομμάτι Κοκκινάκη.

Άλλωστε, η καλή υποδοχή μπορεί να δώσει την ευκαιρία στον Ουόλς να βάλει τους κεντρικούς του (Μπράουν-Πετρέα) περισσότερο στο ματς (οι δύο τους είχαν αθροιστικά 17 επιθέσεις σε πρώτο χρόνο, ενώ ο Ρανγκέλ μόνος του 18), «ζεσταίνοντάς» τους και για το μπλοκ που θα παίξει και αυτό τον ρόλο του.

Τέλος, μία σημαντική λεπτομέρεια θα αποτελέσουν και τα λάθη (36 έκανε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς, έναντι 27 του ΠΑΟ), όπως και η πίεση από το σερβίς. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να δούμε ακόμη ένα καταπληκτικό θέαμα από τις δύο καλύτερες ομάδες την φετινή σεζόν...

Διαβάστε ακόμη...