Απ΄τους κορυφαίους αριστερούς στόπερ της Νορβηγίας ο Ιβάν Νάσμπεργκ – Θα προσφέρει και θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ»

Από sdna.gr: O 19χρονος μέσος, Χρήστος Ζαφείρης, αντιμετωπίσε στις 10 Απριλίου με την ομάδα του (Χαούγκεσουντ) στη Νορβηγία την Βαλερένγκα του Ιβάν Νάσμπεργκ και σκιαγραφεί - μιλώντας αποκλειστικά στο SDNA - το αγωνιστικό προφίλ του 26χρονου στόπερ που ετοιμάζει βαλίτσες με προορισμό την Θεσσαλονίκη και για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
Απ΄τους κορυφαίους αριστερούς στόπερ της Νορβηγίας ο Ιβάν Νάσμπεργκ – Θα προσφέρει και θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ»

Προ των πυλών του ΠΑΟΚ βρίσκεται ο Ιβάν Νάσμπεργκ.

Ο Νορβηγός στόπερ έχει απορρίψει δύο προτάσεις από την Βαλερένγκα για την επέκταση του συμβολαίου του και φτιάχνει βαλίτσες για την Θεσσαλονίκη διατηρώντας το τελευταίο διάστημα ανοιχτή γραμμή με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Το SDNA αναζητώντας το αγωνιστικό report με επίκεντρο τον 26χρονο κεντρικό αμυντικό, έστριψε τις κεραίες τους προς τη χώρα της Σκανδιναβίας και επικοινώνησε με ένα ελληνόπουλο που «μπουσούλησε» στις ακαδημίες της Βαλερένγκα, έχοντας μετακομίσει μαζί με την οικογένειά του στη Νορβηγία σε ηλικία 9 ετών.

Ο 19χρονος κεντρικός μέσος, Χρήστος Ζαφείρης, έπειτα απ΄' τα πρώτα του βήματα στις ομάδες Νέων της Βαλερένγκα ξεχώρισε και προϊόντος του χρόνου έπαιξε σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Νορβηγίας και μάλιστα στην Under 16 φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Τον φετινό Φεβρουάριο έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την Under – 19 της Νορβηγίας, ενώ από τον Δεκέμβριο του ΄21 αγωνίζεται με την Χαούγκεσουντ.

Πριν την μετανάστευσή του στη Νορβηγία πέρασε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, ενώ έχει τρεις συμμετοχές με την Εθνική μας ομάδας Under 16.

Στις 10 Απριλίου η Χαούγκεσουντ του Χρήστου Ζαφείρη αντιμετώπισε εκτός έδρας την Βαλερένγκα του Ιβάν Νάσμπεργκ και ηττήθηκε (2-1) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του νορβηγικού πρωταθλήματος και τόσο ο ίδιος όσο και ο Νάσμπεργκ, αγωνίστηκαν καθ΄όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

«Με τον Νάσμπεργκ ήμασταν μαζί στη Βαλερένγκα όταν εγώ ήμουν στις ομάδες Νέων του συλλόγου. Πρόκειται για έναν δυνατό στόπερ κυρίως στον αέρα.

Διαθέτει πολύ καλή τεχνική κι ένα από τα καλύτερα αριστερά πόδια κεντρικών αμυντικών που παίζουν στη Νορβηγία.

Κι αυτό ακριβώς είναι που του δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στο κατέβασμα της μπάλας από τον χώρο της άμυνας...» ήταν τα πρώτα λόγια του Χρήστου Ζαφείρη για τον κεντρικό αμυντικό της Βαλερένγκα και πρόσθεσε:

«Η ταχύτητά του είναι καλή χωρίς να αποτελεί το μεγάλο του προσόν.

Καθιερώθηκε στο κέντρο της άμυνας της Βαλερένγκα κι είναι ένας από τους αρχηγούς της ομάδας.

Θεωρώ πως ο Νάσμπεργκ διαθέτει το...πακέτο να προσφέρει και να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ αποτελώντας μια αξιόπιστη λύση στο κέντρο της άμυνας».

Διαβάστε ακόμη...