Νικολάς Κουαλιάτα: O «εκλεκτός» του ΠΑΟΚ μεγάλωσε για να παίζει ποδόσφαιρο!

Από sdna.gr: Κάθε γωνιά του σπιτιού του «μυρίζει» ποδόσφαιρο αλλά σε αντίθεση με τον πατέρα του, ο Νικολάς Κουαλιάτα, θα το τολμήσει: Θα περάσει τον Ατλαντικό καθώς ηχούν για εκείνον οι «σειρήνες» του ΠΑΟΚ!
Πηγή: sdna.gr
Νικολάς Κουαλιάτα: O «εκλεκτός» του ΠΑΟΚ μεγάλωσε για να παίζει ποδόσφαιρο!

«Νέος Μέσι» και «Νέος Ρονάλντο», κάθε μεταγραφική ιστορία που σέβεται τον εαυτό της, θα μπορούσε να προσθέσει μία εσάνς σε μία άκρη του κειμένου για να δώσει μία νότα... γκλαμουριάς, να το «πουλήσει» καλύτερα αλλά πέρα από δημοσιογραφικά κλισέ και τις αναφορές καθ'υπερβολή, η ιστορία του Νικολάς Κουαλιάτα είναι η πιο κοντινή στον Αργεντίνο σούπερ σταρ!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...Αλλά κάθε αρχή και δύσκολη καθώς κάποτε χρειάστηκε να αποχωρήσει από την Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ καθώς τον θεωρούσαν μικρόσωμο και αδύναμο. Εκείνος όμως είχε ένα όνειρο και δεν θα άφηνε κανέναν να του το σβήσει. Κόντρα στους νόμους της φύσης. Ακολούθησε λοιπόν μία ειδική ορμονική θεραπεία για να πάρει ύψος, όπως είχε συμβεί αντίστοιχα και με τον Λιονέλ Μέσι!

Βλέπετε από πάντα το ποδόσφαιρο έτρεχε μέσα στις φλέβες του, επιβεβαιώνοντας το γνωστό ρητό «το μήλο πέφτει πάντα κάτω από τη μηλιά». Είχε μία σπουδαία παρακαταθήκη από τον πατέρα του, Όσκαρ Κουαλιάτα, ο οποίος υπήρξε ένας μεγάλος επιθετικός στα νιάτα του στο πρωτάθλημα της Ουρουγουάης και έγραψε ιστορία εντός συνόρων χωρίς όμως ποτέ να περάσει τον Ατλαντικό...

Πλέον, ο πατέρας του εργάζεται ως προπονητής και είναι ο άμεσος συνεργάτης του Πάμπλο Ρεπέτο στην Νασιονάλ, κάτι που σημαίνει ότι είναι αναπόφευκτες και οι κόντρες μεταξύ τους. Και φυσικά σε κάθε συνάντησή τους, «μονοπωλούν» το ενδιαφέρον καθώς ο Νικολάς θα σπεύσει πάντα στον πάγκο του αντιπάλου για μία αγκαλιά στον πατέρα του και μετά θα ορκιστεί πως θα τον κερδίσει!

Κάθε γωνιά του σπιτιού της οικογένειας «μύριζε» από πάντα ποδόσφαιρο. Από μικρός, θυμάται τον εαυτό του με μία μπάλα στα πόδια, ξεκίνησε με το νούμερο 25 και σήμερα φοράει ήδη το 10 του Γουόντερερς. Γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου του 1999 στην γειτονιά Pérez Castellanos και έκανε τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο ακαδημιών στο Ciclón del Cerrito: «Μου άρεσε πραγματικά αυτό το στάδιο, ήταν καθαρή διασκέδαση, η ίδια η ουσία του ποδοσφαίρου».

Μέσα του κρατάει ακόμη εκείνον τον ρομαντισμό για το ποδόσφαιρο, αν και μόλις στην ηλικία των 12 ετών, την είδε... αλλιώς. Ακόμη και σε αυτήν την περίοδο της ζωής του, τίποτα δεν έμοιαζε εύκολο. Ο πατέρας του υπήρξε βοηθός του Ρεπέτο στην Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ και μετακόμισε στην ομάδα όπου ο Πρόφε Σάντος και ο Λουίς Ρομέρο του άνοιξαν τις πόρτες για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

«Αν και η Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ πόνταρε σε μένα, έπαιζα πολύ λίγα λεπτά επειδή δεν ήμουν έτοιμος σωματικά. Ήμουν μικρός, συχνά έμπαινα στην αποστολή αλλά δεν ζήτημα να έπαιζα 10 λεπτά». Το ύψος του Νικολάς Κουαλιάτα ήταν πάντα ένα... ζήτημα. Σήμερα είναι στο 1.71, αλλά σε ηλικία 12-13 ετών χρειάστηκε να το αντιμετωπίσει με θάρρος γιατί είχε ένα όνειρο! Έτσι πέρασε την πόρτα ενός ενδοκρινολόγου και υποβλήθηκε σε μια σειρά αυξητικών ορμονών.

«Είχα πολλά μπρος πίσω με τους γιατρούς. Με τη θεραπεία πήρα σε ύψος εννέα εκατοστά. Πριν ξεκινήσω την θεραπεία, είχα πάρει σε 3-4 χρόνια, δύο εκατοστά και έπρεπε να την ακολουθήσω ξανά μέχρι την ηλικία των 17».

Η άφιξη του στους Μοντεβιδέο Γουόντερερς έγινε το 2017 και ήταν μια επιλογή του Αλεχάντρο Καπούτσιο, στον οποίο θα είναι για πάντα ευγνώμων. Στη δεύτερη του χρονιά στην ομάδα, ήρθε η... έκρηξη! «Ήταν η καλύτερη χρονιά μου σε επίπεδο προπόνησης μέχρι τότε. Μου έμαθαν να μην απογοητεύομαι όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά και να παίρνω πάντα τις καλύτερες αποφάσεις στο γήπεδο».

Το 2019 έκανε το ντεμπούτο του με την μεγάλη ομάδα, κόντρα στην Σέρο σε παιχνίδι εκτός έδρας, στην Κλαουσούρα: «Χάσαμε 2-0 αλλά είναι μια ωραία ανάμνηση για μένα». Και πώς όχι, σε εκείνο το ματς πέρασε ως αλλαγή στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης αντικαθιστώντας τον αμυντικό, Γκαστόν Μπουένο.

Το 2020 ήρθε η περίοδος όπου τα πάντα παρέλυσαν στην Ουρουγουάη λόγω της πανδημίας αλλά με την επιστροφή στη δράση, ο Κουαλιάτα άρχισε να μπαίνει στο rotation του νέου προπονητή της ομάδας, Μαουρίσιο Λαριέρα. Η άφιξη του Ντανιέλ Καρένιο στα μέσα του 2021 στους Γουόντερερς ήταν και εκείνη που επί της ουσίας του αλλάζει τη ζωή και την καριέρα!

«Ο προπονητής μου δείχνει εμπιστοσύνη και αυτό είναι κάτι πολύ ωραίο. Μου ζητάει να πατάω περιοχή, σε πολλά παιχνίδια έχω παίξει και στα αριστερά, για να εκμεταλλευτώ τις κινήσεις μου προς τα μέσα. Μου ζητάει να κάνω κινήσεις στον χώρο και να δημιουργώ στην επίθεση, επίσης είναι σημαντικό να 'κυνηγάω' τον αντίπαλο εξτρέμ όταν βγαίνει στην επίθεση».

Προφανώς και ήταν θέμα χρόνου για εκείνον να δημιουργήσει αίσθηση και ως εκ τούτου δεν άργησαν και τα πρώτα μεταγραφικά σενάρια. Άλλοτε τον έστελναν στην Πενιαρόλ, άλλοτε στην ομάδα του πατέρα του, στην Νασιονάλ, αλλά εκείνος έδειχνε προσγειωμένος. «Έχω συμβόλαιο με την ομάδα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023. Άκουσα φήμες αλλά αυτό το χειρίζονται οι εκπρόσωποί μου. Τους ζήτησα να μου πουν το οτιδήποτε μόνο αν πρόκειται για συγκεκριμένη πρόταση από κάποια ομάδα».

Το στυλ του στον αγωνιστικό χώρο το συγκρίνουν στην Ουρουγουάη με τον Φιλίπε Κουτίνιο και με τον Χιόρχιαν ντε Αρασκαέτα καθώς έχει την ικανότητα να παίζει ως αριστερός εξτρέμ με δεξί πόδι. Για τους συμπαίκτες του πάντως είναι ένα... φαινόμενο!

«Ο Νικολάς είναι ένα φαινόμενο, ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά λόγω των κινήσεων του στο γήπεδο και του ελέγχου που έχει στην μπάλα», ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο βασικός επιθετικός και πρώτος σκόρερ των Γουόντερερς, Μάουρο Μέντες. Καθόλου άσχημα δεν το λες...

Το βέβαιο είναι πως έχει το πακέτο: Ταλέντο, επαγγελματισμός και σωστή νοοτροπία. Πλέον θα προσθέσει και το «τόλμη», υποκύπτοντας στις σειρήνες του ΠΑΟΚ!

Διαβάστε ακόμη...