O Ντόουγκλας που άλλαξε και αλλάζει τον ΠΑΟΚ

Από paok24.com: Όλο το καλοκαίρι ο οργανισμός ΠΑΟΚ είχε κάνει σαφές ότι η ομάδα χρειαζόταν ενίσχυση μεσοεπιθετικά και για την ακρίβεια στα εξτρέμ και στη θέση πίσω από τον επιθετικό.
Πηγή: paok24.com
O Ντόουγκλας που άλλαξε και αλλάζει τον ΠΑΟΚ

Αν και στα εξτρέμ ο ΠΑΟΚ εν τέλει έφερε δανεικό από το MLS τον Αλεξάντρου Μιτρίτσα, στη θέση του μεσοεπιθετικού δεν βρέθηκε ο εκλεκτός που θα βοηθούσε τους επιθετικούς της ομάδας και την καλύτερη ανάπτυξη.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δοκίμασε πολλά. Έβαλε τον Μπίσεσβαρ όπως την χρονιά του αήττητου πρωταθλήματος, έβαλε τον Μιτρίτσα, έβαλε τον Μουργκ, έβαλε τον Ελ Καντουρί, αλλά η κίνηση που έφερε τον ΠΑΟΚ σε ισορροπία και σε μεγάλα σερί νικών και χωρίς ήττα, ήταν η παρουσία του Ντόουγκλας Αουγκούστο σε αυτή τη θέση, μία θέση που δεν είχε στο βιογραφικό του όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ από την Βραζιλία.

Στα 51 παιχνίδια του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν ο Ντόουγκλας Αουγκούστο έχει παίξει στα 35. Ένα πρόβλημα στους κοιλιακούς μερικές φορές τον κράτησε εκτός αποστολής, ειδικότερα όταν ο ΠΑΟΚ είχε 2 αγώνες μέσα στην ίδια εβδομάδα, ενώ και το πρόβλημα που είχε το καλοκαίρι και έχασε την αποστολή της Εθνικής Βραζιλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον ταλαιπώρησε και στην αρχή της σεζόν, αλλά και στις αρχές του Νοέμβρη, όταν δεν έπαιξε σε σημαντικά παιχνίδια που εν τέλει ο ΠΑΟΚ έχασε και μαζί με τα παιχνίδια έχασε και την επαφή του με τον Ολυμπιακό.

Στις 35 του συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ φέτος, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο έχει 21 νίκες, 7 ισοπαλίες και 7 ήττες, ενώ στα 16 παιχνίδια που δεν αγωνίστηκε καθόλου, ο ΠΑΟΚ έχει ρεκόρ 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες! Το μεγάλο παράδοξο που δείχνει κιόλας την μεγάλη του συμμετοχή στα θετικά ρεκόρ του φετινού ΠΑΟΚ είναι ότι έλειπε από τις ήττες του Νοεμβρίου με Κοπεγχάγη στην Τούμπα, Ατρόμητο εκτός έδρας και Άρη στην Τούμπα, αλλά και από την ήττα από τον Παναθηναϊκό στα play-off και την εντός έδρας ισοπαλία με τον Ιωνικό στην Τούμπα.

Το έτερο χαρακτηριστικό της εξαιρετικής του σεζόν, είναι και τα φετινά νούμερα του Ντόουγκλας που είναι τα καλύτερα όχι μόνο στην 3ετή καριέρα του στον ΠΑΟΚ, αλλά και στο πρωτάθλημα Βραζιλίας που έπαιζε πολύ περισσότερους αγώνες μέσα στη σεζόν και σε αγώνες που η τακτική δεν ήταν και το πρώτο μέλημα των προπονητών. Φέτος ο Ντόουγκλας έχει 4 γκολ και 4 ασίστ σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη, ενώ πέρσι είχε 1 γκολ και 2 ασίστ και την πρώτη χρονιά που ήρθε στην Ελλάδα, 2 γκολ και 1 ασίστ. Μάλιστα και στην καριέρα του σε Φλουμινένσε, Κορίνθιανς και Μπαΐα, ο Ντόουγκλας είχε συνολικά 4 γκολ, χωρίς στο παλμαρέ του να είναι να βρίσκεται κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Πλέον ο Βραζιλιάνος μέσος του ΠΑΟΚ είναι στα 25 του χρόνια, έχει 3 χρόνια καριέρα στην Ελλάδα, έχει κλήσεις στην Εθνική Νέων της Βραζιλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, συμμετείχε στην ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ με μεγάλες εμφανίσεις όπως αυτή με την Μαρσέιγ στην Τούμπα και ίσως είναι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του για μία μεταγραφή σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό, ώστε και ο ΠΑΟΚ να πετύχει τον στόχο που είχε θέσει εξ αρχής φέρνοντας τον στην Τούμπα.

Διαβάστε ακόμη...