ΠΑΟΚ: Καμία «έκπτωση» από Λουτσέσκου

Από sdna.gr: Το περιστατικό με το Λέο Ζαμπά και η αντιμετώπιση από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, επιβεβαίωνει πως οι κανόνες εντός της ομάδας μπαίνουν από τον ίδιο και είναι απαράβατοι για όλους. Ακόμη κι αν η ιστορία επαναλαμβάνεται...
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ: Καμία «έκπτωση» από Λουτσέσκου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει φροντίσει να «χτίσει» μια ιδιαίτερη σχέση με τους ποδοσφαιριστές του. Είναι εκείνος που μπαίνει... ασπίδα σε οτιδήποτε τους αφορά. Εκείνος που «θωρακίζει» τα αποδυτήρια και φροντίζει να τους κρατά σε ένα προστατευμένο περιβάλλον. Και όσο δύσκολο κι αν φαντάζει για κάποιον, δεν του αρέσουν οι διακρίσεις και φροντίζει πάντα να δίνει έμφαση στο γκρουπ. Στο σύνολο. Ξέρει ότι άπαντες μπορούν να του «ανταποδώσουν» τα όσα λαμβάνουν από εκείνον στις προπονήσεις.

Στις μεταξύ τους σχέσεις αναμφίβολα υπάρχουν όρια. Μέσα στο γήπεδο, στα αποδυτήρια, οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι. Ο Λουτσέσκου είναι ιδιαίτερα αυστηρός, κι όσο υπερπροστατευτικός μπορεί να είναι μαζί τους στις δημόσιες τοποθετήσεις, άλλο τόσο τους... γκαζώνει όταν κλείνουν οι κάμερες και τα μικρόφωνα.

Στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Ομάρ Ελ Καντουρί, είχε αποτυπώσει και σκιαγραφήσει ακριβώς το προφίλ του προπονητή του ΠΑΟΚ, μιλώντας στους Γάλλους: «Νομίζω ότι ο Ραζβάν είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα στην καριέρα μου. Ο Λουτσέσκου προσπαθεί να δώσει σημασία στους 25 παίκτες. Στην προπόνηση, δεν κάνει καμία διάκριση, όλοι αντιμετωπίζονται το ίδιο και όλοι έχουν μια ευκαιρία. Γι' αυτό στο γήπεδο προσπαθούμε να τα δίνουμε όλα. Έχουμε πολύ καλή σχέση μαζί του, ακόμα κι αν κατά καιρούς θυμώνει αρκετά. Μας στέλνει πολλή στοργή και του αρέσει να έχει αυτή τη σχέση πατέρα-γιου. Ως παίκτης δεν είχα ποτέ τέτοια σχέση με προπονητή...».

Και με το πρόσωπο των ημερών, Λέο Ζαμπά, η σχέση ήταν ακριβώς αυτή. Καθ΄ομολογία του Βραζιλιάνου που φρόντιζε σε κάθε ευκαιρία να σπεύδει στην αγκαλιά του προπονητή του προκειμένου να πανηγυρίσουν μαζί. Στην αγκαλιά του ποδοσφαιρικού του πατέρα, όπως έχει σημειώσει πολλάκις.

Η σχέση αυτή όμως, έχει όρια. Και αυτά ξεπεράστηκαν από τον Λέο Ζαμπά κατά τη διάρκεια της προπόνησης του ΠΑΟΚ, σε ένα μομέντουμ που άπαντες ζουν και κινούνται γύρω από τη Μαρσέιγ. Μια αψυχολόγητη ενέργεια του Βραζιλιάνου εν μέσω προπόνησης προκάλεσε την «έκρηξη» του Ρουμάνου που φρόντισε να τον διώξει και κατόπιν να τον... στείλει στη δεύτερη ομάδα μέχρι νεοτέρας. Τίποτα δεν μπορεί και δεν θα πρέπει να διαταράξει την ηρεμία πριν από ένα τόσο σπουδαίο και ιστορικό παιχνίδι για τον Δικέφαλο!

Κάτι που έχει αποδείξει και σε άλλες περιπτώσεις, αρχής γενομένης από την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ με την περίπτωση του Αμρ Ουάρντα. Εκεί όπου ο Ρουμάνος έκανε σαφές σε όλους πως η πειθαρχία είναι ο Νο1 απαράβατος κανόνας για όλους. Και δεν είναι πως υπήρξε απόλυτος, και δεύτερες ευκαιρίες δόθηκαν, αλλά όταν ξεπεράστηκαν τα όρια, τέθηκαν και κόκκινες γραμμές...

Διαβάστε ακόμη...