Φάκελος Πασχαλάκη: Ιδιόμορφη περίπτωση μεν, κομβική για τον ΠΑΟΚ δε

Από sdna.gr:Το SDNA ανοίγει το φάκελο του Αλέξανδρου Πασχαλάκη με αφορμή την ιστορική -όπως την χαρακτηρίζει ο ΠΑΟΚ- επέμβαση του στη διαδικασία των πέναλτι με τη Μίντιλαντ που του έφερε μία ακόμη διάκριση. Η ιδιόμορφη μεν αλλά κομβική, για τον ΠΑΟΚ, περίπτωσή του!
Πηγή: sdna.gr
Φάκελος Πασχαλάκη: Ιδιόμορφη περίπτωση μεν, κομβική για τον ΠΑΟΚ δε

Το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται φέτος το καλοκαίρι. Και ως εκ τούτου, η υπόθεση του θα απασχολήσει -έχει ήδη- τους ανθρώπους του Δικεφάλου για το τι μέλλει γενέσθαι. Αν αυτή η υπόθεση εργασίας λάμβανε χώρα πέρσι το καλοκαίρι, σαφώς και οι πιθανότητες παραμονής του στον ΠΑΟΚ θα ήταν μικρότερες. Ας το πούμε... κοινή συναινέσει, γνωρίζοντας καλά και οι δύο πλευρές πως θα ήταν προτιμότερο να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Με την έλευση του Ραζβάν Λουτσέσκου όμως τέθηκαν νέα δεδομένα. Επί της ουσίας τα έθεσε ο ίδιος ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ο οποίος υποστήριξε με το... καλημέρα πως είναι καλυμμένος στα γκολποστ, περιβάλλοντας με απόλυτη εμπιστοσύνη Πασχαλάκη και Ζίβκοβιτς. Εκ του αποτελέσματος, η φετινή σεζόν αποδείχθηκε κούρσα για έναν. Για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Και η αλήθεια είναι πως η σεζόν δεν ξεκίνησε ιδανικά, για την ακρίβεια είχε σκαμπανεβάσματα, τα οποία αποτέλεσαν και το... τέλειο αποκούμπι για εκείνους που δεν έτρεφαν ιδιαίτερη εκτίμηση για τον Έλληνα πορτιέρε. Και φυσικά εντός κάδρου κριτικής μπήκε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου καθώς ήταν δική του απόφαση, την οποία στήριξε δημόσια και σθεναρά από την πρώτη στιγμή.

Όπως συνέβη με τον ΠΑΟΚ, έτσι και με τον Πασχαλάκη, ο χρόνος λειτούργησε ως σύμμαχός τους. Η συνεργασία με τον Ζοσέ Μορέιρα, τον οποίο μνημονεύει με απόλυτη ευγνωμοσύνη σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του, αποδείχθηκαν το μυστικό της μεταμόρφωσης ή για να το θέσουμε καλύτερα της παρουσίας του Πασχαλάκη απ΄τα παλιά. Κομβικός για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου σε πρωτάθλημα, Κύπελλο κι Ευρώπη. Πάτησε καλά στα πόδια του, έβγαλε και έδωσε σιγουριά στους συμπαίκτες του, κατέβασε ρολά όταν χρειάστηκε και προσέφερε τα μέγιστα στο να συνεχίσει ο ΠΑΟΚ την εντυπωσιακή του πορεία...

Κατά καιρούς επιβραβεύθηκε και από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, απολαμβάνοντας το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη. Του ματς, της αγωνιστικής, του μήνα. Μια σχέση ιδιόμορφη. Μια σχέση που πέρασε από πολλά στάδια, «χτίστηκε», γκρεμίστηκε, τσαλακώθηκε, πλήγωσε και πληγώθηκε. Όλα πολύ. Όλα των άκρων. Και αναμφίβολα μία σχέση που ακόμη και σήμερα, με τον ΠΑΟΚ να καταγράφει μία ξέφρενη αήττητη πορεία, και τον Πασχαλάκη να πιστοποιεί με κάθε ευκαιρία πως είναι σε περίοδο φόρμας, θα κρίνεται πάντα αυστηρά.

Εκείνος το έχει αποδεχθεί, θα σας πει πως στον ΠΑΟΚ μαθαίνεις να ζεις με την πίεση. Και με αυτήν την πίεση, πορεύεται και φέτος. Μία χρονιά ορόσημο για εκείνον, για το μέλλον του. Και το βασικότερο είναι πως αυτό μοιάζει να είναι το τελευταίο που τον απασχολεί. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται, ο Πασχαλάκης έχει αφήσει για... αργότερα κάθε συζήτηση και του πιστώνεται άψογος επαγγελματισμός. Και όχι, δεν μπορεί να αποτελεί είδηση κάτι που οφείλει να είναι δεδομένο αλλά αναμφίβολα είναι αξιοσημείωτο.

Η ιστορική επέμβαση του Πασχαλάκη
Η απόκρουση πέναλτι του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στο παιχνίδι με τη Μίντιλαντ στην Τούμπα είναι το nak Play of the Month Φεβρουαρίου. Όπως σημειώνουν οι Θεσσαλονικείς:

H σειρά των αγώνων με τη Μίντιλαντ για τα Play Offs του UEFA Europa Conference League οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ δεν τα είχε καταφέρει ποτέ στο παρελθόν. Κάτω από τα δοκάρια ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης . Ο 32χρονος τερματοφύλακας δεν είχε ζήσει ποτέ παρόμοια εμπειρία. Κατάφερε όμως να αποδείξει πως ήταν έτοιμος από το ξεκίνημα.

Ο Goldkeeper στάθηκε απέναντι από τον Μάγιερ, τον νίκησε, οι συμπαίκτες του έκαναν το απόλυτο στη συνέχεια κι ο ΠΑΟΚ πήρε μία σπουδαία πρόκριση.

Στην ψηφοφορία για το nak Play of the Month ο Πασχαλάκης συγκέντρωσε το 46,33% των ψήφων του κοινού και κατέκτησε το βραβείο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα μετά τη νίκη του τον Ιανουάριο, κάνοντας το νταμπλ μετά τη νίκη του και στον διαγωνισμό για τον BOX MVP.

Στη δεύτερη θέση έμεινε η υπέροχη μπαλιά του Βιεϊρίνια στον Μιτρίτσα στο ΟΑΚΑ, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε η παλικαρίσια ασίστ του Τσόλακ στον Α.Ζίβκοβιτς στο παιχνίδι με τους Δανούς στο γήπεδο τη Τούμπας.

Διαβάστε ακόμη...