Η αποθέωση της UEFA στον ΠΑΟΚ: Ο «ιπτάμενος» Πασχαλάκης και η... ματσάρα Ίνγκασον, Λύρατζη

Από sdna.gr:Πασχαλάκης, Λύρατζης και Ίνγκασον γνώρισαν την αποθέωση της UEFA καθώς η συμβολή τους στην πρόκριση του ΠΑΟΚ στους «8» του Conference League ήταν κομβική, όπως μαρτυρούν και οι αριθμοί!
Πηγή: sdna.gr
Η αποθέωση της UEFA στον ΠΑΟΚ: Ο «ιπτάμενος» Πασχαλάκης και η... ματσάρα Ίνγκασον, Λύρατζη

Απέναντι στη Γάνδη, οι Θεσσαλονικείς είχαν αρκετή δουλειά μπροστά τους, με την αμυντική γραμμή του Δικεφάλου να επωμίζεται τον μεγαλύτερο όγκο καθώς οι Βέλγοι ήταν με την πλάτη στον τοίχο, αναζητώντας γκολ και κατ΄επέκταση αποτέλεσμα πρόκρισης.

Ίνγκασον και Λύρατζης μνημονεύονται από την UEFA για το μεστό παιχνίδι τους δεδομένου πως φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της στατιστικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα, ο Ίνγκασον σταμάτησε 11 φορές τη μπάλα πριν εκδηλωθεί επίθεση του αντιπάλου ενώ ο Λύρατζης κατέγραψε εννιά επεμβάσεις όσο ακριβώς και ο Σμόλινγκ της Ρόμα και ο Βάβρο της Κοπεγχάγης.

Όπως αναφέρει η UEFA: «Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στους 8 μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και αυτό είχε να το πετύχει από την σεζόν 1973-74. Για να το καταφέρει όμως, πήρε βοήθεια από τις προσπάθειες των Ινγκασον-Λύρατζη που συνολικά 20 φορές σταμάτησαν τις επιθέσεις της Γάνδης».

Clearances

11: Sverrir Ingason (PAOK)
9: Chris Smalling (Roma)
9: Denis Vavro (Copenhagen)
9: Eleftherios Lyratzis (PAOK)
7: Alfons Sampsted (Bodø/Glimt)
7: Sam Beukema (AZ)

Ιδιαίτερη κομβική ήταν και η παρουσία του Πασχαλάκη κάτω από τα γκολποστ του Δικεφάλου, καταγράφοντας έξι σωτήριες επεμβάσεις, με τον Μαντούς της Σλάβια Πράγας να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, έχοντας μόλις μία παραπάνω.

Most saves

7: Aleš Mandous (Slavia Praha)
6: Heinz Lindner (Basel)
6: Alexandros Paschalakis (PAOK)
5: Steve Mandanda (Marseille)
4: Nikita Haikin (Bodø/Glimt)

Διαβάστε ακόμη...