ΠΑΟΚ -ΠΑΣ Γιάννινα: Τον έχει, αλλά…

  Aπό paok24.com:Ανοίγει αύριο η αυλαία των πλέι οφ της Super League Interwetten, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πρεμιέρα, όπως συνέβη και στην έναρξη της κανονικής περιόδου.
Πηγή: paok24.com
ΠΑΟΚ -ΠΑΣ Γιάννινα: Τον έχει, αλλά…

Η προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ, φυσικά και «γέρνει» υπέρ του Δικεφάλου, αλλά δεν είναι και λίγες οι φορές που οι Γιαννιώτες έχουν βάλει δύσκολα στους «ασπρόμαυρους».

Πριν ακριβώς από δέκα χρόνια ο ΠΑΣ έφευγε νικητής από την Τούμπα, με 1-2, ακολούθησαν δύο σεζόν στις οποίες ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη, με 2-0, με τα γκολ των Γεωργιάδη-Κατσουράνη και τη χρονιά 2013-14 με σκορ 2-1, έχοντας ως σκόρερ τους Μίροσλαβ Στοχ και Λούκας Πέρεθ. Την επόμενη χρονιά οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, με τους Τσάβες και Περέιρα να διαμορφώνουν από το πρώτο ημίχρονο το τελικό σκορ.

Την αμέσως επόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις εντός έδρας νίκες με τους Γιαννιώτες, επικρατώντας με 3-1, με τα γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη, του Χάρη Χαρίση, αλλά και του Ζάιρο, με τον Κοζορόνη να σημειώνει το γκολ του ΠΑΣ. Τη σεζόν 2016-17, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» φεύγει νικητής από την Τούμπα, έχοντας σε φανταστική μέρα τον νυν τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Ο πορτιέρο του Δικεφάλου είχε κατεβάσει κυριολεκτικά ρολά, σε μία αναμέτρηση που οι παίκτες του ΠΑΟΚ έφτασαν τις 28 τελικές.

Από τότε ακολούθησαν τρεις συνεχόμενες νίκες για τους «ασπρόμαυρους»(1-0, 2-1, 2-1) με την πλέον σημαντική να είναι τη χρονιά της κατάκτησης του αήττητου πρωταθλήματος, όταν ο πρώην επιθετικός της ομάδας, Κάρολ Σφιντέρσκι σημείωνε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και χάρισε μία πολύ σημαντική νίκη στην κούρσα του πρωταθλήματος. Τελευταία αναμέτρηση στην Τούμπα, ήταν στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος, με τον ΠΑΣ να φεύγει επικρατώντας στο τέλος με 0-1.

Διαβάστε ακόμη...