Επίσημο: Στο 75% από σήμερα η χωρητικότητα στα γήπεδα!

Aπό sdna.gr: Σε όλη την Ευρώπη τα γήπεδα πλέον είναι κατάμεστα στο 100%. Έστω κι αργά η Ελλάδα τρέχει πίσω από τις εξελίξεις με τη χωρητικότητα να αυξάνεται από σήμερα στο 75%. Εκδόθηκε μάλιστα και επίσημα η ΚΥΑ.
Πηγή: sdna.gr
Επίσημο: Στο 75% από σήμερα η χωρητικότητα στα γήπεδα!

Έστω και με σημαντική καθυστέρηση η χώρα μας αρχίζει να γίνεται... Ευρώπη, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με την χωρητικότητα των γηπέδων σε «συνδυασμό» με τον κορωνοϊό. Και επίσημα, πλέον, πηγαίνουμε στο 75% (την στιγμή, βέβαια, που στα υπόλοιπα πρωταθλήματα τα γήπεδα είναι κατάμεστα), αρχής γενομένης από τ' αυριανά παιχνίδια των πλέι οφ αύριο.

Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, μάλιστα, δημοσιεύτηκε σήμερα η απόφαση για αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, ανοικτά και κλειστά, στο 75% για εμβολιασμένους.

Επίσης, θα επιτρέπεται η είσοδος σε 5% του επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους και μη νοσήσαντες ανήλικους με διαγνωστικό τεστ ημέρας.

Η ισχύ της απόφασης είναι από σήμερα μέχρι τις 21 Μαρτίου.

Αναλυτικά η απόφαση:

Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, με πληρότητα έως εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) της χωρητικότητας.

Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο θεατές, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9 και έως πέντε τοις εκατό (5%) του επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους και μη νοσήσαντες ανήλικους.

Οι ανήλικοι εισέρχονται με βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή rapid test), σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9, ή με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Ο έλεγχος γίνεται στις εισόδους των αθλητικών εγκαταστάσεων με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας αναγνώρισης για πιστοποιητικά εμβολιασμού, PCR και rapid tests και, όπου υπάρχει η δυνατότητα, διενεργείται αντίστοιχος έλεγχος και κατά την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.

Διαβάστε ακόμη...