Η κίνηση της οικογένειας Σαββίδη που τα είπε όλα…

Από sdna.gr: Στο κάδρο της σπουδαίας ευρωπαϊκής αναμέτρησης του ΠΑΟΚ επί της Γάνδης, δεν γίνεται να μην τεθεί και η παρουσία των Γιώργου και Νίκου Σαββίδη στο γήπεδο της Τούμπας.
Πηγή: sdna.gr
Η κίνηση της οικογένειας Σαββίδη που τα είπε όλα…

Παρακολουθώντας δια ζώσης το ματς, έδωσαν -χωρίς να πουν τίποτα- την καλύτερη απάντηση σε όσους... ονειρεύονται αποστασιοποίηση της οικογένειας από τα δρώμενα.

Εδώ και περίπου δύο χρόνια, αποτελεί για τους γνωστούς μιντιακούς κύκλους ένα από τα αγαπημένα αντικείμενα ενασχόλησης: Ο Ιβάν Σαββίδης και το αν και κατά πόσο... ξεμακραίνει από τον ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που δεν εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη. Και μπορεί ο ίδιος να έχει κάνει σαφές πως έχει επιλέξει για προσωπικούς λόγους, μετά την εξάπλωση της πανδημίας, να αποφεύγει τις μετακινήσεις και να παραμένει στη βάση του, ουδόλως φαίνεται να τους απασχολεί, στο ενδεχόμενο κατάρριψης των ευφάνταστων σεναρίων τους. Άλλωστε δεν υπάρχει επιτελείο προπαγάνδας που να μην έχει υπηρετήσει εκείνη την υπέροχη ρήση: «Ποτέ μην αφήνεις την πραγματικότητα να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία».

Και στη δική τους ιστορία, έβλεπαν και ονειρεύονταν πως ο ΠΑΟΚ άλλοτε είναι παρατημένος, άλλοτε διαλυμένος και άλλοτε πως πωλείται. Ακόμη κι αν λάμβαναν το ήχηρο μήνυμα δια στόματος του Ιβάν Σαββίδη πως «Ο ΠΑΟΚ είναι η ψυχή μου και δεν υπάρχει τιμή πώλησης σε αυτή...», δεν πτοούνταν, δηλητηρίαζαν το κλίμα με στοχευμένα και υποκινούμενα άρθρα, αφήνοντας αιχμές τόσο για την υγεία του όσο και για τις διαθέσεις του! Ακόμη κι όταν εκείνοι που απαρτίζουν και ορίζουν τον κύκλο του, παίκτες και τεχνικό επιτελείο, έδιναν μέσα από τις τοποθετήσεις τους, το στίγμα της παρουσίας του, που φαντάζει κιόλας ακόμη πιο έντονη τα τελευταία χρόνια μέσω συσκέψεων και επαφών με όλη την ομάδα.

Και αφού δεν τους... βγήκε δύο χρόνια τώρα, προφανώς και με αφορμή τα όσα συμβαίνουν ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, βρήκαν νέο αντικείμενο εκμετάλλευσης στις προσδοκίες τους, επιχειρώντας εκ νέου κλίμα ανασφάλειας με φόντο τον πόλεμο. Με το τι μέλλει γενέσθαι με τις ομάδες που συνδέονται τρόπον τινά με τη Ρωσία. Νέος κύκλων στοχευμένων δημοσιευμάτων και «ρεπορτάζ», με τον ΠΑΟΚ στον αέρα!

Η κίνηση όμως του Γιώργου και Νίκου Σαββίδη να βρεθούν στο γήπεδο της Τούμπας, σε αυτή τη συγκυρία για τον ΠΑΟΚ, σε αυτό το μομέντουμ, αναμφίβολα λέει πολλά. Κι ας μην ειπώθηκε το παραμικρό προς τα έξω από τους ίδιους. Ό,τι είχαν να πουν, το είπαν σε εκείνους που έπρεπε. Δίνοντας το παρών στο δείπνο της ομάδας, μία ημέρα πριν την σπουδαία αναμέτρηση με τη Γάνδη! Εκεί, δίπλα τους. Μία συμβολική κίνηση εκ μέρους της οικογένειας.

Κι αν για τον Νίκο ήταν θεωρητικά πιο εύκολο να βρεθεί από το Λονδίνο στη Θεσσαλονίκη, δεν ισχύει το ίδιο και για τον Γιώργο δεδομένου πως στην παρούσα φάση δεν πραγματοποιούνται πτήσεις από τη Ρωσία με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την «ταλαιπωρία» και ασφάλεια του συγκεκριμένου ταξιδιού...

Απλά η παρουσία των δύο ήταν η συνέχεια της ομιλίας του Ιβάν Σαββίδη προς τους ασπρόμαυρους να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσα γράφονται και ακούγονται για εκείνον και την οικογένειά του, κάνοντας σαφές πως ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό του ΠΑΟΚ. Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η αναφορά του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το τέλος του αγώνα με τη Γάνδη στον Ιβάν Σαββίδη, θέλοντας να ανοίξει την κουβέντα και να βάλει, με αφορμή την παρουσία των γιων του στην Τούμπα, και τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ μέσα.

Διαβάστε ακόμη...