Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Ιωνικός

Από paokfc.gr: Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 25ης αγωνιστικής της Super League Interwetten 2021-22 κόντρα στον Ιωνικό στο γήπεδο της Τούμπας.
Πηγή: paokfc.gr
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Ιωνικός

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Νικαιώτες.

  • Η ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ιωνικό στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ήταν η τελευταία που έκανε ο Δικέφαλος. Από τις 5 Δεκεμβρίου 2021 και μέχρι τώρα έχουν ακολουθήσει 11 αγώνες πρωταθλήματος, στους οποίους μετρά εννιά νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ δεν έχει ηττηθεί ούτε στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει για το Κύπελλο Ελλάδας και έτσι παραμένει αήττητος εντός συνόρων από τότε.

  • Αυτή είναι η 17η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό ως γηπεδούχος και μετρά 12 νίκες. τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στην Τούμπα έπειτα από 16 χρόνια, αφού η προηγούμενη επίσκεψη του Ιωνικού εκεί ήταν στις 19 Νοεμβρίου 2006, με τον Δικέφαλο να επικρατεί με 3-0, χάρη σε δύο τέρματα του Μιέτσιελ (55’, 73’) και ένα του Ηλιάδη (90’).

  • Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν το 1989-90, στην παρθενική συμμετοχή του Ιωνικού στην Α’ Εθνική, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει νίκη μέσα στη Νίκαια και τον Ιωνικό να καταφέρνει να κρατήσει το 0-0 τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

  • Δεν υπάρχει ποικιλία στα σκορ των δύο ομάδων στην Τούμπα, αφού ο ΠΑΟΚ έχει επικρατήσει τέσσερις φορές με 2-0 και 3-0, ενώ το 4-1 έχει σημειωθεί δύο φορές. Υπάρχει ακόμη το 3-1 και η ευρύτερη νίκη του Δικεφάλου που είναι με 6-1. Δύο φορές δεν έχει σημειωθεί γκολ, αφού υπήρξε λευκή ισοπαλία, ενώ έχει εμφανιστεί μία φορά και το 1-1. Η μοναδική νίκη του Ιωνικού στην Θεσσαλονίκη είναι με 2-1.

  • Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερη παράδοση, αφού στα οκτώ από τα 16 ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες που έγιναν με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ, κάποιος από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας σημείωσε δύο γκολ στο ίδιο ματς. Ο Στέφανος Μπορμπόκης ήταν ο πρώτος που το κατάφερε, ενώ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης το έκανε δύο φορές. Το έχουν καταφέρει ακόμη οι Μιέτσιελ, Φουτσίνι, Βαλέντσια, Κομίνχες, Τζούρτζεβιτς.

  • Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μάλιστα είναι και ο πρώτος σκόρερ στα εντός έδρας παιχνίδια με τον Ιωνικό, αφού έχει σημειώσει τέσσερα γκολ κατά της ομάδας της Νίκαιας.

Διαβάστε ακόμη...