Η κλήρωση γεννά βάσιμες ελπίδες για την 15η θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Από sdna.gr : Η κλήρωση του ΠΑΟΚ με την Γάνδη αφήνει ελπίδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο για την κατάληψη της 15ης θέσης και ένα επιπλέον ευρωπαϊκό εκπρόσωπο από την μεθεπόμενη περίοδο.
Πηγή: sdna.gr
Η κλήρωση γεννά βάσιμες ελπίδες για την 15η θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο ΠΑΟΚ δεν θα παίξει μόνο για τον εαυτό του απέναντι στην Γάνδη, αλλά για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η πρόκριση του επί της Γάνδης επανέφερε την Ελλάδα στην 15η θέση της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ και η μάχη απέναντι σε Δανία, Τσεχία, Τουρκία θα κριθεί στο φώτο-φίνις, αφού οι βαθμολογικές διαφορές ανάμεσα στις τέσσερις χώρες είναι απειροελάχιστες, μία νίκη ή μία ισοπαλία μπορεί στο τέλος να κάνει την διαφορά.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να δούμε τι έφερε η κλήρωση και για τις υπόλοιπες χώρες.

Η μεγάλη μάχη φαίνεται ότι θα δοθεί με την Τσεχία που με 27.200 βαθμούς ισοβαθμεί με την χώρα μας και είδε την μοναδική της εκπρόσωπο Σπάρτα Πράγας να έχει βατή κλήρωση απέναντι στους Αυστριακούς της ΛΑΣΚ Λίντς.

Οι Κροάτες που βρίσκονται στην 17η θέση έμειναν χωρίς ομάδα μετά τον αποκλεισμό της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ενώ οι Δανοί που ακολουθούν (26.975) είδαν την Κοπεγχάγη να κληρώνεται με την Αϊνχτόφεν κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι το φαβορί για πρόκριση.

Η Τουρκία που έχει κι αυτή μαθηματικές ελπίδες (26.900) είδε την μοναδική της εκπρόσωπο την Γαλατασαράι να πέφτει απέναντι στην Μπαρτσελόνα στους 16 του Europa League, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα αφήνει τους Τούρκους εκτός 15ης θέσης.

Διαβάστε ακόμη...