Αποκτά προϊστορία στη Δανία (vids)

Απο paok24.com: Για τέταρτη φορά και δεύτερη φέτος ο ΠΑΟΚ, στη Σκανδιναβική χώρα
Πηγή: paok24.com
Αποκτά προϊστορία στη Δανία (vids)

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στη Δανία, όπου θα δώσει το τέταρτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι στη Σκανδιναβική χώρα. Σε λίγες ώρες (19:45) θα φιλοξενηθεί στην έδρα της Μίντιλαντ για πρώτη φορά, ωστόσο σαν επισκέπτης, δε θα είναι το πρώτο του ταξίδι εκεί. Ήδη φέτος θα είναι η δεύτερη φορά καθώς στις 22 Οκτωβρίου οι ασπρόμαυροι πέρασαν από την Κοπεγχάγη με 1-2 για τη φάση των ομίλων του Europa Conference League.

Τότε οι ασπρόμαυροι επικράτησαν της Κοπεγχάγης παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 10′ και έχοντας ως σκόρερ τους Σίντκλεϊ και Ζίβκοβιτς και πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση μέχρι το 70′. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο σκορ, ο Πασχαλάκης ήταν εκεί όμως και κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ όταν χρειάστηκε.

Η αμέσως προηγούμενη φορά ήταν το καλοκαίρι του 2015 όταν με τον Τούντορ στο τιμόνι του ο ΠΑΟΚ έδινε προκριματικά για τους ομίλους του Europa League. Στα Playoffs της διοργάνωσης συνάντησε την Μπρόντμπι κι έμεινε στο 1-1 (27′ Ροσάνι – 21′ Ρικάρντο Κόστα) στην Δανία, αφού είχε ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση με το 5-0 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα. Σε εκείνο το ματς ο Ρόμπερτ Μακ είχε σημειώσει χατ τρικ, ενώ τα άλλα δύο γκολ ήρθαν από τον Ροντρίγκες και τον Πέλκα.

 

Για να βρούμε όμως την πρώτη παρουσία του Δικεφάλου στη Δανία θα πρέπει να γυρίσουμε πολύ πίσω. Πιο συγκεκριμένα στη σεζόν 1977-78, όταν για το Κύπελλο Κυπελλούχων, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Βέιλε από την οποία ηττήθηκε με 3-0. Στη ρεβάνς επικράτησε με 2-1 στην Τούμπα με τέρματα των Ορφανού και Κερμανίδη αλλά απ0κλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Διαβάστε ακόμη...