«O Σφιντέρσκι, θα πάρει δύο εκατομμύρια δολλάρια»

Από paokday.gr:O γνωστός μάνατζερ, Νίκος Μιτζιβίρης μίλησε σε ραδιόφωνο σχετικά με την συμφωνία του ΠΑΟΚ για την πώληση του Κάρολ Σφιντέρκι στο MLS.
Πηγή: paokday.gr
«O Σφιντέρσκι, θα πάρει δύο εκατομμύρια δολλάρια»

Aναλυτικά τα όσα είπε:

«Τον Σφιντέρσκι τον είχα προτείνει στον ΠΑΟΚ πριν έρθει τον Ιανουάριο του 2019. Δεν σχεδίαζε ο ΠΑΟΚ να τον πουλήσει, επειδή όμως βρέθηκε με τους Τσόλακ, Ακπομ και Ολιβέιρα το ίδιο χρονικό διάστημα στην ομάδα, κάποιος έπρεπε να πουληθεί. Τα πέντε εκατομμύρια δεν είναι πολλά αν αναλογιστεί κανείς την αξία του. Εγώ τον εκτιμώ ως χρηματιστηριακή αξία από έξι έως 10 εκατομμύρια ευρώ.

Για τον Πέλκα ήταν ιδιαίτερες οι συνθήκες της πώλησης, τότε υπήρχε έντονα και το FFP. Φέτος ο Σφιντέρσκι έκανε μόλις οκτώ παιχνίδια σαν βασικός. Αν ο ΠΑΟΚ ήθελε να τον πουλήσει πιο πολύ, θα τον έβαζε να εκτελέσει τα πέναλτι, να πετύχει περισσότερα γκολ.

Από την στιγμή που έρχεται σαν πρόταση δεν θα μπορούσε να την αγνοήσει τόσο ο παίκτης όσο και ο ΠΑΟΚ. Οπως μαθαίνω, θα πάρει περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, είναι λογικό να θέλει να πάει. Θα υπογράψει για τέσσερα χρόνια στην Σάρλοτ. Αυτό το δρομολόγιο το έκαναν πολλοί Πολωνοί, στο παρελθόν, δηλαδή να πάνε στην Αμερική και ύστερα να επιστρέψουν στην Πολωνία. Παίζει και ο Μπούκσα στην Αμερική. Άλλα τρία σέντερ φορ παίζουν εκεί. Πάντως ο ΠΑΟΚ ξέρει καλύτερα για το τάιμινγκ της πώλησης.

Συγκινήθηκε ο Σφιντέρσκι που φεύγει γιατί δέθηκε με τον ΠΑΟΚ. Είναι καλός άνθρωπος, καλό παιδί, ένας καλός χαρακτήρας. Οι Πολωνοί πουλάνε ακριβά. Φέτος δύο 20χρονοι πουλήθηκαν με 11 και 10 εκατομμύρια αντίστοιχα σε αγγλικές ομάδες. Παίρνουν πλέον στην Αμερική, στην Σάρλοτ, έναν παίκτη που είναι δίπλα στον Λεβαντόφκσι και πρέπει να τον εκμεταλλευτούν ανάλογα».

Διαβάστε ακόμη...