Aleksandra Borizovska: Μία ηγετική φυσιογνωμία στον ΠΑΟΚ mαteco!

Από acpaok.gr: Ο ΠΑΟΚ και το τμήμα Χάντμπολ γυναικών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Aleksandra Borizovska, για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022.
Πηγή: acpaok.gr
Aleksandra Borizovska: Μία ηγετική φυσιογνωμία στον ΠΑΟΚ mαteco!

Γεννημένη στις 23/03/1995 στο Κουμάνοβο, η Aleksandra Borizovska, αγωνίζεται τόσο στην περιφέρεια, όσο και ως αριστερό εξτρέμ, και έχει ύψος 170cm.

Ξεκίνησε την καριέρα της από την ομάδα της γενέτειρας πόλης της, το Κουμάνοβο, την αγωνιστική σεζόν 2012-2013, στην οποία έμεινε μέχρι τη σεζόν 2020-2021.

Με το Κουμάνοβο, η Aleksandra Borizovska κατέκτησε πρωταθλήματα και κύπελλα, ενώ κατέγραψε αρκετές συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μάλιστα, στο «νταμπλ» της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, ήταν η αρχηγός, και εκείνη που συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε να κατακτηθούν αμφότεροι, οι δύο τίτλοι.

Όσον αφορά τις ατομικές της διακρίσεις, έχει αναδειχθεί MVP του πρωταθλήματος των Σκοπίων, τις χρονιές 2016-2017, 2017-2018 και 2018-2019.

Το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022, την βρήκε για πρώτη φορά εκτός Σκοπίων, αγωνιζόμενη στην Κροατία, για λογαριασμό της Ούμαγκ, με την οποία πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, ωστόσο η κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο κροατικός σύλλογος, δεν μπορούσε να κρατήσει πολλές αθλήτριες του, με αποτέλεσμα εκείνες να ψάξουν για άλλους προορισμούς.

Είναι διεθνής με την Εθνική Ομάδα της χώρας της, με την οποία έχει αγωνιστεί σε προκριματικές φάσεις όλων των μεγάλων διοργανώσεων.

Για την έναρξη συνεργασίας της με τον ΠΑΟΚ mαteco, η Aleksandra Borizovska, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Η προοπτική του ΠΑΟΚ mαteco μου άρεσε πολύ, διότι είδα τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η ομάδα. Τόσο τα συστήματα παιχνιδιού, όσο και οι συμπαίκτριες μου, είναι υπέροχα. Ο ΠΑΟΚ mαteco είναι η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, και αυτό σημαίνει πως υπάρχει επαγγελματισμός σε όλα τα επίπεδα. Θέλω να ευχαριστήσω την Διοίκηση, τον έφορο, και τον προπονητή, για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου. Με την σειρά μου θέλω να συμβάλλω τα μέγιστα, ώστε η ομάδα να πετύχει για ακόμα μία σεζόν τους στόχους της».

Welcome Aleksandra!

Διαβάστε ακόμη...