Οι… αναμνήσεις του ΠΑΟΚ από Έκμπεργκ

Από thessports.gr:Γνωστοί έγιναν οι ορισμοί διαιτητών για τη προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με την ΚΕΔ να στέλνει στην Τούμπα τον Σουηδό Αντρέας Έκμπεργκ, για να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.
Πηγή: thessports.gr
Οι… αναμνήσεις του ΠΑΟΚ από Έκμπεργκ

Ο 37χρονος ρέφερι γεννήθηκε στο Μάλμε και ξεκίνησε την πορεία του στη διαιτησία μόλις από τα 24 του χρόνια, το 2004. Το 2009 ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία του Σουηδικού ποδοσφαίρου και μέχρι σήμερα έχει διευθύνει 225 παιχνίδια.

Ο Έκμπεργκ έγινε διεθνής το 2014 και είναι διαιτητής κυρίως επίπεδου Europa League, με 17 παιχνίδια στην τελική φάση της διοργάνωσης. Έχει κάνει παρουσίες του Champions League, με έξι παιχνίδια στην τελική φάση, και πιο πρόσφατο το φετινό Λειψία- Παρί.

Ο 37χρονος έχει εμπειρία από την Τούμπα, καθώς το 2015 σφύριξε το παιχνίδι ΠΑΟΚ- Κράσνονταρ για τους ομίλους του Europa League (0-0), ενώ το καλοκαίρι του 2019 ήταν ο διαιτητής της ρεβάνς με την Σλόβαν Μπρατισλάβας, όπου ο Δικέφαλος επικράτησε με 3-2, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί, λόγω του κανονισμού των εκτός έδρας γκολ (είχε ηττηθεί με 1-0 στη Σλοβακία).

Διαβάστε ακόμη...